Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Podľa novej štúdie pobežíš pri počúvaní Drakea pomalšie, než bez neho
ČlánkyHIP-HOP

Podľa novej štúdie pobežíš pri počúvaní Drakea pomalšie, než bez neho

Podľa novej zaujímavej štúdie pobežíš pri počúvaní samotného Drakea o čosi pomalšie, než bez neho

Väčšina bežcov a bežkýň si pri vykonávaní tejto azda najobľúbenejšej športovej aktivity rada vypočuje nejakú dobrú hudbu. Tá má preukázateľný vplv na náš celkový pôžitok z behu, pričom hlavným zámerom tých, čo ju pri behaní počúvajú na slúchadlách, je práve zlepšenie výkonu. Prečo sa teda podľa najnovšej štúdie neodporúča jeden z aktuálne najpoúvanješích ľudí na planéte, samotný Drake?

Drake-ova hudba v ušiach tvoj beh spomaľuje!

Nedávna štúdia značky športového oblečenia Pour Moi priniesla zaujímavý pohľad na svetoznámych hudobníkov. Podľa nej si totiž môžeš pozrieť, s koho muzikou v ušiach sa ti podarí dať lepší výkon pri behu vzhľadom na tvoje tempo na odbehnutý kilometer. Zároveň sa však v nej aj zoradili hudobníci, ktorí ti tvoju výkonnosť naopak obmedzia. A ako istotne tušíš podľa tohto titulku, Drake v tomto celom rebríčku nedopadol práve najlepšie.

Jeden odbehnutý kilometer ti s Drakeom v ušiach bude trvať až o 21 sekúnd viac, než keby si ho nepočúval-a! Ide tak o viac než dvojnásobne horší výsledok, než pri kórejskom boybande BTS. Ten tvoje tempo na kilometer spomalí iba o 9 sekúnd. Pre zaujímavosť – keby Drakeovu hudbu počúvaš počas celého maratónu, tvoj čas by sa zhoršil takmer o 15 minút. A taký rozdiel nie je zrovna zanedbateľný, všakže?

Kto ti vieš tvoje bežecké tempo naopak zvýšiť?

Spomíná štúdia je samozrejme najmä pre zaujímavosť a robila sa na vzorke iba 60-tich bežcov a bežkýň. Určite má však čosi do seba a priniesla aj výsledky toho, kto ti pomôže naopak bežať rýchlejšie. Aspoň trošku. V tomto zozname najlepšie dopadla božská Beyoncé, ktorá ti dokáže zrýchliť tvoj kilometer až o 33 sekúnd! Opäť – v prepočte na dĺžku celého maratónu (42 kilometrov) by to znamenalo zlepšenie až o celých 23 minút. A tým teda naozaj vieš preskočiť solídny počet pretekárov pred tebou!

Táto štúdia však určite neznamená, že Drakeova hudba by bola zlá – to rozhodne nie je pravda. Naznačuje naopak skôr istým spôsobom upokojujúci účinok na poslucháčov, čo rozhodne v dnešnej dobe plnej stresu nie je za zahodenie.

⇒ Drakeove albumy a merch nájdeš v predaji aj u nás na shope ⇐

 

 

COVER PHOTO: naijahotstars.com

Komentáre

Odporúčame