Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Skvelá správa pre rockerov, Daniel Landa ohlásil januárový koncert v Bratislave!
daniel landa
Zdroj: TS/Prokop Bořek
KLIPSK/CZNewsEventyFOLKROCKSlovenskoVideo

Skvelá správa pre rockerov, Daniel Landa ohlásil januárový koncert v Bratislave!

Daniel Landa a januárový koncert v Bratislave

Len nedávno vydal po ôsmich rokoch nový album Minový pole. Začiatkom budúceho roka naživo predstaví Daniel Landa svoje nové piesne spolu s ďalšími hitmi, ktoré vyberal zo svojej bohatej, viac ako tridsať ročnej kariéry, na koncerte v NTC aréne Bratislava 20. januára 2024.

Daniel Landa sa slovenským fanúšikom po prvýkrát predstavil v roku 2008 dvoma koncertami v Košiciach a v Bratislave. V roku 2012 predstavil novinky z vtedy vydaného albumu Vozová hradba a v roku 2018 oslávil svoje 50. narodeniny na vypredanom Zimnom štadióne. Po veľmi úspešnom vydaní nového albumu Minový pole sa Daniel Landa vydá na rockovú šou do NTC v Bratislave.

20. januára 2024 zadunia najlepšie skladby z nového albumu spoločne s tým najlepším od speváka z predchádzajúceho obdobia. „Narodil som sa ako Čechoslovák, Slováci sú absolútne bratský národ. Na ‚nářez‘ v Bratislave sa ohromne teším,“ povedal rockový spevák.

Landa si želá, aby si ľudia vypočuli album od začiatku až do konca

Album Minový pole prišlo po dlhej, osemročnej prestávke od ostatného albumu Žito. Novinka v tom najlepšom nadväzuje na Landove najvydarenejšie albumy. Autorom hudby, textov a aranžmánov všetkých piesní na platni je tradične sám Daniel Landa. Skladby tvoria spolu nerozlučný celok, zaradil tam aj single vydané v poslednej dobe: Anička Malinová, Blanický manifest, Ukolébavka a Hoří horizont. Poslednú menovanú skladbu však Landa so svojim tímom nahral v úplne novej podobe.

Album nesie všetky znaky Landovej tvorby – silné protestsongy, rockové balady a jeho nezameniteľný valčík. Vymyká sa akémukoľvek paušalizujúcemu hodnoteniu. Sám Landa hovorí: „Moje jediné želanie je, aby si ľudia vypočuli Minový pole v celku. Od začiatku až do konca…“

Minové pole nie je len hudobne, ale aj textovo strhujúce dielo. „Je to správa o stave spoločnosti a sveta od človeka, ktorý vo svojom živote a tvorbe síce vyvolal nejeden konflikt a rozbúril mnoho emócií, ale ako jeden z mála nikdy neuhol zo svojej cesty, a preto mu možno uveriť slová – Ten, kdo se nevzdá/Napije se z grálu/Vyryje svý jméno/Do koruny králů‘,“ povedal o novom albume riaditeľ vydavateľstva Warner Music Czech Republic Vladimír Kočandrle.

Fanúšikovia môžu získať vstupenky na koncert, ktorý sa uskutoční 20. januára 2024 v Bratislave v sieti Ticketportal. Čakanie na tento koncert si však môžu skrátiť návštevou festivalu Rock pod kameňom, na ktorom Daniela Landa vystúpi v piatok 21. júla 2023.

Albumy a produkty od tvojich obľúbených interpretov si môžeš exkluzívne zakúpiť na našom shope! Stačí kliknúť na tento link a dozvieš sa viac!

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, TS

Zdroj titulného obrázku: TS/Prokop Bořek

Komentáre

Odporúčame