Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Skupina Hex vyráža koncertovať a oznámila dátumy Kde Je Tu Láska Tour 2023!
hex kde je tu láska tour turné 2023
Zdroj: TS/Robert Viglasky
NewsEventyPOPROCKSlovensko

Skupina Hex vyráža koncertovať a oznámila dátumy Kde Je Tu Láska Tour 2023!

Hex a Kde Je Tu Láska Tour 2023

Desiaty radový album skupiny Hex s názvom Kde je tu láska? sa teší nielen veľkej priazni fanúšikov a rádiového éteru, dostane aj svoju tour! Aktuálny singel Pomaranče z Kuby sa pritom podľa štatistík IFPI stal tento týždeň už štvrtýkrát najhranejšou domácou skladbou v slovenských rádiách.

Novinku, ktorá pred pár dňami vyšla na vinylovej platni a limitovanej MC kazete, kapela predstaví aj naživo na svojom jesennom turné. Špeciálnym hosťom Kde je tu láska Tour bude speváčka Emma Drobná.

S Emmou Drobnou sa Hexáci zoznámili počas jedného televízneho projektu a hneď medzi nimi preskočila povestná muzikantská iskra, ktorá prerástla v priateľstvo a tento rok aj v umeleckú spoluprácu. Na nový album nahrala Emma s Hexom skladbu Navždy mladí, ktorú spoločne predstavia aj na jesennom turné.

Súčasťou novembrového turné budú aj ďalší hostia

„Veľakrát sme v minulosti mali turné s našimi spriatelenými kapelami, ktoré boli buď predskokanom alebo hosťom na niektorom z koncertov. Toto však bude po prvýkrát, čo bude jeden interpret súčasťou nášho koncertu na celom turné. Emmu považujeme za jednu z najtalentovanejších speváčok svojej generácie a zároveň je nám ako človek, ale aj ako umelec, veľmi, veľmi blízka. Jej energia, prístup k tvorbe, ako aj jej profesionalita, je pre nás radosťou,“ vyjadril sa Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Hex sa spoločne s Emmou Drobnou v priebehu novembra predstavia v ôsmich slovenských mestách. Začnú koncertom v Poprade a turné ukončia v Banskej Bystrici. Emma však nebude jediným hosťom turné. Fanúšikovia sa okrem nej môžu tešiť aj na Jakuba Tvrdíka z kapely Billy Barman a speváčku Lauru Weng.

„Na turné vyrazíme s rozšírenou zostavou. Jej súčasťou bude nesmierne talentovaná vokalistka Laura Weng. Na novom albume nám naspievala parádne vokály, ktoré chceme priniesť aj na pódia. Príde aj aj Kubo Tvrdík z kapely Billy Barman, ktorý na náš nový album nahrával klávesy. Väčšinu pesničiek prispôsobíme tejto rozšírenej zostave a príde určite aj na skladby, ktoré bežne nehrávame. Samotný koncert bude trvať dve hodiny,“ prezradil Yxo.

Dátumy turné skupiny HEX – Kde Je Tu Láska Tour 2023

  • 7. november – Poprad (Dom Kultúry)
  • 8. november – Žilina (Dom Odborov)
  • 9. november – Trenčín (Piano Club)
  • 10. november – Námestovo (Dom Kultúry)
  • 15. november – Bratislava (Stars Auditorium)
  • 16. november – Hlohovec (Empírové divadlo)
  • 28. november – Košice (Historická radnica)
  • 29. november – Banská Bystrica (Aula SZU)

Albumy a produkty od tvojich obľúbených interpretov si môžeš exkluzívne zakúpiť na našom shope! Stačí kliknúť na tento link a dozvieš sa viac!

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, TS

Zdroj titulného obrázku: TS/Robert Viglasky

Komentáre

Odporúčame