Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Slovenky Meowlau x Val vydali novinku Stranger pre milovníkov Stranger Things! (VIDEO)
meowlau x val stranger
Zdroj: fm.rtvs.sk
KLIPSK/CZNewsDnBEDMPOPVideo

Slovenky Meowlau x Val vydali novinku Stranger pre milovníkov Stranger Things! (VIDEO)

Meowlau x Val vydali novinku Stranger

Meowlau x Val predstavujú prvý singel Stranger z pripravovaného druhého EP, ktorý je inšpirovaný hudbou 80. rokov. Odkazuje sa na známy seriál Stranger Things. Slovenský dievčenský projekt Meowlau x Val tento rok ukazuje naozaj veľkú chuť tvoriť. Hoci iba vo februári vydali svoje debutové EP s názvom Nevermind, takmer okamžite sa po bohatom koncertom lete pustili do tvorby nového projektu. Novinka poslucháča prenesie do 80. rokov minulého storočia a inšpirácia k jej vzniku pochádza z obľúbeného seriálu z dielne platformy Netflix. Nepokojná, miestami až skľučujúca atmosféra pesničky (tak ako aj seriálu) v kombinácii s tanečným beatom nečakane splynú a vyvolajú v poslucháčovi silne euforický zážitok.Netflix, ak toto čítaš, ozvi sa nám!! Haha,“ vtipkujú dievčatá.

Stranger sa na YouTube objavil spolu s videoklipom, ktorý si autorky natočili sami. Videoklip spracovala speváčka Valentina, ktorá okrem veľkého speváckeho talentu disponuje aj estetickým cítením, zručnosťou a vytrvalosťou. Za hudobným mixom stojí skvelý producent a líder projektu Fallgrapp, Juraj ‚Jureš‘ Líška a o master sa postaral Gaex. Vydanie skladby Stranger bolo zrealizované vďaka hudobnému vydavateľstvu Gergaz a Warner Music Czech Republic. Stranger je od stredy 9. októbra 2022 k dispozícii na všetkých streamovacích službách.

Meowlau x Val a ich úspešné leto

Projekt dvoch Sloveniek, Laury Jaškovej/Meowlau (hudobná produkcia, basgitara, gitara) a Valentiny Vlkovej/Val (spev, text) sa aj vďaka skladbe Stranger doposiaľ teší mimoriadne úspešnému roku. Svoje debutové EP spolu s ich doterajšou tvorbou odprezentovali počas leta na niekoľkých významných slovenských festivaloch (Pohoda, Grape, Priestor a iné).

Zahrať si našu hudbu na jedných z najväčších festivalov je zážitok, ktorý chceme, aby sa opakoval každý rok. Nemôžeme zabudnúť na ľudí, ktorý nás vôbec nepoznali, ale pritom tancovali a úprimne si užívali našu hudbu. Od moshpitov až po veľký stage s runway bolo pre nás toto festivalové leto jedno z najlepších, aké sme doteraz zažili,“ priznala Valentina.

Vďaka tomu si získali priazeň mnohých ľudí, čo sa ukázalo najmä na vystúpení v Pohoda FM_Live v Slovenskom Rozhlase.

Tak nejak sme boli pripravené aj na možnosť, že na naše samostatné vystúpenie v komornej sále Rozhlasu nikto nepríde, ale boli sme milo prekvapení. Nielen, že prišlo veľa ľudí, ale dokonca sme väčšinu z nich nepoznali. To znamená, že sa nám asi konečne začína dariť to, čo si tak dlho želáme, aby ľudia mali našu hudbu naozaj radi,“ dodala Laura. Počas živých koncertných vystúpení na pódiu nie sú samé, dopĺňa ich bubeník Martin Miklis.

Albumy a produkty od tvojich obľúbených interpretov si môžeš exkluzívne zakúpiť na našom shope! Stačí kliknúť na tento link a dozvieš sa viac!

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: TS

Zdroj titulného obrázku: fm.rtvs.sk

Komentáre

Odporúčame