throwback november 2014
KLIPSvetNews

Throwback: November 2014 a 5 skladieb, ktoré sme vtedy najviac počúvali

Throwback: Ktorých 5 songov svet najviac počúval v novembri 2014?

Dnešný throwback nás zaviedol sedem rokov späť, do roku 2014. Vtedajší november ovládli čisto Američania s výnimkou jednej Britky a Švédky. Pozrime sa teda na päť najpočúvanejších skladieb z toho obdobia, všetky určite poznáš, ide o zaručené klasiky.

Throwback: November 2014 a päť najpočúvanejších skladieb

5. Maroon 5 – Animals

Ide o druhý singel z piateho štúdiového albumu skupiny, ktorá bola pomenovaná totožnou rímskou číslicou, V. Metafora mi z ríše zvierat nám kapela hovorí o rozchode, ktorý zrejme nebude trvať dlho. V kontroverznom videoklipe si zahral frontman skupiny, Adam Levine, spolu s manželkou. Na spomínanom projekte je v poradí hneď druhou nahrávkou, album otvára ďalší hit, Maps.

4. Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj – Bang Bang

Nadupaná skladba spája tri veľké sympaťáčky, ktoré sa venujú odlišným žánrom. Ariana je zástupkyňou popu a R&B spolu s Jessie, ktorá sa však orientuje aj v alternatívnejších vodách a Nicki reprezentuje rap a hip-hop. Nálož adrenalínu predstavuje jednu z najlepších a najviac podarených dance-popových spoluprác tohto storočia.

Stretla som ich len na natáčaní videa, ale keď som sa na ne pozrela, videla som, že sme odlišné. Sebavedomé sme však boli všetky tri rovnako. V texte sú vety a slová, ktoré mladé ženy potrebujú počuť. Musíte samé seba milovať ešte predtým, než si k sebe kohokoľvek pustíte.“ – Jessie J pre Rolling Stone

Throwback: November 2014 a 3 najpočúvanejšie skladby

3. Tove Lo – Habits (Stay High)

Na základe dostupných rozhovor je pieseň autobiografiou a rozprávačom je samotná speváčka. Sama sa však k užívaniu návykových látok, sexuálnym hrátkam, alebo niečomu podobnému nepriznáva a na všetky priznania si dáva pozor.

Je pre mňa oveľa jednoduchšie o veciach spievať, než o nich hovoriť. Keď niečo poviem v pesničke, ľudia ma s tým neustále konfrontujú. Ja im však len poviem „proste si len vypočujte tú skladbu“, pretože o tom aspoň nemusím hovoriť. Všetko čo k tomu môžem povedať je, že cez moju hudbu vždy budem najúprimnejšia, aká len viem byť. Som si vedomá toho, že tým pádom poslucháčov rozdelím na dve skupiny. Tých, čo sa budú cítiť byť dotknutí a druhých, ktorí sa so mnou, alebo textom stotožnia. Tak to ale skrátka je.“ – Tove Lo pre untitled-magazine.com

2. Taylor Swift – Shake It Off

Skladba od už legendárnej americkej textárky sa stala okamžite populárnou. Spolu s videoklipom patrí k jej najväčším hitom. Čo hovorí na hlavnú myšlienku a dôvod vzniku nahrávky?

Túto skladbu som napísala o dôležitej skúške, ktorú som v živote podstúpila. Tá zmenila môj pohľad na život a na spôsob môjho žitia od toho momentu. Od začiatku som chcela, aby šlo o skladbu, ktorá ľudí dvihne zo sedačiek, aby proste tancovali. Zároveň však bolo mojim cieľom osloviť aj poslucháčov, ktorí sa zameriavajú na texty, koniec koncov, ide o celkom emotívnu tému. Chodili za mnou ľudia s tým, že im táto skladba pomohla počas trúchlenia nad smrťou blízkeho, alebo tancu na svadbe. O to mi presne išlo, pomôcť obom skupinám mojich divákov.“ – Taylor Swift pre billboard.com

Kráľovná novembra 2014

1. Meghan Trainor – All About That Bass

Debutový singel ju ihneď vystrelil na vrchol hudobných rebríčkov. Speváčka týmto songom zdvihla povedomie o podpore a motivácii tlstých ľudí. Ide o vôbec jediný debutový singel, ktorého videoklip sa dostal nad hranicu 1 mld. pozretí. Zaujímavosťou je, že sa údajne dostal aj do rúk Beyoncé, ktorá vraj istý čas váhala či ho zobrať alebo nie. Meghan jej za jej rozhodnutie určite ďakuje.

Si fanúšikom niektorého zo spomenutých umelcov? Čo hovoríš na hudbu novembra 2014? Podeľ sa s nami o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, na ktorom vždy nájdeš množstvo hudby a merchu, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius

Zdroj titulného obrázku: time.com

Komentáre

Odporúčame