Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
TOP 5 najhranejších songov na Spotify Slovensko: 8.10.2021
top slovensko spotify 8.10
SK/CZNews

TOP 5 najhranejších songov na Spotify Slovensko: 8.10.2021

Top 5 Spotify Slovensko: 8.10.2021

Top 5 najhranejších songov na slovenskom Spotify sa každým týždňom obmieňa, tentokrát rebríčku vládnu dve slovenské a tri zahraničné skladby. Prinášame ti päť najpočúvanejších skladieb, ktoré za prvý októbrový týždeň hrali Slovákom prostredníctvom tejto hudobnej aplikácie najčastejšie.

Top 5 najhranejších skladieb: 8.10.2021

5. Lost Frequencies & Calum Scott – Where Are You Now

Ako prvú si predstavíme letnú novinku z dielne belgického DJa a britského speváka a skladateľa. Vlastným menom, Felix De Laet, je 27-ročný rodák z Bruselu a je známy najmä vďaka songu Are You With Me či Reality. Prvý spomínaný bude pre slovenského diváka určite povedomý, nejde však o jeho vlastnú pieseň, ale remix rovnomenného songu country speváka Eastona Corbina. Producent patrí k najvychytenejším producentom súčasnosti, doposiaľ má na konte dva albumy.

32-ročný Calum Scott na seba mimoriadne upozornil cez televíznu súťaž Britain’s Got Talent, kde odspieval cover na song od švédskej speváčky Robyn, Dancing On My Own. Obsadil konečné šieste miesto a neskôr vydal svoju verziu tohto songu, ktorá je snáď populárnejšia než samotný originál. Okrem tejto nahrávky vydal tiež úspešný hit You Are The Reason a jeho, zatiaľ jedinému, albumu Only Human, sa v Británii dostalo pozitívnej recepcii.

4. Glass Animals – Heat Waves

Britská indie kapela vznikla v roku 2010 a spomedzi ich všetkých doposiaľ vydaných singlov, je tento ich jednoznačne najúspešnejším. Song znie melancholicky, avšak vďaka výbornej produkcii a hudbe energicky a pôsobí ako motivácia či podpora do ťažkých životných momentov. V apríli tohto roka sa singel z ich tretieho štúdiového albumu, Dreamland, stal platinovým a ide o ich druhý song, ktorému sa to podarilo. Skladba sa tiež nachádza v soundtracku do známej futbalovej videohry FIFA 21, čo chalanom na popularite len pridalo. Skupina sa mala predstaviť aj slovenským divákom na trenčianskom letisku prostredníctvom festivalu Pohoda, avšak nevyšlo to zatiaľ ani na tretí pokus. V roku 2018 museli pre vážne zranenie bubeníka zrušiť turné a posledné dva roky nevystúpili, keďže sa oficiálny festival kvôli súčasnej situácii nekonal.

Top 3 Slovensko Spotify: 8.10.2021

3. The Kid LAROI & Justin Bieber – Stay

Donedávna som si myslel, že songy s názvom Stay z rokov 2012 či 2017 už nemôžu byť populárnejšie. Skladby od Rihanny & Mikkyho Ekka či Alessie Cary & Zedda boli tak populárne, že ich bolo počuť na každom rohu. Tohtoročná novinka však dala slovu ‚popularita‚ ešte väčší rozmer, aj keď za to môže tiež rozmach sociálnych sietí. Spojenie kanadskej hviezdy hudobného šoubiznisu a vychádzajúcej austrálskej popstar je bezpochyby najznámejšou popovou nahrávkou súčasnosti. Pokiaľ bude existovať TikTok či nepríde nový Gangnam Style, tak sa to len tak ľahko nezmení.

2. Gleb & Separ – Hey G! 

Prvý z dvoch domácich songov obsadil hneď druhé miesto, a tak už vieme, že našej scéne patrí aj to víťazné. V tomto prípade však ide o veľmi nečakané spojenie dvoch rappových svetov našej republiky. Gleb sa totiž od zvyšku scény dištancoval vďaka svojmu revolučnému zvuku a jedinečnej tvorbe, tento rok je však prelomový. Fanúšikovia rodáka z ruského Pyatigorsku sa delia na dva tábory, jedna skupina túto zmenu miluje, tá druhá je však trochu sklamaná, že sa rapper ‚pridal na druhú stranu brehu‘. O výborný beat sa opäť postaral jeho dvorný producent Komander.

1. Samey, Gleb & Natália Hulejová – Breeze

Na prvej priečke sme tiež svedkami spojenia dvoch rapperov, toto je nám však už trochu známejšie. Umelci už navzájom hosťovali na svojich projektoch cez piesne ! a Brány, oba songy sú z roku 2019. Zaujímavým menom je však to tretie, v podobe mladej speváčky a podľa jej profilu na Instagrame, aj šikovnej maliarky. Veľmi by ma zaujímalo, ako došlo k tomuto spojeniu, avšak absolútne netuším. Speváčka so špecifickou farbou hlasu sa však už objavila aj na songu About You od slovenského producenta VI3E, ktorý ma príjemne prekvapil a odporúčam.

Čo hovoríš na Top 5 najhranejších songov za posledný týždeň? Ktoré z nich si poznal a ktoré do päť najlepších podľa teba nepatria? Podeľ sa s nami o tvoj názor v komentároch pod článkom či na našom Facebooku a Instagrame! 

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius, Instagram

Zdroj titulného obrázku: generaciarapu.sk

Komentáre

Odporúčame