Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
ArtistPick: Lewis Capaldi a 5 najznámejších songov škótskeho speváka
lewis capaldi
SvetNews

ArtistPick: Lewis Capaldi a 5 najznámejších songov škótskeho speváka

ArtistPick: Lewis Capaldi

Lewis Capaldi je škótsky hudobník, spevák a skladateľ, ktorý sa narodil presne pred 25 rokmi v meste Whitburn. Jeho kariéra začala naberať na obrátkach, keď si ho v osemnástich rokoch všimol jeho súčasný manažér Ryan Walter vďaka nahrávke na službe SoundCloud. Ihneď za ním priletel z Ameriky a v roku 2017 vydal hit Bruises, ktorý mu priniesol zmluvu s vydavateľstvom Universal Music. Bol predskokanom pre mená ako Rag’n’Bone Man, Milky Chance, Niall Horan, Sam Smith či Ed Sheeran. Okrem množstva odohraných festivalov a získaných ocenení vydal zatiaľ len jeden album, Divinely Uninspired To A Hellish Extent. Na konte má tiež megahity Someone You Loved či Before You Go a od minulého roku začal naplno pracovať na albume číslo dva, kvôli ktorému prestal byť aktívny na sociálnych sieťach. V dnešnom článku sa na mladého speváka pozrieme bližšie, konkrétne na jeho 5 najpočúvanejších songov.

ArtistPick: Lewis Capaldi a jeho 5 najpočúvanejších songov

5. Lewis Capaldi – Grace

Začíname úvodnou piesňou na zatiaľ jedinom veľkom Capaldiho projekte a zároveň štvrtým singlom. Song podľa všetkého predstavuje spevákove problémy a snahu dostať sa cez predošlý rozchod. Jeho videoklipy sú v niektorých absolútnym opakom nálady danej piesne, tento je plný radosti a hudobník v ňom tancuje v jednom z klubov.

„Grace“ je pieseň o tom, že ste s niekým, vďaka komu sa akékoľvek negatívne veci, ktoré sa vo vašom živote dejú, zdajú byť nepodstatné. Nájsť niekoho, kto to dokáže, je fakt super – neviete, čo ste robili alebo ako ste sa cítili predtým. Odtiaľ pochádza tá veta „your grace, don’t take it away“. – Lewis Capaldi, YouTube – Talking About The Songs On My Album

4. Lewis Capaldi – Hold Me While You Wait

Jedna z jeho mnohých balád o rozchode, tentokrát klavírna. Ako spevák prostredníctvom svojich príbehov na Instagrame uviedol, tento song je o ‚túžbe po dotykoch s priateľkou, ktorá vám nečakane povie, že vás neznáša‚. Song debutoval na štvrtom mieste v britských UK Singles Chart a na prvom v írskych a škótskych. Spolu s vtedy prvou Someone You Loved mal spevák v jednom momente v Top 5 dve piesne a po Edovi Sheeranovi sa stal druhým interpretom, ktorému sa to podarilo. Nižšie som prilepil link na živé vystúpenie z festivalu Glastonbury spred dvoch rokov, ktoré ukazuje, ako Capaldiho Briti milujú. Jeho vokál je rovnako skvelý ako tamojšia atmosféra.

Top 3 najpočúvanejšie songy škótskeho speváka

3. Lewis Capaldi – Bruises

Opäť sme pri známej téme bolestivého rozchodu, v tomto prípade ide o spomínaný song, ktorý pre Lewisa znamenal uvítanie na celosvetovom trhu. Pre portál Genius prezradil:

Pieseň som napísal predvlani, na moje 20. narodeniny. Práve som sa rozišiel s priateľkou po asi roku a pol. Bolo to priateľské rozdelenie, pretože som bol veľmi zaneprázdnený hudbou a ona si tiež robila svoje. V skutočnosti som nemal žiadne zlé pocity zo vzťahu ani nič podobné, ale očividne to bolo stále trochu čerstvé. Nemyslím si, že pieseň je o zlomenom srdci alebo o čomkoľvek inom. Myslím, že je to len o tom, že chýbaš niekomu, s kým máš niečo, a veci sa z akéhokoľvek dôvodu nevyvíjajú.

2. Lewis Capaldi – Before You Go

Nie, ani v tomto prípade nejde o veselý song. Song je o následkoch, ktoré prináša samovražda blízkeho človeka vrátane pocitu, že sme za ňu zodpovední. Počas druhej najpočúvanejšej skladby sa spevák sám seba viackrát spytuje či mohol spraviť niečo, aby tomu zabránil. Song je stále pravidelne hraný aj v slovenských rádiách.

1. Lewis Capaldi – Someone You Loved

Song, ktorý sa u nás umiestnil na prvej priečke, netreba bližšie predstavovať. Táto pieseň je o spevákovej starej mame a videoklip k nej je absolútne srdcervúci. Nahrávka sa stala medzinárodne úspešným a uznávaným hitom. K singlu boli vydané dva videoklip, avšak uverejňujem ten, v ktorého hlavnej úlohe je herec zo seriálu Doctor Who, Peter Capaldi, menovec speváka.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius

Zdroj titulného obrázku: voi.id

Komentáre

Odporúčame