Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Top 10 albumov rebríčku Billboard 200: Ktoré albumy kraľujú?
Top Billboard 200
Zdroje: billboard.com, spotify.com, xxlmag.com
KLIPNews

Top 10 albumov rebríčku Billboard 200: Ktoré albumy kraľujú hudobnému svetu?

Top 10 albumov rebríčku Billboard 200: Ktoré albumy aktuálne kraľujú hudobnému svetu?

Tohtoročný september už máme za sebou a spolu s jeho odchodom prichádza aj príležitosť sa bližšie pozrieť na to, ktorým albumom sa v hudobnom svete darilo najviac. Dnes ti teda prinášame aktuálne zhrnutie top 10 albumov rebríčku Billboard 200. Na veľké prekvapenie tu nájdeme aj dvoch zástupcov nie úplne komerčných a nie až tak často hraných žánrov.

Top Billboard 200
Zdroj: Hiphopnmore.com

1. Drake – Certified Lover Boy

Hneď začiatkom septembra sme sa konečne dočkali dlhoočakávaného albumu Certified Lover Boy, ktorý mal Drake pôvodne vydať už v decembri minulého roka. Takmer trištvrteročné čakanie sa skončilo 3. septembra a nič iné ako absolútna dominancia sa čakať nedalo. Album pretrhal rekordy niekoľkých rebríčkov Billboard. Okamžite obsadil prvých 10 priečok rebríčku Hot 100. Drake tak opäť potvrdil, že je najpredávanejším interpretom poslendnej dekády. Osobne musím uznať, že album bol veľmi podarený. Skladba s názvom Way To Sexi sa aj v dnešných dňoch stále drží v rebríčku najpočúvanejších skladieb. Aktuálne je na mieste druhej priečke a druhá skladba z albumu CLB – Knife Talk, si drží miesto číslo 8.

2. Lil Nas X – Montero

Pre niektorých hrdinom, pre iných zas kontroverzným bláznom. Pre každého by však mal byť minimálne úspešným interpretom. Lil Nas X sa vo svojich 22 rokoch môže pýšiť diamantom ocenenou skladbou Old Town Road, ktorá doposiaľ zaznamenala vyše 15 miliónov predaných jednotiek. Teraz však Lil Nas prichádza so svojim debutovým albumom s názvom Montero, ktorý vyšiel len pred pár týždňami. Novinka od mladého interpreta sa úctyhodne bila s vyššie umiestneným albumom CLB, no na tesný rozdiel pár tisíc predaných jednotiek sa nakoniec musí uspokojiť s miestom číslo 2. Ako sa to však vyvinie o pár týždňov? Dokáže svojou počúvanosťou postúpiť na najvyššiu priečku?

3. NCT 127 – Sticker: The 3rd Album

Do rebríčku Billboard 200 sa koncom mesiaca dostáva aj skupina NCT 127. Tento boy-band pochádza z Južnej Kórei a je súčasťou širšieho zoskupenia formácie NCT, ktorá tento rok oslavuje svoje 5-ročné výročie. Tento album je pomerne čerstvou záležitosťou. Keďže bol do sveta vypustený rovnako ako Montero (17. septembra), je v tomto rebríčku nováčikom. Najslávnejšou, alebo lepšie povedané, najznámejšou skladbou z tohto albumu je skladba s názvom Sticker a mne na záver nezostáva nič iné ako len otázka… Poznáte ich niekto?

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ  Report z festivalu Grape 2022: Ktoré koncerty boli najlepšie? (VIDEO)

4. Kanye West – Donda

Donda, Donda, Donda, Donda. Album, na ktorý čakal snáď každý hiphopový fanúšik. Veľmi slušne promovaný, odkladaný a dokonca na poslednú chvíľu prerábaný projekt, ktorý bol nakoniec vydaný vydavateľstvom proti autorovej vôli, sa aktuálne nachádza na mieste číslo 4. Albumu nemožno uprieť jeho rozmanitú nápaditosť, no ak je niekto zarytým ateistom, mohol mať pri tomto hudobnom počine problém vydržať to až dokonca. Bolo by však veľmi prekvapivé, ak by sa album od interpreta, ktorý kandidoval na post prezidenta Spojených štátov amerických v tomto rebríčku neobjavil. Čo si myslíte vy? Vydaril sa Kanyemu Westovi jeho posledný album?

5. Olivia Rodrigo – Sour

Piatu priečku drží mladá interpretka Olivia Rodrigo. 18-ročná speváčka, ktorej sa podarilo dostať na samý vrchol rebríčku Billboard Hot 100 hneď svojou prvou sólovou skladbou Drivers License, je bezpochyby jedným z najväčších prekvapení tohto hudobného roka. Jej debutový album s názvom Sour vyšiel 21. mája tohto roka a stále sa drží na pozoruhodnom mieste. Speváčka zatiaľ druhý album nechystá, no osobne si myslím, že o tejto osobe budeme ešte počuť. Zažije podľa vás Olivia Rodrigo podobnú hviezdnu cestu, akou prešla jej staršia kolegyňa z prostredia Disney Channel – Selena Gomez?

6. Doja Cat – Planet Her

25-ročná Doja Cat, ktorá sa do širšieho povedomia začala dostávať niekedy v roku 2019, patrí medzi najpočúvanejších hudobných interpretov súčastnosti. Aktuálne sa v rebríčku Billboard Artist 100 (ktorý je akýmsi hudobným meračom aktuálnej popularity interpretov) drží priečke číslo 5. Rodáčka z LA prežíva veľmi úspešné obdobie svojej kariéry, o čom svedčí aj veľmi priaznivé umiestnenie jej posledného albumu, ktorý uzrel svetlo sveta 25. júna 2021. Jej tretí štúdiový album s názvom Planet Her sa tak už nejakú dobu hrdo drží v rebríčku najpočúvanejších albumov. Aktuálne sedí na priečke číslo 6. Najväčším hitom z albumu je skladba s názvom Kiss Me More, na ktorej sa podieľala aj speváčka SZA.

Zaujímavosť: Viacero skladieb z albumu Planet Her je veľmi úspešných aj na platforme Tik Tok. 

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ  Ozzy Osbourne je späť v plnej sile! Takto nám predstavil šialený videoklip!

7. Morgan Wallen – Dangerous: The Double Album

Siedmy stupienok rebríčka Billboard 200 obsadilo Country. 28-ročný rodák z Tennessee – Morgan Cole Wallen, ktorý začal svoju hviezdu dráhu v americkej show The Voice, sa do rebríčka dostal už začiatkom tohto roku. Jeho druhý sólo album prišiel už 8. januára 2020 a už po dobu 37 týždňov zotrváva na vyšších priečkach nášho dnešného rebríčka. To si určite zaslúži nomináciu na album roku!

8. Kid Laroi – F*ck Love

V rebríčku nám svieti ďalšie mladé meno! Čerstvo dospelý Austrálčan The Kid LAROI sa po vydaní albumu Fuck Love, ktorému sa podarilo dostať na samý vrchol rebríčku Billboard 200, a to hneď pri debute. Stal sa tak najmladším Austrálčanom v histórií, ktorému sa niečo také podarilo. Projekt uzrel svetlo sveta 27. júna a má až 35 skladieb! Na albume sa taktiež podieľalo aj niekoľko zaujímavých mien, ako napríklad Polo G, Juice WRLD, MGK alebo Marshmello. Najväčšou peckou z albumu je samozrejme úspešný mega hit, ktorý vyšiel v spolupráci s Justinom Bieberom. Skladba s názvom Stay zaznamenala na platforme Spotify už takmer 761 miliónov prehratí.

Top Billboard 200
Zdroj: Wallpaperabyss.com

Mladý Kid Laroi sa tak pomaly, ale isto zapisuje medzi ďalšie slávne mená, ktoré zastupujú protinožcov vo veľkom svete hudby. Medzi ne napríklad patria speváčky Sia, Kylie Minogue a rapperka Iggy Azaela.

9. Billie Eilish – Happier Than Ever

Ostro sledovaná mega hviezda Billie Eilish vydala 30. júla 2021 svoj druhý štúdiový album, ktorý nesie názov Happier Than Ever. Tento mierne melancholický projekt si aj po dlhšom čase stále drží pozornosť a v rebríčku figuruje na mieste číslo 9. Ako už je zvykom, aj pri tvorbe tohto albumu mladej speváčke sekundoval jej starší brat FINNEAS. Ten plánuje vydať svoj ďalší sólo album 15. októbra 2021. Sám som zvedavý, či sa na ňom niekto objaví niekto zaujímavý. Zaznamená podľa vás jeho chystaný album Optimist nejaký väčší úspech?

10. Kacey Musgraves – Star Crossed

Na posledné miesto dnešného prehľadu sa dostáva opäť niekto zo sveta Country hudby. 33-ročná speváčka Kacey Musgraves je víťazom ocenenia Grammy v kategórií Album of The Year (2018), ktoré bolo celkovo už jej šiestou cenou v rámci týchto prestížnych ocenení. Jej štvrtý štúdiový album vyšiel 10. septembra 2021 a má 15 songov, na ktorých však nenájdeme žiadneho hosťa. Napriek tomu sa však objavuje v rebríčku Billboard 200 na mieste číslo 10. Určite budeme sledovať, ako dlho sa na tomto Top billboard 200 mieste udrží.

A čo na to hovoríte vy? Ktorý z albumov si idete najviac? Aký máte názor na Top billboard 200? Dajte nám vedieť!

Zdroj: billboard.com, genius.com, YouTube, Instagram
Zdroj titulného obrázka: billboard.com, spotify.com, xxlmag.com

Komentáre

Odporúčame