Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
EllyZ v novinke Hodná holka o catcallingu, na novinke hosťuje Pokyman (VIDEO)
ellyz pokyman hodná holka
Zdroj: TS/Rayo
NewsHIP-HOPPOPREGGAE‎

EllyZ v novinke Hodná holka o catcallingu, na novinke hosťuje Pokyman (VIDEO)

EllyZ a novinka Hodná holka

Česká speváčka a textárka EllyZ je späť s novými singlami Čiči a Hodná holka, pričom na tom druhom hosťuje aj Pokyman. Spomínané skladby naživo zaznejú aj na Uprisingu v Bratislave. EllyZ opäť s vtipom i dôraznosťou upriamuje pozornosť na syndróm dobrého dievčaťa i catcalling.

Na song Hodná holka si prizvala Pokymana, uznávaného slovenského hudobníka, frontmana a textára kapely Medial Banana. Ten je tiež selektorom a MC v Ghetto Youths Sound a spoluzakladateľa vydavateľstva Reggae Callin‘ Records. Pokyman často vystupuje aj v zahraničí, spolupracoval s Kontrafaktom, United Flavour ale i hviezdami ako Anthony B, Jah Mason či Lee „Scratch“ Perry.

EllyZ o myšlienke skladby

„Hodná holka odkrýva zakorenenú tému patriarchálnej spoločnosti. Od narodenia má väčšina názor na to, akú farbu majú nosiť dievčatá a chalani, ako sa majú správať. Chlapcov necháme tak, pretože to v sebe tak predsa majú nastavené. Sú viac draví, nespútaní, nebojácni, tvrdia.

No a dievčatá sú jemné, tiché, vzorné, starajú sa a preberajú zodpovednosť za správanie druhých. Všetci v tom ideme. Akonáhla sa žena ozve a s niečím nesúhlasí, obyvkle jej pristane nálepka hysterky. Preto často mlčíme a sme tie dobré a nekonfliktné,“ hovorí k myšlienke skladby EllyZ.

Single vyšli v distribúcii Ruka Hore a pod producentským dohľadom Cocomana. EllyZ už v minulosti vystúpila na festivaloch ako Beats for Love či na slovenskom Uprisingu, na ktorý sa tento rok v dňoch 25. až 26. augusta opäť vráti.

Albumy a produkty od tvojich obľúbených interpretov si môžeš exkluzívne zakúpiť na našom shope! Stačí kliknúť na tento link a dozvieš sa viac!

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: Spotify, TS

Zdroj titulného obrázku: TS/Rayo

Komentáre

Odporúčame