peter lipa nola
Zdroj: TS, Ctibor Bachratý
KLIPSK/CZNewsJAZZVideo

Peter Lipa vydal nový album NOLA, nahrával ho v New Orleans (VIDEO)

Peter Lipa a nový album NOLA

Peter Lipa oslavuje 80. narodeniny a k tomuto jubileu pripravil pre seba a svojich fanúšikov osobný muzikantský darček v podobe nového albumu NOLA. Ten nahrával v kolíske jazzu, americkom meste New Orleans. Obsahuje päť slovenských a päť anglických piesní a ako bonus nahral spevák s tamojšími muzikantmi neworleanskú verziu pesničky Balada o štyroch koňoch pod názvom 4 kone v Nola.

K nej v deň svojich narodenín spoločne s albumom zverejnil videoklip, ktorý sa odohráva práve v New Orleans a dokonale vystihuje čaro tohto muzikantského mesta. Zároveň klip, ktorý režíroval Braňo Špaček prenesie diváka do štúdia Marigny, kde Peter Lipa pracoval s americkými muzikantmi na svojej novinke.

Do New Orleans nešiel prvýkrát

Dúfam, že táto nová verzia dá Balade o štyroch koňoch ďalší impulz a vydrží do ďalších rokov. Skladba je ešte veselšia a robí to suzafón. Vylúčili sme basu, nie je tam ani basová gitara, ani kontrabas. Ich úlohu plní suzafón, ako to je bežné v New Orleans. Kapely, ktoré tam hrajú v uliciach používajú suzafón ako hlavný basový nástroj. A tu je to tiež. Mám dokonca pocit, že to spĺňalo požiadavky na jednoduché pesničky, ktoré sa v New Orleans vyhrávajú na ulici.

Peter Lipa navštívil kolísku jazzu niekoľkokrát. Vlani sa tam vydal nie v pozícii turistu, ale muzikanta. Vyhliadol si skvelého producenta a bubeníka Jamisona Rossa, s ktorým si vybrali štúdio Marigny. Album NOLA tvorilo na začiatku päť demo nahrávok, na ktorých Peter Lipa spieva iba za sprievodu gitary. Tieto nápady rozposlal svojim slovenským spoluhráčom, z ktorých vzniklo päť slovenských verzií. Sú to Blíženec, Dobehnúť čas, Užitočný, Niekde som čítal a Čosi.

Albumy a produkty od tvojich obľúbených interpretov si môžeš exkluzívne zakúpiť na našom shope! Stačí kliknúť na tento link a dozvieš sa viac!

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, TS

Zdroj titulného obrázku: TS, Ctibor Bachratý

Komentáre

Odporúčame