depeche mode turné 2023
Zdroj: depechemode.sk
KLIPSvetNewsEDMPOPROCKVideo

Depeche Mode ohlásili turné v roku 2023, vystúpia v Bratislave a Prahe (VIDEO)

Depeche Mode vydajú album a ohlásili turné

Anglická skupina Depeche Mode je späť so skvelými správami, oznámila, že čoskoro vydáva nový album a chystá svetové turné. Sieť koncertov s názvom Memento Mori Tour prebehne v roku 2023 a názov dostala po pripravovanom pätnástom štúdiovom albume skupiny s názvom Memento Mori, ktorý vyjde na jar budúceho roka. Súčasťou špeciálu už boli len dvaja z pôvodných troch členov, Davea Gahana a Martina Gorea totiž v máji navždy opustil klávesák Andy Fletcher.

Turné odštartuje 23. marca 2023 v americkom Sacramente, v USA odohrajú 10 koncertov a následne sa presunú do Európy, kde prebehne letná časť turné. Nové songy, ale aj nestarnúce hity si tak fanúšikovia vychutnajú v slávnych arénach a na populárnych miestach hudobnej histórie. V New Yorku to bude Madison Square Garden, v Paríži Stade de France, v Miláne San Siro a v Londýne Twickenham Stadium.

Depeche Mode vystúpia aj v Bratislave či v Prahe

„Na tomto projekte sme začali robiť na začiatku pandémie a jeho témy boli priamo inšpirované vtedajším obdobím. Po tom, čo nás opustil Andy, sme sa rozhodli pokračovať s tým, že sme si istí, že by to chcel aj on. To dalo tomuto projektu extra význam. Fletch by tento album miloval. Naozaj sa tešíme na to, ako sa oň s Vami všetkými čoskoro podelíme a nevieme sa dočkať budúcoročných koncertov.“ 

Memento Mori Tour predstavuje pre kapelu devätnáste turné v kariére a ich prvé za posledných viac než päť rokov. V rámci série koncertov vystúpia vo viacerých krajinách Európy, takže aj slovenskí fanúšikovia si budú môcť vybrať. Na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave vystúpia v máji, v Budapešti, Prahe či Varšave až na prelome júla a augusta. Album Memento Mori, ktorý vyjde už na jar, bude ich pätnástym štúdiovým albumom a pokračovaním projektu Spirit z roku 2017.

Albumy a produkty od tvojich obľúbených interpretov si môžeš exkluzívne zakúpiť na našom shope! Stačí kliknúť na tento link a dozvieš sa viac!

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, depechemode.com

Zdroj titulného obrázku: YouTube

Komentáre

Odporúčame