Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Kali vydal svoje prvé EP ešte v roku 2008, my sme ho našli, poď si ho vypočuť!
kali 2008
Zdroj: youtube.com, instagram.com
KLIPSK/CZNewsHIP-HOPVideo

Kali vydal svoje prvé EP ešte v roku 2008, my sme ho našli, poď si ho vypočuť!

Kali vydal svoje prvé EP už v roku 2008

Sme veľmi zvedaví, koľko našich skalných fanúšikov vie, že rapper Kali začal so svojou hudobnou tvorbou už v roku 2008. V tej dobe bol ešte súčasťou dua 85101, ktoré bolo pomenované po Poštovom smerovacom čísle nášho hlavného mesta.

Spolu s rapperom Matesom totiž už pred 14 rokmi vydali svoje prvé EP s názvom Nová krv. Súbor 7 piesní je vôbec tou najstaršou tvorbou, ktorú si s Kalim možno spojiť a preto sme nadšení, že ju možno nájsť na YouTube. Poďte sa s nami preniesť do dávnych čias a aj začiatkov populárneho slovenského rappera.

Rapper Kali začal so svojou tvorbou už v roku 2008

Kali sa po prvý raz dostal do povedomia začiatkom roka 2008 a následne sa dal dokopy s dovtedy neznámym Matesom, aby vytvorili projekt 85101. Kali v tej dobe už pracoval aj na svojej sólovej kariére, vypúšťal track za trackom a makal na svojom debutovom albume Pod maskou je pravda.

Ten vyšiel začiatkom roka 2010 a medzi hosťami nechýbali ani známe mená ako Zverina, Majk Spirit, alebo Opak. V druhej polovici 2010, po dlhšej odmlke znova ožila spolupráca 85101 v podobe kontroverzného songu a klipu Náš svet. Tá sa neskôr stala jedným z faktorov rozpadu tejto dvojice. Dnes, po 14 rokoch od začiatku svojej kariéry, má Kali príjemné rodičovské starosti a užíva si úspech svojho jedenásteho štúdiového albumu s názvom Banán.

Albumy a produkty od Kaliho si môžeš zakúpiť exkluzívne na našom shope! Stačí kliknúť na tento link a dozvieš sa viac!

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo aj na našom Facebooku (Ruka Hore) či Instagrame (@rukahore)! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki

Zdroj titulného obrázku: YouTube, instagram.com

Komentáre

Odporúčame