Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Prinášame ti 5 tipov na hudobné festivaly leta 2022, ktoré musíš navštíviť!
hudobné festivaly 2022
Zdroj: YouTube, szigetfestival.com, grapefestival.sk, hiphopzije.sk, ticketportal.cz
SK/CZSvetNewsVideo

Prinášame ti 5 tipov na hudobné festivaly leta 2022, ktoré musíš navštíviť!

5 tipov na hudobné festivaly leta 2022!

Letné prázdniny v roku 2022 sú už prakticky tu a spolu s nimi aj viaceré hudobné festivaly! Posledné dva roky nám všetkým chýbali, preto sme mimoriadne radi, že k nám opäť zavítajú svetoznáme mená. Pripravili sme si pre teba zoznam piatich festivalov, ktoré sa konajú na Slovensku a v jeho okolí. Konkrétne ide o tri slovenské a po jednom v Česku a Maďarsku. Každého z Vás zároveň podnecujeme k tomu, aby ste sa vybrali na akýkoľvek koncert či akciu a podporili hudobníkov a organizátorov. Poďme na to! 

1. Pohoda

Začíname najnavštevovanejším a najpopulárnejším slovenským festivalom, ktorý sa uskutoční 7. – 9. júla 2022 na letisku v Trenčíne. Headlinermi sú austrálska rocková skupina Nick Cave & The Bad Seeds a aj austrálsky DJ a producent Flume. Medzi zvučné mená radíme aj formácie The Libertines, Black Pumas, Wolf Alice, či speváčky Sigrid, Lianne La Havas a legendu hip-hopu Grandmastera Flash. Permanentku si možno zakúpiť za 129€, študenti majú zvýhodnený vstup za 109€

2. Grape

Pokračujeme ďalším domácim festivalom, ktorý sa po prvý (a zrejme aj posledný) krát uskutoční v dňoch 12. – 13. augusta 2022 na letisku v Trenčíne. Medzi headlinerov radíme britskú skupinu Years & Years, francúzskeho hudobníka Woodkida a aj nemecké duo Milky Chance. Nebudú chýbať ani slovenskí interpreti ako Gleb, Para, Billy Barman, Karin Ann či Korben Dallas. Permanentku si možno zakúpiť za 89€.

Tipy na hudobné festivaly leta 2022!

3. Sziget

10. – 15. augusta 2022 sa v hlavnom meste našich južných susedov uskutoční 28. ročník svetoznámeho festivalu. Tamojší organizátori pokračujú v nastolenom trende a do Budapešti opäť prinášajú hviezdami nabitý line-up od začiatku až do konca. Neviem, kde začať, takže si poďme vymenovať všetkých. Arctic Monkeys, Calvin Harris, Dua Lipa, Justin Bieber, Kings Of Leon, Stromae, Lewis Capaldi, Anne-Marie, Steve Aoki, Alan Walker, a to som ešte len začal. Permanentky začínajú na 355€, jednodňové vstupenky začínajú na 80€.

4. Hip Hop Žije

Nesmieme zabudnúť ani na najpopulárnejší hip-hopový festival v Česku a Slovensku! Ten sa počas tohto leta uskutoční v Bratislave (1. – 3.7), na Duchonke (15. – 17.7) a v Ostrave (27.7). Návštevníci sa môžu tešiť na to najväčšie, čo naša scéna ponúka. Od Kontrafaktu, cez Separa, Gleba, Sameya, Moma a Pil C-ho až po Majka Spirita, skupinu Nerieš a mnoho ďalšieho. Permanentky na festival v Bratislave začínajú na 38,90€.

5. Colours Of Ostrava 

Tvoju pozornosť si dovoľujeme upriamiť aj na multižánrový český festival, ktorý sa uskutoční v dňoch 13. – 16. júla 2022 v Ostrave. Okrem divadelných a filmových predstavení, diskusií, umeleckých aktivít si organizátori pre návštevníkov pripravili viacero zvučných mien. Americké skupiny The Killers a Twenty One Pilots vystúpia spolu s talianskymi producentmi Meduza a veľkou postavou tanečnej scény, Martinom Garrixom. Okrem iného do Česka zavítajú aj speváčky LP či Phoebe Bridgers. Permanentky začínajú na 137€, jednodňové vstupenky začínajú na 100€.

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku (Ruka Hore) či Instagrame (@rukahore)! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki

Zdroj titulného obrázku: YouTube, szigetfestival.com, grapefestival.sk, hiphopzije.sk, ticketportal.cz

Komentáre

Odporúčame