Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Na 50. výročí festivalu Glastonbury 2022 vystúpili Kendrick Lamar či Billie Eilish!
glastonbury 2022
Zdroj: telegraph.co.uk, bollywoodpunch.com, ew.com, nme.com
KLIPSvetNewsVideo

Na 50. výročí festivalu Glastonbury 2022 vystúpili Kendrick Lamar či Billie Eilish!

Britský festival Glastonbury 2022 je oficiálne minulosťou

50. výročie jedného z najsledovanejších hudobných festivalov sveta je minulosťou a Glastonbury 2022 v žiadnom prípade nezaháľalo! Oslava hudby a života sa konala v dňoch 22. – 26. júna, po prvý raz od roku 2019. Jubilejný ročník nám priniesol najmladšiu headlinerku v histórii v podobe 20-ročnej Billie Eilish a aj najstaršieho headlinera, 80-ročného Paula McCartneyho.

Člen skupiny The Beatles, ktorá sa rozpadla ešte pred prvým ročníkom tohto festivalu, si v rámci svojej show zaspieval virtuálny duet s Johnom Lennonom. Staršiu generáciu však musel tešiť aj koncert ďalšej legendy, americkej speváčky Diany Ross, ktorá priniesla kombináciu svojich najväčších hitov.

Billie Eilish a Olivia Rodrigo sa rozhodli upozorniť na jednu z najrozdeľujúcejších tém v živote Američanov. Tamojší najvyšší súd totiž zrušil ústavné právo na interrupciu, na čo Billie reagovala po odznení skladby Your Power z albumu Happier Than Ever: „Dnes je to v USA pre ženy veľmi tmavý deň. To je všetko, čo Vám na to poviem, pretože na to už v tomto momente nevládzem myslieť.“

Olivia sa rozhodla zájsť ešte ďalej, zrozumiteľne vymenovala mená piatich členov Najvyššieho súdu, ktorí za týmto rozhodnutím stoja a následne im venovala pieseň Fuck You, ktorú odspievala spolu s jej autorkou a speváčkou Lily Allen.

Festival Glastonbury 2022 je oficiálne minulosťou

K ďalším hlavným bodom programu patrili aj vystúpenia Sama Fendera či Megan Thee Stallion, ktorá predviedla svoje najväčšie hity. Populárna americká rapperka na festival priniesla dávku hip-hopu a spolu s tanečníčkami aj veľkolepú novodobú šou. Kendrick Lamar má o niečo pestrejšiu kariéru, čo potvrdil svojou nedeľňajšou headline show v posledný deň festivalu. Predviedol totiž songy z posledných štyroch albumov ako Swimming Pools, King Kunta, Humble či Count Me Out.

Posledné slová venujeme legendárnemu Paulovi McCartneymu, ktorý na pódium vytiahol člena skupiny Foo Fighters, Davea Grohla. Pre americkú rockovú skupinu to bolo prvé vystúpenie na verejnosti od marcového tragického úmrtia bubeníka Taylora Hawkinsa. Viac než 100-tisíc ľudí následne „odkričalo“ svetoznámy hit Hey Jude, čo opäť upevnilo pozíciu festivalu Glastonbury medzi najemotívnejšími, najvyhľadávanejšími a najkvalitnejšími.

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku (Ruka Hore) či Instagrame (@rukahore)! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, nme.com

Zdroj titulného obrázku: telegraph.co.uk, bollywoodpunch.com, ew.com, nme.com

Komentáre

Odporúčame