kendrick lamar narodeniny
Zdroj: thesource.com
SvetNewsVideo

Kendrick Lamar dnes oslavuje 35. narodeniny, tu je jeho kariéra v skratke!

Rapper Kendrick Lamar dnes oslavuje 35. narodeniny

Ak nevieš, čo dnes počúvať, máme pre teba dobrý tip, Kendrick Lamar totiž oslavuje 35. narodeniny! Americký rapper a producent sa narodil 17. júna 1987 v kalifornskom Comptone. Svoju hudobnú kariéru začal v roku 2004, kedy sa ako 17-ročný rozhodol pod pseudonymom K-Dot vydávať sériu takzvaných mixtapes. V nasledujúcom roku podpísal zmluvu s vydavateľstvom Top Dawg Entertainment, súčasťou ktorého bol až do tohto roka.

Svoj debutový album však vydal až v roku 2011, Section 80, ktorý obsahoval podarené songy ako A.D.H.D. či HiiPoWeR, si zakúpilo viac než 500 tis. ľudí. O rok neskôr podpisuje zmluvy aj s Interscope Records a Aftermath Entertainment, ktorý má pod palcom Dr. Dre. V októbri toho roka vydal jeden zo svojich najpopulárnejších projektov, Good Kid, M.A.A.D City. Hity ako Bitch Don’t Kill My Vibe, Poetic Justice či Good Kid pre fanúšikov hip-hopu znamenajú „základné vzdelanie„. Tento album bol už o čosi úspešnejší a predalo sa ho viac než 3 mil. kópií.

Kendrick Lamar oslavuje 35. narodeniny

V roku 2015 nám odprezentoval songy ako King Kunta, Alright či Institutionalized, hovoríme samozrejme o projekte To Pimp A Butterfly. Na toto obdobie Lamar určite v dobrom spomína aj vďaka príjemným rodinným záležitostiam, pretože sa zasnúbil so svojou súčasnou priateľkou, Whitney Alford. Nie sú síce právoplatnými manželmi, ale sú rodičmi dcérky, ktorá v júni oslávi tretie narodeniny. Za spomínaný projekt si populárny rapper odniesol domov 5 sošiek Grammy, rovnako ako aj za album Damn, vydaný ihneď o rok neskôr. Ten predstavoval vyvrcholenie jeho komerčnej slávy a po ňom si dal od sólových projektov pauzu.

Prestávka mu skončila až v máji tohto roka, kedy sme sa potešili z projektu Mr. Morale & The Big Steppers. Album plný úprimnosti, životnej skúsenosti a otvorenosti sa síce nezaradil medzi komerčne úspešné, ale fanúšikovia ho mimoriadne ocenili. Kendrick sa pripomenul svojim poctivým jazzovým, R&B a experimentálnym hudobným štýlom, ktorý je dopĺňaný o dokonalý a precítený storytelling. Jediný videoklip z tohto projektu sa dostal piesni N95 a keďže má Kendrick dnes 35. narodeniny, hybaj si ho pustiť! 

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku (Ruka Hore) či Instagrame (@rukahore)! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, blackpast.org

Zdroj titulného obrázku: thesource.com

Komentáre

Odporúčame