Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Ruka Hore Awards 2021: Toto je TOP 20 v kategórii Videoklip roka!
ruka hore awards 2021 videoklip roka dms yzomandias kontrafakt
Zdroj: youtube.com
KLIPSK/CZNewsVideo

Ruka Hore Awards 2021: Toto je TOP 20 v kategórii Videoklip roka!

Ruka Hore Awards 2021: TOP 20 v kategórii Videoklip roka

Ruka Hore Awards 2021 sú oficiálne minulosťou a my pre teba máme oficiálne výsledky v kategórii Videoklip roka! V najbližších týždňoch ti prinesieme vyhodnotenie každej z 19 kategórií, pričom vyhlásime aj TOP 20 najúspešnejších v každej z nich. V dnešnom článku sa pozrieme na najpopulárnejšie minifilmy a vizuály z československej dielne, ktoré sa uchádzali o ocenenie Videoklip roka 2021. Na konci článku ťa čaká aj kompletný zoznam výsledkov, najprv sa však pozrime na medailové priečky!

1. Kontrafakt – Reklama na rap (réžia GOLDY & Nikita Rublev)

2. DMS – Tanečná pesnička (réžia Jan Strach)

3. Yzomandias – Jedna Dva (réžia Yzomandias & Jan Strach)

Kontrafakt na seba skladbou Reklama Na Rap upriamil pozornosť celej hip-hopovej scény v Česku i Slovensku. Nielen tým, že šlo o prvú ochutnávku nového albumu piešťanskej formácie s názvom KF ako Rolls. Tiež aj vizuálom, ktorý skupina 3. decembra uverejnila na YouTube a potvrdila, že stále patrí na špičku domácej scény. V tomto prípade to však Rytmus, Ego a Anys zobrali skutočne veľkolepo a od podlahy.

Chalani fanúšikom predstavili intro nového projektu, na začiatku ktorého sa vozia v luxusnom Rolls-Royce. Následne nasadajú do privátneho lietadla, ktorým letia do Dubaja, kde si najprv užívajú vody Perzského zálivu. Premiestňujeme sa s nimi však aj na púšť či do večernej atmosféry luxusnej metropoly. Rapperi sú po celý čas obklopení drahými autami a exotickým pozadím veľkomesta. Z pohľadu rozpočtu a kvality celého diela hovoríme o horúcom kandidátovi na pozíciu najlepšieho a najväčšieho videoklipu slovenskej hip-hopovej histórie.

Ruka Hore Awards 2021: TOP 20 v kategórii Videoklip roka

Na druhé miesto ste posunuli skupinu DMS a videoklip ku skladbe Tanečná Pesnička z albumu HUHU. O vizuál sa postaral 22-ročný český režisér Jan Strach, pričom tento majster svojho remesla je slovenským divákom už dobre známy. Na svedomí má napríklad videá ku skladbám Cheers od Rytmusa a Viktora Sheena či spojenie Ega a Rytmusa v songu Doručím.

Vo vizuáli plnom efektov a hosťujúcich tvárí môžme okrem iného vidieť speváka Richarda Müllera či SLAYTIIINU. Svoje scénky dostali aj Kuko zo skupiny Horkýže Slíže či moderátor Marcel Osztas alias Osťo. Nahrávka bola po songu Rampa druhou, ktorú nám skupina z albumu HUHU ponúkla ešte pred jeho vydaním.

Na tretie miesto ste vašimi hlasmi posunuli aj českého zástupcu, konkrétne ide o Yzomandiasa a videoklip k songu Jedna Dva. Ďalší vizuál z produkcie Jana Stracha prináša viacero farebných áut a na jeho konci vtedy hlavná postava skupiny Yzo Empire predstavila aj svoj nový merch.

Hudobná stránka songu je mimoriadne zaujímavá, keďže britské grime beaty na našej scéne nepočujeme často. Skladba sa dostala aj na najnovší album českého rappera s názvom J. EDEN E-GEN, ktorý si môžeš zakúpiť aj na našom shope (shop.rukahore.sk)!

Ruka Hore Awards 2021: TOP 20 v kategórii Videoklip roka

20. Loko Loko feat. Rytmus – Kool G Rap (réžia Jan Strach)

19. Ego feat. Stylko – Zatmenie (réžia Michal Romeo Dvořák)

18. Cico Band feat. Rene Rendy – Párty (réžia Miloš Juriga)

17. Kali feat. Alan Murin & Čis T – Kým ťa mám (réžia Dušan Krajčovič)

16. Yzomandias – BodyBag (réžia Jan Strach)

15. Kontrafakt – Iní (réžia Goldy & Nikita Rublev)

14. Pil C – Chrome Hearts Freestyle (réžia Tomáš Thurzo & Jakub Otčenáš)

13. Cico Band feat. Rene Rendy – Kelovačky (réžia Miloš Juriga)

12. Kali – Život Neni Zlý (réžia Dušan Krajčovič)

11. Ewa Farna – Tělo (réžia Ondřej Kudyn)

10. Rytmus feat. Viktor Sheen – Cheers (réžia Jan Strach)

9. Yzomandias – Rodinnej typ (réžia Yzomandias & Petr Simon)

8. Sima feat. Tripp – Jazero (réžia Juraj Škula)

7. Nerieš – Viem To (réžia Jan Strach)

6. Iconito & FS Zemplín – Korene (réžia Kristián Dufinec)

5. DMS feat. Horkýže Slíže – Rampa (réžia Nefkus a Kodiki)

4. Peter Pann feat. Separ & Kali – Stroj (réžia Dušan Krajčovič)

3. Yzomandias – Jedna Dva (réžia Yzomandias & Jan Strach)

2. DMS – Tanečná pesnička (réžia Jan Strach)

1. Kontrafakt – Reklama na rap (réžia Goldy & Nikita Rublev)

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo aj na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki

Zdroj titulného obrázku: youtube.com

Komentáre

Odporúčame