Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Meowlau x Val na Times Square! Spotify EQUAL podporuje ďalšie Slovenky!
meowlau x val spotify equal
Zdroj: Meowlau x Val
News

Meowlau x Val na Times Square! Spotify EQUAL podporuje ďalšie Slovenky!

Meowlau x Val – ďalšie Slovenky v Spotify EQUAL

Slovensko sa opäť dostalo na hudobnú mapu sveta, mladé slovenské duo Meowlau x Val to dokázalo vďaka hnutiu Spotify, Equal Global! Baby sa stali československými ambasádorkami tohto projektu, ktorý podporuje a zviditeľňuje ženy v hudobnom priemysle. Vďaka tomu sa dostali aj na obrovský billboard na newyorskej križovatke Times Square! Vybrali sa teda po stopách speváčky Karin Ann, ktorá v auguste 2021 dosiahla rovnaký úspech ako prvá slovenská umelkyňa v histórii.

meowlau x val spotify equal
Zdroj: Meowlau x Val

S Meowlau (Laurou) a Val (Valentinou) sme sa spojili, dievčatá nám priblížili úspech, ktorý si môžu na konto pripísať ako druhé, resp. tretie zástupkyne slovenskej hudobnej scény:

Laura – „Naše EP malo pôvodne vyjsť už v decembri, ale kvôli dlhej čakacej lehote na tlač vinylov vyšlo až koncom februára tohto roka. Za ten odstup čase sme aj vďačné, nie je nič horšie, ako keď vaša hudba vyjde za zvuku rolničiek a vianočných saxofónov. Najprv sme von vypustili pokusného králika v podobe singla Dark. Má zo všetkých najzmysluplnejší text a zaoberá sa tým, ako naše činy ovplyvňujú našu budúcnosť. Inšpirácia pochádza z rovnomenného seriálu, ktorý sa zaoberá niečím podobným a zanechal vo mne veľmi silný dojem. Ale čo si budeme klamať, Dark bol pilotný preto, lebo sa páčil našim mamám.

Za veľmi silný zážitok považujem moment, keď som zistila, že bol Dark zaradený do playlistu Equal Global. Úprimne povedané, tento playlist som dovtedy nepoznala, ale potom pozerám že „aha, 833 000 followerov, aha, Avril Lavigne na titulke a Dark tretí v poradí…. čo?!“. Takže asi tak to s nami bolo. Bol a je to krásny zážitok za ktorý veľmi vďačíme Warner Music CZ&SK a vydavateľstvu Gergaz. Projekt Equal má krásnu myšlienku – zdôrazňuje, aké zložité je pre ženské interpretky, producentky a hudobníčky presadiť sa a skutočne dokázať svoju hudobnú hodnotu. Ďakujeme Spotify za dôveru.

Slovenky Meowlau x Val na billboarde v Times Square!

Talentované hudobníčky dosiahli obrovský úspech vďaka debutovému EP s názvom Nevermind. Projekt, ktorý vyšiel 22. februára 2022 obsahuje 6 skladieb vrátane songu Dark, ktorý vyšiel ako singel aj s videoklipom. Basgitaristka a producentka Laura Jašková (Meowlau) a speváčka Valentína Vlková (Val) hudobne spolupracujú už od roku 2019. Spojilo ich vtedy účinkovanie Val v speváckej súťaži Hlas Československo, Laura si ju všimla, kontaktovala ju a okamžite začali tvoriť.

Valentína – „Boli sme z toho úplne mimo, mysleli sme si, že našej hudbe nikto nerozumie a potom mi Laura zavolala s tým, že sme na Times Square. Je to pre nás veľká vec, nečakali by sme, že naše EP sa dostane na billboard. Ešte tri mesiace po deadline nám Jureš Líška z vydavateľstva Gergaz posielal nové mixy a verzie songov, takže je to o to šokujúcejšie.

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Meowlau x Val

Zdroj titulného obrázku: Meowlau x Val

Komentáre

Odporúčame