Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Bubeník Foo Fighters, Taylor Hawkins, nás v 50 rokoch nečakane opustil
foo fighters taylor hawkins
Zdroj: loudwire.com
SvetNewsROCKVideo

Bubeník Foo Fighters, Taylor Hawkins, nás v 50 rokoch nečakane opustil

Zomrel bubeník Foo Fighters, Taylor Hawkins

Populárny bubeník a člen rockovej kapely Foo Fighters, Taylor Hawkins, nás v piatok, 25. marca v 50 rokoch nečakane opustil. Stalo sa tak v hoteli Four Seasons Hotel Casa Medina v Kolumbii. Známa skupina mala v piatok vystúpiť v tamojšom meste Bogota na festivale Estéreo Picnic a v nedeľu v brazílskom São Paulo v rámci Lollapalooza Brasil.

Smutnú správu v sobotu potvrdili samotní Foo Fighters na sociálnych sieťach: „Rodina Foo Fighters je šokovaná touto tragickou stratou nášho milovaného Taylora Hawkinsa. Jeho hudobná duša a nákazlivý smiech s nami budú žiť naveky. Naše srdcia sú momentálne s jeho manželkou, deťmi a rodinou. V týchto nepredstaviteľne náročných chvíľach Vás prosíme o rešpektovanie súkromia rodiny bubeníka.

foo fighters taylor hawkins
Zdroj: tonedeaf.thebrag.com

So šokujúcou novinkou však v posledných hodinách prišiel portál NBC, ktorý tvrdí, že bubeník mal v čase svojej smrti v tele 10 návykových látok. Kancelária generálneho prokurátora Kolumbie uviedla, že predbežný toxikologický test potvrdil prítomnosť opioidov, benzodiazepínov, tricyklických antidepresív a THC, psychoaktívnej zlúčeniny v marihuane.

Príčina smrti však ešte nie je potvrdená, vyšetrovanie pokračuje a výsledky budú zverejnené neskôr. Ako sa uvádza v jednej zo španielskych tlačových správ, pohotovostné centrum v Bogote poslalo sanitku do hotela po prijatí správ o „pacientovi s bolesťami v oblasti hrudníka„.

Taylor Hawkins zomrel – ohlasy hudobníkov

Hawkins nebol len bubeníkom a vokalistom skupiny, pracoval aj s inými interpretmi, ktorým nahrával gitaru či klavír. Zanechal za sebou veľké meno v rockovom šoubiznise, manželku Alison a deti Olivera Shanea, Annabelle a Everleigh. K nečakanej správe sa vyjadrilo niekoľko hudobných osobností po celom svete:

Ringo Starr: „Boh žehnaj Taylorovi mier, lásku celej jeho rodine a kapele mier a lásku.

Ozzy Osbourne: „Taylor Hawkins bol skvelý človek a výborný hudobník. Moje srdce, láska a sústrasť smeruje jeho manželke, rodine, skupine a fanúšikom. Vidíme sa na druhej strane.

John Mayer: „Skvelý muzikant a inšpirácia pre milióny ľudí, mnohí z nich kvôli nemu začali hrať na bicie. Navždy nám bude chýbať.

Taylorovi Hawkinsovi vzdali na svojich koncertoch hold aj Liam Gallagher či Elton John, fanúšikovské videá si môžeš pozrieť nižšie.

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, music-news.com, nbcnews.com

Zdroj titulného obrázku: loudwire.com

Komentáre

Odporúčame