Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Dua Lipa a song Levitating idú na súd, reggae kapela ju obvinila z krádeže!
dua lipa levitating súd
Zdroj: lawandcrime.com
KLIPSvetNewsEDMFUNKPOPREGGAE‎Video

Dua Lipa a song Levitating idú na súd, reggae kapela ju obvinila z krádeže!

Dua Lipa ide so songom Levitating na súd

Dua Lipa sa spolu so svojím hudobným tímom dostala do nepríjemnej situácie, spolu s jej songom Levitating sa totiž dostane pred súd! Môže za to obvinenie, ktoré má na svedomí americká reggae kapela Artikal Sound System. Toto zoskupenie tvrdí, že popstar „kopírovala“ časť ich songu Live Your Life, ktorý vyšiel už v roku 2017. Vypočuj si refrény oboch nahrávok a sprav si vlastný názor, my ti posúvame širší rozbor tejto situácie v článku nižšie:

 

Dua Lipa a jej songom Levitating pôjdu na súd

Takéto obvinenie nie je ani zďaleka prvým, niektorí z Vás si možno spomenú na prípad Lany Del Rey a skupiny Radiohead. Podobnosti sa tiež našli v songoch Eda Sheerana (Thinking Out Loud) a Marvina Gaya (Let’s Get It On), alebo Sheerana (Photograph) a Matta Cardlea (Amazing). Skupina Artikal Sound System nie je nijak obzvlášť populárna, preto ide o zaujímavú situáciu.

Môže tiež ísť o kryptoméziu (neplánované plagiátorstvo), ide o použitie spomienky, ktorá vedie k novému nápadu. Tá však môže prísť tvorcom na um znenazdajky počas procesu tvorby novej nahrávky, pokiaľ skladbu Live Your Life už niekedy predtým počuli. Zapamätať si takúto chytľavú melódiu nie je vôbec ťažké.

Je teda možné, že by tvorcovia skladby Levitating z albumu Future Nostalgia nikdy nepočuli song Live Your Life a vymysleli takmer totožnú melódiu v refréne? Áno. Je tiež možné, že sa Dua Lipa s jej tímom nahrávkou inšpirovali a vytvorili z nej nový koncept a novú pieseň? Áno. Faktom je, že je čoraz ťažšie vymyslieť novú a pútavú melódiu, ktorá sa bude úplne odlišovať od tých ostatných. Piesní sú miliardy, melódií ešte viac, bude teda veľmi zaujímavé sledovať, ako to celé skončí a čo z toho pre oboch interpretov nakoniec vyplynie.

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki

Zdroj titulného obrázku: lawandcrime.com

Komentáre

Odporúčame