Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Spotify v Rusku ruší svoju pobočku a populárni umelci aj svoje koncerty!
spotify koncerty
Zdroj: rtlnieuws.nl, theguardian.com
News

Spotify v Rusku ruší svoju pobočku a populárni umelci aj svoje koncerty!

Spotify v Rusku ruší pobočku a umelci koncerty

Spoločnosť Spotify zrušila svoju pobočku v Moskve a umelci v tejto krajine rušia svoje plánované koncerty, čím reagujú na neutíchajúcu inváziu Ukrajiny.

Známy sprostredkovateľ hudby ešte donedávna zrušil úplnú možnosť prístupu k pesničkám, podcastom a celému obsahu aplikácie. Od tohto kroku však už časom upustil. Zdôrazňuje však, že je „kriticky dôležité, aby sme náš obsah v Rusku mali pod kontrolou„. Hudobná služba je jednou z mnohých západných spoločností, ktoré sa v súvislosti s napadnutím Ukrajiny rozhodli konať. Na začiatku tohto týždňa tak urobil aj gigant Apple, ktorý zrušil v Ruskej federácii možnosť kúpy produktov tejto obrovskej značky.

Vyjadrenie spoločnosti Spotify: „Sme hlboko šokovaní a smutní z prebiehajúcich útokov na Ukrajine. Našou najväčšou prioritou počas posledného týždňa bola bezpečnosť našich zamestnancov a zaistenie pokračovania chodu služby Spotify. Záleží nám na tom, aby slúžila ako dôležitý zdroj informácií. Globálnych, ale aj regionálnych v dobe, kedy je prístup k novinkám mimoriadne dôležitý. Podnikáme doplňujúce kroky k tomu, aby sme naším zamestnancom a poslucháčom dali pocit bezpečia, vypočutia a robíme všetko len v tom najlepšom záujme.

spotify koncerty
Zdroj: rtlnieuws.nl, theguardian.com

Spotify ruší ruskú pobočku, umelci tamojšie koncerty

Ukrajina je pod paľbou už týždeň, všetko začalo 24. februára 2022 skoro ráno, kedy prezident Ruska, Vladimír Putin, nariadil spustenia vojenskej operácie v susedskej krajine. Toto rozhodnutie podnietilo ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského k tomu, aby s Ruskom prerušil diplomatické styky. Vyhlásil tiež stanné právo (výnimočný stav, ktorý sa vyhlasuje, keď sa civilná moc považuje za nedostatočnú), krajiny po celom svete na situáciu reagovalo rozsiahlym odsúdením Ruska a uzákonením sankcií zo všetkých strán.

Vo svete hudby sme boli svedkami zrušenia viacerých koncertov, ktoré sa mali konať práve v Rusku. Ide o umelcov ako Green Day, Yungblud, Louis Tomlinson, Franz Ferdinand, Iggy Pop či Nick Cave. Dokonca aj ruský rapper Oxxxymiron zrušil sieť koncertov v Moskve a Petrohrade so slovami: „Viem, že väčšina Rusov je proti tejto vojne.“ Podporu Ukrajine okrem iného vyjadrili osobnosti ako Madonna, Miley Cyrus, Elton John či Foals.

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube,nme.com

Zdroj titulného obrázku: rtlnieuws.nl, theguardian.com

Komentáre

Odporúčame