vratko rohoň iné kafe
Zdroj: zurnal.pravda.sk, wikipedia.org
News

Vratko Rohoň z Iné Kafe: „Katastrofa, nech si to politici riešia za stolom.“

Vratko Rohoň z Iné Kafe o nepokojoch na Ukrajine

Udalosti posledných dní zastriasli celým svetom a samozrejme ako susednú krajinu aj nás, k nepokojom na Ukrajine sa vyjadril aj Vratko Rohoň zo skupiny Iné Kafe. Frontman bratislavskej pop-punkovej formácie na svoj facebookový profil uverejnil emotívny status, v ktorom hovorí o tom, ako blízko má k Ukrajine a Rusku. 48-ročný spevák v ňom píše o svojich tínedžerských a študentských časoch a o svojich prvých výletoch k naším východným susedom:

V 1995om som sa išiel na Ukrajinu pozrieť. Zo zvedavosti, schválne, ako to u toho Veľkého brata vyzerá. Len sem za roh, Mukačevo, Užgorod, na jeden deň. Poslal som jej odtiaľ pohľadnicu. Veľmi sa potešila. Na Ukrajine som vtedy našiel dosť bordel, boli tak 20 rokov pozadu oproti nám, ale úžasných ľudí. V ten rok som napísal aj prvú skladbu pre Inekafe – Leto na Ukrajine. Nakoplo ma to, ďalší rok som si strihol na víkend Ľvov. Sám.

Vratko Rohoň z Iné Kafe o vojne na Ukrajine

Pre tých z Vás, ktorí o tom nevedia, Rohoň nie je len hudobníkom, ale aj dopravným pilotom. V statuse preto hovorí aj o svojej leteckej minulosti a spomína aj svoju pani triednu učiteľku ešte z čias základnej školy, pani Orthovú, ktorá pochádzala práve z Ukrajiny:

Piaty deň pozerám na správy a neverím. Celé to čo sa odohráva je katastrofa. Pohľady na ľudí ako sa krčia v metre a ako tam lietajú rakety sú strašné. Sú medzi nimi aj tí ktorých poznám? Tí s ktorými som kecal, smial sa, popíjal na Chreščatiku Oboloň a preberal autá? Strieľajú na nich tí, ktorých som vozieval na bizjetoch z Vnukova, alebo Šeremeteva do Nice? Alebo z Rostova či Jekaterinburgu? Neviem to spracovať. Úprimne si prajem, nech to čo najskôr skončí a nech je obetí čo najmenej.

Pani Orthová sa tohto nedožila, umrela na starobu roky dozadu. Nechcem dnešný obraz týchto krajín, neakceptujem to, nechápem to, nevstrebávam to. Vojaci by mali zložiť zbrane a prestať zabíjať brat brata. Nech si to politici riešia za stolom. Tieto národy proti sebe nikdy nič nemali. Srať na prachy, sám som teraz natenko, nehráme koncerty, ale život je prvoradý. Ak by som ich aj nedostal naspäť, snáď som pomohol dobrej veci.

Celý príspevok a vyjadrenie populárneho speváka a hudobníka si môžeš prečítať kliknutím na tento link.

vratko rohoň iné kafe
Zdroj: zurnal.pravda.sk, wikipedia.org

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk. Nezabudni tiež hlasovať za svojich obľúbených interpretov v 19 kategóriách v našej ankete Ruka Hore Awards na stránke awards.rukahore.sk. Hlasovanie trvá do 1. marca. 

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Facebook, Wiki

Zdroj titulného obrázku: zurnal.pravda.sk, wikipedia.org

Komentáre

Odporúčame