Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Veľký slovenský objav Karin Ann vydáva druhé EP a chystá sa na európske turné!
karin ann ep turné
Zdroj: TS
KLIPSK/CZNewsPOPROCKVideo

Veľký slovenský objav Karin Ann vydáva druhé EP a chystá sa na európske turné!

Karin Ann vydáva druhé EP a vyráža na turné!

Od vydania debutového EP slovenskej speváčky Karin Ann neuplynul ešte ani rok a už ju čaká prvé európske turné. Ostrosledovaný slovenský spevácky objav po minuloročnom ‚lonely together‘ vydáva už svoje druhé EP ‚side effects of being human‘. Vznikalo na Slovensku, v Česku, v Londýne, Kalifornii a prináša alternatívny pop, miešaný s rôznymi žánrami. Na projekte tiež spolupracovali producenti Chris Lord-Alge a Matt Schwartz. Prvý mixoval hity Boulevard Of Broken Dreams, alebo American Idiot od skupiny Green Day, Schwartz sa v posledných rokoch podieľal predovšetkým na hudbe britského speváka Yungbluda.

EP obsahuje 4 skladby, ktoré Karin vydala vopred a 4 nové, ktoré doteraz neboli zverejnené. Medzi ne radíme aj skladbu winter song, ktorá vychádza v sprievode intímneho videoklipu. V melancholickej zimnej skladbe Ann spieva o smútku a osamelosti, ktoré človek občas cíti bez toho, aby vedel pomenovať konkrétne dôvody týchto pocitov.

Dialo sa toho veľmi veľa a ja som priebežne písala nové skladby, až som si jedného dňa uvedomila, že technicky mám v rukách už celé EP. Keď som sa zamyslela nad tým, čo tieto nové pesničky spája, uvedomila som si, že všetky sú o veciach, ktorými si prechádza každý človek – hlavne v období, keď sa stáva dospelým či dospelou. Tieto témy, problémy, to, čím si všetci prechádzame, som si pomenovala side effects of being human.“

Karin Ann a jej dva roky na scéne

Karin Ann týmito piesňami uzatvára dva roky na hudobnej scéne. Počas nich stihla vydať 12 singlov, debutové EP, vyhrať českú hudobnú anketu Žebřík a získať priestor na billboarde Spotify na newyorskom Times Square. Za dva roky na scéne sa vyprofilovala ako umelkyňa, ktorá prostredníctvom svojej hudby otvára tabuizované témy a aktívne podporuje boj za ľudské práva. Európske médiá v tomto smere značne skloňovali jej meno vlani v lete, keď v poľskej rannej TV šou Pytanie na śniadanie spievala naživo s dúhovou vlajkou a verejne podporila poľskú LGBTQ komunitu.

Skladby z nového EP predstaví naživo na jarných koncertoch európskeho turné ako predskokanka britského speváka Alfieho Templemana v Paríži, Kolíne, Bruseli, Hamburgu, Berlíne a Mníchove. EP side effects of being human a singel winter song oficiálne vyšiel 25. februára 2022 pod hlavičkou 3am Records.

karin ann ep turné
Zdroj: TS

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk. Nezabudni tiež hlasovať za svojich obľúbených interpretov v 19 kategóriách v našej ankete Ruka Hore Awards na stránke awards.rukahore.sk. Hlasovanie trvá do 1. marca. 

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, TS

Zdroj titulného obrázku: TS

Komentáre

Odporúčame