Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Talentované Slovenky Meowlau a Val vydávajú debutové EP Nevermind!
meowlau val nevermind
Zdroj: Meowlau & Val
KLIPSK/CZNewsEDMPOPVideo

Talentované Slovenky Meowlau a Val vydávajú debutové EP Nevermind!

Slovenky Meowlau a Val miešajú pop a EDM

Talentované Slovenky a hudobníčky Meowlau a Val vydávajú svoje debutové EP s názvom Nevermind. Ich prvý projekt vychádza symbolicky 22.2.2022 a obsahuje 6 skladieb vrátane songu Dark, ktorý vyšiel ako singel aj s videoklipom. Basgitaristka a producentka Laura Jašková (Meowlau) a speváčka Valentína Vlková (Val) hudobne spolupracujú už od roku 2019. Spojilo ich vtedy účinkovanie Val v speváckej súťaži Hlas Československo, Laura si ju všimla, kontaktovala ju a okamžite začali tvoriť.

meowlau val nevermind
Zdroj: Meowlau & Val

Mix má na starosti Jureš Líška zo skupiny Fallgrapp a jeho menovec, producent a bubeník Adrián Líška. Projekt Nevermind sa už teraz nachádza na všetkých dostupných streamovacích službách. Prečo projekt obsahuje 6 songov, ako prebiehala tvorba EPčka a čo plánujú do budúcnosti? Toto všetko a oveľa viac sa dozvieš v rozhovore s Val, ktorý si môžeš prečítať v článku nižšie.

Meowlau a Val vydávajú EP Nevermind

1. Prečo sa volá EP práve Nevermind a z koľkých songov sa vyberala táto finálna šestka? 

EP Nevermind mal byť najprv album, malo tam byť 12 songov. Napokon sme sa ale rozhodli takto, lebo toto EP určite nie je posledné. Chceme si ostatné skladby nechať a použiť ich neskôr. Vybrali sme práve týchto 6, pretože sme tušili, že EDM a pop spravia na ľudí najlepší prvý dojem. Nevermind otvára album, lebo má veľmi silný začiatok a posledný song, Promised, má rovnako výrazný koniec, takto ich hrávame aj naživo.

2. Prečo projekt obsahuje viacero žánrov (indická hudba, pop, D&B)? Ako prebiehal celkový tvorivý proces (hudba, text, produkcia)?

Čo sa týka žánrov, tieto veci napadli Laure. Krásnym príkladom je skladba You Better Show Me s indickým zvukom, fakt neviem, ako jej to napadlo. Tvoríme väčšinou tak, že od Laury dostanem demo a tvorím do neho text, keďže ona mi rovno napíše, ako by si to predstavovala. Následne sa stretneme a spolu dokončíme hudobnú, textovú a melodickú časť, vlastne celé demo. 

Pop je stále okolo nás, to nie je prekvapením, ale žáner ‚liquid drum & bass‘ bol pre mňa novinkou, s ním ma zoznámila Laura. Otvorila mi nové dvere a už viem, že v budúcnosti môžem ísť aj touto cestou. Našu hudbu berieme ako elektronickú, napr. song Dark nie je typický pop, počuli sme už od ostatných, že znieme ‚nadpozemsky‘. Všetko tvoríme pocitovo, čokoľvek nám napadne, začneme na tom robiť, asi tak ako viacero interpretov. 

V poslednej dobe sme naplno spolupracovali s Jurešom Líškom, ktorý je absolútny kráľ. Nahrávali sme u neho vokály a pracovali na celom EP, ktoré nám zmixoval aj spolu s jeho menovcom a kamarátom Adriánom Líškom. Veľmi nám rozumie a je radosť s ním pracovať, mali sme obrovské šťastie na príjemného človeka, ktorého to s nami bavilo. Viackrát dostal nápady, ktoré sme hneď zakomponovali do skladieb a týmto posunul tie songy ešte o 10 levelov vyššie.

Meowlau, Val a ich plány do budúcnosti

3. Čo plánujete v budúcnosti? Kde Vás ľudia v najbližších mesiacoch môžu vidieť? 

Tento štvrtok, 24. februára, ideme do Rádia FM, kde nás čaká vystúpenie a aj interview, ktoré začína o 16:00. Riešime tiež krst EPčka, ktorý by mohol prebehnúť v Bratislave, v klube WAX. Do budúcna riešime viaceré festivaly a samozrejme aj novú hudbu. Veríme, že sa vám naše EP bude páčiť a že sa v lete možno uvidíme konečne aj na nejakých akciách.

meowlau val nevermind
Zdroj: Meowlau & Val

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk. Nezabudni tiež hlasovať za svojich obľúbených interpretov v 19 kategóriách v našej ankete Ruka Hore Awards na stránke awards.rukahore.sk. Hlasovanie trvá do 1. marca. 

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Val

Zdroj titulného obrázku: YouTube

Komentáre

Odporúčame