Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Niektorí slávni speváci majú choroby, o ktorých ste doteraz netušili!
speváci choroby
Zdroj: buzzfeed.com
SvetNews

Niektorí slávni speváci majú choroby, o ktorých ste doteraz netušili!

Slávni svetoví speváci a ich choroby

Niekedy sa môže stať, že celebrity a speváci majú všetko, ale ani sláva, krása a bohatstvo nedokážu odstrániť choroby a ochrániť ich pred nimi. Tu je niekoľko hviezd, o ktorých možno neviete, že žijú so zdravotnými problémami.

speváci choroby
Billie Eilish v Ellen show. Zdroj: buzzfeed.com

Lady Gaga – Lupus

Svetoznáma popová speváčka prezradila v interview nebohému Larrymu Kingovi v roku 2010, že mala „hranične pozitívny test na lupus“. Znie to nejednoznačne, keďže ochorenie je ťažké presne diagnostikovať. Čiastočne preto, že je spojené so širokou škálou symptómov, ktoré sa objavujú pomaly a nie sú špecifické priamo pre lupus.

Lupus je chronické ochorenie, ktoré spôsobuje bolesť a opuch kože, kĺbov, pľúc, obličiek a iných orgánov. Postihuje 10-krát viac žien ako mužov. 


Nick Jonas – Cukrovka 

Najmladší člen skupiny Jonas Brothers zistil, že má cukrovku 1. typu (diabetes) už v roku 2005, keď mal 13 rokov. Niekoľko mesiacov predtým, ako bola diagnostikovaná normálne optimistická speváčka spevák tvrdil, že rýchlo schudol, pil veľa vody a mal zlé správanie. Spevák je teraz hovorcom Inštitútu pre výskum cukrovky a zvláda ju každý deň tak, že si pravidelne kontroluje hladinu cukru v krvi a nosí so sebou inzulínovú pumpu.

Cukrovka 1. typu sa objavuje, keď telo neprodukuje dostatok inzulínu (hormónu potrebného na ukladanie cukru v bunkách na neskoršie použitie). To spôsobuje, že hladina cukru v krvi prudko kolíše.

Slávni speváci, ktorí majú známe choroby

Cher – Vírus Epsteina a Barrovej 

Popová diva hovorila o svojom desaťročnom boji s vírusom Epstein-Barr, ktorý spôsobuje extrémnu únavu.

Bola som dlho chorá. Išla som do Nemecka kvôli nejakej medicíne a liečbe. V Európe majú veci, o ktorých sa mi ani nesnívalo. Keď mi to koncom 80. rokov prvýkrát diagnostikovali, lekári mi hovorili, že som blázon. Bola som neustále chorá a takmer som zomrela na zápal pľúc. Nedá sa toho zbaviť a skutočne vás to oberá o život.

Podľa Centra pre kontrolu chorôb je vírus Epsteina a Barrovej jedným z najbežnejších ľudských vírusov. Prenáša sa slinami a vírus zostáva v tele aj po odznení symptómov.

Billie Eilish – Tourettov syndróm

Počas svojej kariéry bola 19-ročná hviezda už viackrát veľmi otvorená a úprimná o svojom súkromnom živote. Hovorila o tom, ako niekoľkokrát bojovala so svojím duševným zdravím a hudba bola spôsob, ako sa vyrovnala s jej psychickými problémami. Vo svojom dokumente The World’s a Little Blurry sa podrobne venovala svojmu Tourettovmu syndrómu a tomu, ako ju ovplyvnil.

Pre ľudí môže byť šokom alebo prekvapením, že speváčka trpí touto neurologickou poruchou, ktorá spôsobuje, že ľudia majú tzv. „tiky“. Podľa webovej stránky Centra pre choroby a prevenciu sú tiky „náhle pohyby alebo zvuky, ktoré ľudia robia opakovane“. Ľudia v tom momente nad svojím telom nemajú žiadnu kontrolu. Billie sa s načasovaním svojich tikov naučila manévrovať tak, že keď je na verejnosti, pred kamerou alebo vystupuje, nemusí ich riešiť.

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk. Nezabudni tiež hlasovať za svojich obľúbených interpretov v 19 kategóriách v našej ankete Ruka Hore Awards na stránke awards.rukahore.sk. Hlasovanie trvá do 1. marca. 

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, businessinsider.com, distractify.com

Zdroj titulného obrázku: buzzfeed.com

Komentáre

Odporúčame