Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
OZ Vagus predstavuje skutočnú ulicu, ktorú nechce zažiť nikto z nás! Takto vieš pomôcť
vagus
Zdroj: TS
SK/CZNewsHIP-HOPVideo

OZ Vagus predstavuje skutočnú ulicu, ktorú nechce zažiť nikto z nás! Takto vieš pomôcť

o.z. Vagus predstavuje skutočnú ulicu

Agentúra Mannschaft pripravila kampaň pre občianske združenie Vagus, ktorej cieľom je motivovať verejnosť, aby venovala svoje 2 percentá z dane na pomoc ľuďom bez domova, ktorá zväčša zachraňuje seniorov či ľudí, ktorí by si mali užívať najmä dôchodok. No nie ku každému je život spravodlivý a práve preto spustili trefnú kampaň, aby ľuďom ukázali, že skutočná ulica, nie je domov, ale každodenný boj.  Kampaň dáva do kontrastu starších ľudí žijúcich na ulici s mnohými slovenskými rappermi, ktorí vo svojich piesňach deklarujú, že práve oni sú „ulicou„. V hlavnom videu sa použili úryvky z klipov a piesní takých mien ako Majself, Karlo, Radikal Chef, Plexo, Yaya Rebel či Rosy.

V kampani chceme ďalej hovoriť najmä o tom, akými spôsobmi pomáhame predchádzať strate domova a prehlbovaniu zlej sociálnej situácie ľudí, ktorí o svoj domov prišli. Veríme, že touto kreatívou oslovíme aj nové publikum,“ hovorí Stanislava Fabšíková, marketingová manažérka OZ Vagus.

Rád by som sa poďakoval všetkým rapperom, ktorí sa nám rozhodli pomôcť svojou “účasťou“ v kampani. Bez ich nadhľadu a tendencii pomáhať ľuďom v núdzi by táto kampaň nikdy nevznikla,“ dopĺňa Adam Marčan, kreatívny riaditeľ agentúry Mannschaft.

Svoje 2% z dane im môžete venovať na oficiálnej stránke občianskeho združenia (www.vagus.sk).

Vedeli ste, že…!

Žiadosť o odkázanosť na sociálne služby musí podať človek, ktorý ich bude poberať (senior) na mestskom alebo obecnom úrade v mieste svojho bydliska. Žiadosť posudzuje lekár na základe zdravotnej dokumentácie a sociálny pracovník. Ten by mal seniora reálne navštíviť a na základe návštevy zhodnotiť, do akej miery je odkázaný. Či zvládne nákupy, zabezpečiť si jedlo, hygienu, pohyb, obliekanie, návštevu lekára, užívanie liekov…

Lekár aj sociálny pracovník prideľujú za jednotlivé schopnosti a diagnózy body a po ich spočítaní vyjde podľa tabuľky niektorý zo stupňov odkázanosti. Na toto všetko majú 30 dní od podania žiadosti. Stupňov odkázanosti je 6 a senior má nárok na rôzne druhy sociálnych služieb a príspevkov na ne, ak mu bol priznaný stupeň odkázanosti II. a viac.

„Je nám vždy nesmierne ľúto, ak starší ľudia nemajú adekvátne bývanie. O to viac, ak na ulici končia seniori, ktorí si zaslúžia našu pomoc. U nás sa snažíme pomôcť nielen tým, ktorí nemajú s kým stráviť svoje posledné dni, ale aj tým, ktorí nemajú strechu nad hlavou. Žiaľ starostlivosť ako taká je vždy nákladná a niekedy nevystačí dôchodok daný štátom, preto existujú možnosti o ktorých ľudia nevedia a dostanú sa tak na okraj spoločnosti, kde sa nevedia pohnúť ďalej a ulica je pre nich konečná stanica. Existujú zariadenia, ktoré vedia adekvátne nahradiť domov ako je náš seniorský park, domov dôchodcov či rôzne stacionáre, ktoré sa finančne dajú zvládnuť , ak viete na koho sa obrátiť. Ak človek nemá žiadne finančné prostriedky a ostáva na ulici, stále ma od štátu dané, že má nárok na útulňu a nemusí mrznúť na ulici . hovorí spoluzakladateľka Agapé Senior Park Adriana Škriniarová.

Zdroje: YouTube, TS

Zdroj titulného obrázku: TS

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk. Nezabudni tiež hlasovať za svojich obľúbených interpretov v 19 kategóriách v našej ankete Ruka Hore Awards na stránke awards.rukahore.sk. Hlasovanie trvá do 1. marca. 

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Komentáre

Odporúčame