Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Ed Sheeran oslavuje 31. narodeniny: 10 faktov o populárnom spevákovi!
ed sheeran narodeniny 10 faktov
Zdroj: Instagram
NewsPOPVideo

Ed Sheeran oslavuje 31. narodeniny: 10 faktov o populárnom spevákovi!

Ed Sheeran oslavuje narodeniny: 10 faktov o spevákovi

Ed Sheeran, o ktorom je známe, že vie niečo zahrať na gitare a celkom slušne spievať, dnes oslavuje 31. narodeniny. Vedel/a si však, že jeden z najpopulárnejších umelcov súčasnosti bol kedysi bezdomovcom? Vieš, že Plus nebol jeho prvým albumom, alebo že hrá na viaceré nástroje? Za ryšavými vlasmi a obrovskou charizmou tohto Angličana sa skrýva oveľa viac, v dnešnom článku sa pozrieme na 10 zaujímavých faktov, o ktorých si možno nevedel/a.

Ed Sheeran oslavuje narodeniny, vedel si týchto 10 faktov?

1. Má celé meno Ed nie je len Edom, celé meno známeho speváka je Edward Christopher Sheeran! Je teda celkom logické, že si vybral kratšie a zapamätateľnejšie umelecké meno.

2. Ed Sheeran je z časti Ír – Hoci vyrastal v Suffolku (časť Anglicka) a jeho rodičia sa narodili v Londýne, má aj írske korene. Obaja jeho starí rodičia z otcovej strany totiž pochádzajú z Írska. O ich príbehu lásky hovorí v songu Nancy Mulligan, pomenovanom podľa jeho starej mamy. Skladba sa nachádza na albume Divide z roku 2017.

3. Ed si budoval talent už v 4 rokoch – V miestnom kostolnom zbore spieval od svojich štyroch rokov a od mladosti sa učil hrať na gitare a klavíri. Neskôr, na strednej škole, začal písať piesne a keď mal 13 rokov začal nahrávať hudbu.

4. Hrá na rôzne nástroje Ed nie je len gitarista a spevák. Hrá aj na klavír, basu, bicie a violončelo. Síce nie na takej vysokej úrovni, ale v kapele by sa určite nestratil.

5. Hudbu robil dávno pred rokom 2011 – Predtým, než sa Sheeran dostal do povedomia ako medzinárodná superstar, vydával EP nezávisle, teda na vlastnú päsť. Nahral 10 EP vrátane The Orange Room a Want Some a potom vydal svoj debutový singel The A Team. Ak ste vedeli o Edovi ešte pred rokom 2010, môžete sa považovať za skutočného fanúšika!

10 faktov o známom spevákovi: Ed Sheeran

6. Ed Sheeran spal na uliciach – Toto je veľmi prekvapivá informácia. Po tom, čo sa snažil zaplatiť nájom, skončil na uliciach, vo vlakoch londýnskeho metra alebo na pohovkách svojich priateľov. V skutočnosti priznáva, že pár nocí prespal pred Buckinghamským palácom a počas týchto nocí čerpal inšpiráciu na pieseň Homeless. Song sa objavil na EP Loose Change z roku 2010. Ed sa nikdy nevzdal svojich koníčkov a snov, aj preto má teraz hodnotu neuveriteľných 33,5 milióna dolárov a je považovaný za jednu z najznámejších celebrít na svete.

7. Ed odohral stovky koncertov, potom si ho všimol Jamie Foxx
Všetci by sa mali poďakovať hercovi Jamiemu Foxxovi. V roku 2009 Ed odohral viac ako 300 živých vystúpení a koncertov. O rok neskôr si v Anglicku hraním zarobil na letenku do Los Angeles, kde hrával na uliciach. Tam si ho všimol jeden z moderátorov kanálu The Foxxhole, ktorý ho zavolal na krátky rozhovor. V ňom si ho všimol Jamie Foxx, ktorý z neho bol natoľko ohromený, že Edovi ponúkol využitie svojho nahrávacieho štúdia v LA a dokonca aj posteľ vo svojom hollywoodskom dome.

8. Má viac ako 50 tetovaní
Patrí medzi najviac potetované celebrity, pretože na tele má 60 až 100 tetovaní. Spomenieme napríklad fľašu kečupu, šálku čaju, Pingu (tučniaka), Kocúra v čižmách, frázu „Festina Lente“, rodokmeň a časť Van Goghovej „Hviezdnej noci“. Ak sa niekedy chcete dozvedieť viac o Edovi Sheeranovi, analyzujte jeho tetovania, za každým z nich sa skrýva príbeh.

Ed Sheeran oslavuje 31. narodeniny: 10 faktov

9. Ellie Goulding mu bola neverná
Pamätáte si, keď boli Ed a Ellie Goulding spolu v roku 2013? Tento „úlet“ sa skončil, keď ho Ellie údajne podviedla s jeho kamarátom a hviezdou One Direction, Niallom Horanom. V skutočnosti ho tento srdcervúci incident inšpiroval a hovorí o ňom v rozchodovej skladbe Don’t z albumu Multiply.

10. Napísal množstvo piesní pre druhých umelcov a kamarátov
Little Things od One Direction, Love Yourself od Justina Biebera, Lay It All On Me od skupiny Rudimental či Cold Water od Major Lazer a Justina Biebera. Don’t Let Me Be Yours od Zary Larsson, Strip That Down od Liama Payna, alebo Eastside od Bennyho Blanca, Halsey a Khalida. Mám pokračovať, alebo ti stačia tieto songy, ktoré Ed napísal pre ostatných? Dokonca aj skladba Shape Of You bola najprv písaná pre Rihannu, vďakabohu, že si tento song nakoniec nechal. Stal sa najväčším v jeho kariére.

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk. Nezabudni tiež hlasovať za svojich obľúbených interpretov v 19 kategóriách v našej ankete Ruka Hore Awards na stránke awards.rukahore.sk. Hlasovanie trvá do 1. marca.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, telltalesonline.com

Zdroj titulného obrázku: Instagram

Komentáre

Odporúčame