Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Vladis v novinke Lekcie hovorí o nedávnej chorobe, akútnej psychóze
vladis lekcie
Zdroj: Vladis
KLIPSK/CZNewsHIP-HOPVideo

Vladis v novinke Lekcie hovorí o nedávnej chorobe, akútnej psychóze

Vladis v novinke Lekcie o ťažkom zdravotnom období

Rapper Vladis vydáva svoj šiesty sólový album v marci tohto roka a ako ochutnávku nám posiela singel Lekcie. V ňom mu hosťuje spevák a jeho kamarát, Dano Kapitán. O hudbu sa postaral Littlebeat, ktorý mu už v minulosti produkoval skladbu Babylon a klip natočil a režíroval Martin Stano.

vladis lekcie
Zdroj: Vladis

Videoklip odzrkadľuje príbeh komplikovaného vzťahu syna s otcom, alkoholikom. Hlavnú rolu klipu stvárnil popredný slovenský herec Milan Ondrík, ktorý už s Vladisom v minulosti pôsobil v hiphopovom muzikáli Príbeh ulice. Skladba Lekcie hovorí o skúsenostiach, ktoré nás posúvajú dopredu. Samotný autor sa k nej vyjadril takto:

„Táto skladba má pre mňa veľký význam. V roku 2019, keď som ochorel a dostal som akútnu psychózu, na dva roky som ostal paralyzovaný. Nič také som predtým nepoznal a to, že takáto psychická choroba existuje, som ani netušil. Po roku a pol, keď som bol doma zavretý a nerobil som na hudbe, ani nepracoval, myslel som si, že to tak ostane navždy.“

Vladis vydáva novinku Lekcie spolu s Danom Kapitánom

„Trvalo to tak dlho, že som už prestával veriť, že sa to niekedy zmení k lepšiemu. Pomocou doktora, liekov a viacerých faktorov sa postupom času môj stav zlepšoval a ja som sa začal vracať späť k hudbe a normálnemu životu. Vedel som, že ak raz budem tvoriť nové skladby, tak o tom niečo napíšem.

Jednou z prvých skladieb, ktorú som po tejto pauze napísal, bol song 2 roky neviditeľný. Chcel som ľuďom priblížiť, čo sa mi vlastne stalo. Po tejto skúsenosti som prehodnotil viacej vecí v živote a prijal som, že život prináša nečakané zvraty a nie všetko môžeme ovplyvniť.Vo finále ma každopádne táto skúsenosť presvedčila o tom, že čo nás nezabije, nás posilní. Takto vznikol námet na skladbu Lekcie.

Som presvedčený o tom, že veci, ktoré sa nám v živote stávajú, sa dejú preto, aby sme boli lepšími a silnejšími. Nie preto, aby sme zamindrákovane lamentovali nad tým, že život je nespravodlivý. Verím, že vás skladba trafí.“

vladis lekcie
Zdroj: Vladis

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Vladis

Zdroj titulného obrázku: Vladis

Komentáre

Odporúčame