Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
TOP 5 najhranejších songov na Spotify Slovensko: 25.1.2022
top 5 spotify slovensko 25.1 nerieš gabryell sima
Zdroj: youtube.com
News

TOP 5 najhranejších songov na Spotify Slovensko: 25.1.2022

TOP 5 najhranejších songov na Spotify Slovensko: 25.1.2022

TOP 5 najhranejších songov na Spotify Slovensko sa každým týždňom obmieňa, 25.1.2022 rebríčku vládne duet člena skupiny Nerieš a populárnej slovenskej speváčky. Okrem nich sa však v našej pätici objaví aj pieseň z nového albumu skupiny Kontrafakt či skladba, ktorá sa objavuje v novom seriáli Arcane.

top 5 spotify slovensko 25.1 nerieš gabryell sima
Zdroj: youtube.com

TOP 5 najhranejších skladieb: 25.1.2022

5. Kontrafakt – Reklama Na Rap

Song z piatej priečky je hlavným ťahákom nového albumu piešťanskej skupiny. Chalani fanúšikom v decembri predstavili jeho klip ako intro do nového projektu, na začiatku ktorého sa vozia v luxusnom Rolls-Royce. Následne nasadajú do privátneho lietadla, ktorým letia do Dubaja, kde si najprv užívajú vody Perzského zálivu. Premiestňujeme sa s nimi však aj na púšť či do večernej atmosféry luxusnej metropoly.

Rapperi sú po celý čas obklopení drahými autami a aj exotickým pozadím veľkomesta. Z pohľadu rozpočtu a kvality celého diela sme tesne po vydaní hovorili o horúcom kandidátovi na pozíciu najlepšieho videoklipu slovenskej hip-hopovej histórie.

4. Lost Frequencies & Calum Scott – Where Are You Now

Ako druhú si predstavíme letnú novinku z dielne belgického DJa a britského speváka a skladateľa. Vlastným menom, Felix De Laet, je 27-ročný rodák z Bruselu a je známy najmä vďaka songom Are You With Me či Reality. Prvý spomínaný bude slovenskému divákovi určite povedomý, nejde však o jeho vlastnú pieseň, ale remix rovnomenného songu country speváka Eastona Corbina. Producent patrí k najvychytenejším producentom súčasnosti, doposiaľ má na konte dva albumy.

32-ročný Calum Scott na seba mimoriadne upozornil cez televíznu súťaž Britain’s Got Talent, kde odspieval cover na song od švédskej speváčky Robyn, Dancing On My Own. Obsadil konečné šieste miesto a neskôr vydal svoju verziu tohto songu, ktorá je snáď populárnejšia než samotný originál. Okrem tejto nahrávky vydal tiež úspešný hit You Are The Reason a jeho, zatiaľ jedinému, albumu Only Human, sa v Británii dostalo pozitívnej recepcie.

Top 3 songy na Spotify Slovensko: 25.1.2022

3. Imagine Dragons & JID – Enemy

Väčšina z vás zrejme pozná videohru s názvom League Of Legends, známejšiu pod skratkou LOL. Jej materská spoločnosť Riot Games sa rozhodla vytvoriť fiktívny seriál s názvom Arcane, ktorého vydanie bolo oznámené už pred dvomi rokmi. Americká skupina sa spojila s 31-ročným rapperom a vytvorila hlavný ťahák tohto seriálu.

Pop-rocková štvorica sa predstaví už onedlho aj neďaleko nás, 28. a 30. mája vystúpia na pražskom letisku Letňany.

2. Glass Animals – Heat Waves

Britská indie kapela vznikla v roku 2010 a spomedzi ich všetkých doposiaľ vydaných singlov, je tento ich jednoznačne najúspešnejším. Song znie melancholicky, avšak vďaka výbornej produkcii a hudbe energicky. V apríli tohto roka sa singel z ich tretieho štúdiového albumu, Dreamland, stal platinovým a ide o ich druhý song, ktorému sa to podarilo. Skladba sa tiež nachádza v soundtracku do známej futbalovej videohry FIFA 21, čo chalanom na popularite len pridalo.

Skupina sa mala predstaviť aj slovenským divákom na trenčianskom letisku prostredníctvom festivalu Pohoda, avšak nevyšlo to zatiaľ ani na tretí pokus. V roku 2018 museli pre vážne zranenie bubeníka zrušiť turné a posledné dva roky nevystúpili, keďže sa oficiálny festival kvôli súčasnej situácii nekonal.

Najpočúvanejší song na slovenskom Spotify: 25.1.2022

1. Gabryell & Sima – Dostať Z Hlavy

Na prvej priečke sa nachádza domáca tvorba, čo je veľmi potešujúce. Spojenie člena skupiny Nerieš a v súčasnosti najpopulárnejšej slovenskej rapperky a speváčky zafungovalo výborne. Naposledy spolu táto dvojica spolupracovala na skladbe Proste Skvelý, ktorá sa dostala na album piešťanskej rodáčky z roku 2019 s názvom Bombím.

Pop-punková novinka dostala aj svoj videoklip, v ktorom sa dostávame do virtuálnej reality. Videoprodukciu má na svedomí tím PRODUKCE BEZE STRACHU a za námet celého vizuálu vďačíme, už známemu Janovi Strachovi. Táto pop-punková spolupráca je výnimočná najmä tým, že sa v nej z pohľadu produkcie používali živé hudobné nástroje. O gitaru sa postaral Denis Bango alias Fvck_Kvlt a na bicie hral Martin „Vodis“ Voda.

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius, Instagram, Spotify

Zdroj titulného obrázku: YouTube

Komentáre

Odporúčame