Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Tento song bol pred 63 rokmi najväčším hitom, ale určite ho budeš poznať!
elvis presley jailhouse rock song 63
Zdroj: vintagenewsdaily.com
SvetNewsVideo

Tento song bol pred 63 rokmi najväčším hitom, ale určite ho budeš poznať!

Poznáš song, ktorý bol pred 63 rokmi na vrchole?

Pred 63 rokmi bol na absolútnom vrchole jeden z najslávnejších songov jedného z najslávnejších spevákov všetkých čias. Kombinácia Elvisa Presleyho a piesne Jailhouse Rock ti už zrejme bude hovoriť o čosi viac. Song bol v tom čase na 1. mieste v britskom rebríčku singlov UK Singles Chart a v USA sa ho za jeden kalendárny rok predalo viac ako 4 milióny kópií.

Skladba bola napísaná pre rovnomenný film s Elvisom Presleym v hlavnej úlohe. V spomínanom filme hrá Elvisjailbirda“, teda niekoho, kto je uväznený a neskôr skončí vo väzení. To znamená, že Jailhouse Rock hrá v samotnom väzení a texty slúžia ako ilustrácia celého prostredia. Vo videu vidíme, že je song súčasťou párty, ktorú organizuje väzenský dozorca.

Ide o jeden z najstarších hitov modernej éry americkej hudobnej histórie. Umiestnil sa na vrchole 7 rôznych rebríčkov Billboard, vrátane hitparády Hot 100, v USA sa navyše stal aj 2x platinovým. Dostal sa tiež na prvú priečku UK Singles Chart a bol prvým songom v histórii tohto rebríčka, ktorý debutoval na prvom mieste. V priebehu rokov má stále tendenciu sa z času na čas v hudobných rebríčkoch znenazdajky objaviť.

Čo je však dôležitejšie, okrem úspechu v rebríčku je aj dedičstvo samotnej nahrávky. Portál Rolling Stone ju napríklad označil za jednu z 500 najlepších piesní všetkých čias a v roku 2007 sa umiestnila dokonca až na 67. mieste zoznamu. Okrem toho sa v roku 2017 dostala do Siene slávy Grammy a Rokenrolová sieň slávy ho označila za jednu z 500 piesní, ktoré tento hudobný žáner formovali.

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius

Zdroj titulného obrázku: vintagenewsdaily.com

Komentáre

Odporúčame