Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Rytmus alias Pa3k Metamorfolord z 90. rokov, klikaj a počúvaj!
rytmus pa3k metamorfolord
Zdroj: youtube.com, tvnoviny.sk
SK/CZNewsHIP-HOP

Rytmus alias Pa3k Metamorfolord z 90. rokov, klikaj a počúvaj!

Rytmus alias Pa3k Metamorfolord z 90. rokov, klikaj a počúvaj!

Vedel/a si o tom, že Rytmus sa pod menom Pa3k Metamorfolord sa venoval rapu už v 90. rokoch minulého storočia? Vlastným menom, Patrik Vrbovský patrí k najpopulárnejším predstaviteľom hip-hopovej kultúry na našom území, čo potvrdzujú aj zachované, takmer 25 rokov staré nahrávky. Jeho začiatky sa spájajú s týmto zaujímavým pseudonymom, o ktorom možno niektorí z Vás doteraz netušili.

Otec syna Sanela sa však v mladom veku venoval aj tancu pod taktovkou Fredyho Ayisiho či Karola Zajaca. Neskôr sa dostal k rapu, najprv rappoval po anglicky, neskôr po slovensky. Spolupracoval napríklad s piešťanským raperom Money G, neskôr sa spoznal s rapperom Davidom zo Senca. V tomto období sa pod menom Pa3k Metamorfolord stal najlepším freestylerom na Slovensku.

V roku 1994 vyhral freestylovú súťaž Bitka slov. Spomínaný David ho neskôr pozval na svoj projekt Zvuk ulice, na ktorého kompiláciách sa dnešný Rytmus objavil a postupne si získaval rešpekt svojím osobitým štýlom rappovania. Po neskorších nezhodách s Davidom z projektu odišiel a vydal sa na sólovú dráhu. Zvyšok je už históriou, avšak 4 sólové a 5 skupinových albumov so skupinou Kontrafakt potvrdzujú, že jeho rozhodnutie bolo zrejme správne.

Nižšie v článku ti prinášame ďalšie ukážky jeho rapu ešte z 90. rokov, klikaj a počúvaj!

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki

Zdroj titulného obrázku: youtube.com, tvnoviny.sk

Komentáre

Odporúčame