Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
DJ Mairee a Elis Mraz sa spájajú v dvoch EDM coveroch songu Survivor
mairee elis mraz survivor
Zdroj: Mairee
NewsDnBEDM

DJ Mairee a Elis Mraz sa spájajú v dvoch EDM coveroch songu Survivor

Mairee a Elis Mraz sa spájajú v EDM coveroch songu Survivor

DJ Mairee a Elis Mraz spájajú svoje sily vo dvoch unikátnych coveroch legendárnej R&B skladby od skupiny Destiny’s Child, Survivor. Slovenský producent a česká speváčka vytvorili dve EDM verzie piesne z roku 2001 v štýloch slap-house a future trap. Na streamovacích službách sa nachádzajú obidve, sociálna sieť YouTube ponúkne len druhú menovanú. Novinka však pre túto dvojicu nepredstavuje ich debutovú spoluprácu, tá prišla v auguste 2020 v podobe nahrávky Papaey.

Skladateľka sa v druhej polovici minulého roka uchádzala o post reprezentanta Českej republiky v súťaži Eurovision Song Contest 2022. Do semifinálových kôl v talianskom Turíne sa však so songom Imma Be nedostane, obsadila druhé miesto za víťaznou skupinou We Are Domi.

Nápad urobiť vlastnú cover verziu songu Survivor bol pre mňa osobnou, ale aj producentskou výzvou. Osobnou, pretože som do toho musel dať všetok čas a energiu a prejsť zo sviatkového režimu do tzv. „beast modu“. Za 7 dní sa podarilo vytvoriť dokonca až 8 rôznych verzií songu a navyše nahrať na diaľku nové vokály. Za tie extrémne ďakujem Eliške Mrázovej (Elis Mraz). Ako producent som chcel ukázať hlavne kreativitu a priniesť na našu scénu nové soundy, ktoré nie sú úplne bežné.

Po dvoch oficiálnych verziách, ktoré už možno nájsť všade na streamoch, ešte uzrú svetlo sveta aj ďalšie. Na tých som sa vybláznil ešte viac a zameral som sa pri nich najmä na nadšencov elektronickej hudby. Nie, že by trap, future bass alebo odrody slap-housu boli nejaká nuda, ale v tých ďalších pôjdeme aj do D&B či tech-housu. Nechajte sa prekvapiť.“

 

Nedávna Maireeho aktivita v roku 2021

Jeden z našich najpopulárnejších producentov na seba v septembri 2021 upozornil spoluprácou s dvojicou DEEPTHOUGHT a Ronie v energickom songu Daj mi ruku. V prvom prípade ide o speváka a rappera Jakuba Al Sabriho, slovenského rodáka žijúceho v Dubaji. Ronie je nám už o niečo povedomejšia, najmä vďaka kolaboráciám s Dominikou Mirgovou, Majkom Spiritom či Tomim Popovičom.

Naposledy si v decembri 2021 zobral na starosť bootleg remix skladby Jakooo. Ide o song skupiny Cico Band & Rene Rendyho z ich nového albumu Kelovačky, plného rómskych rytmov a nefalšovanej tanečnej hudby.

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Mairee

Zdroj titulného obrázku: Mairee

Komentáre

Odporúčame