majk spirit poézia ulice 2001
Zdroj: res5ekt.com
SK/CZNewsHIP-HOPVideo

Majk Spirit a jeho prvý song Poézia Ulice z roku 2001, klikaj a počúvaj!

Majk Spirit a jeho prvý song Poézia Ulice z roku 2001

V dnešnom článku sa pozrieme na to, čím svoju kariéru začal populárny rapper Majk Spirit, konkrétne tak urobil v roku 2001 skladbou Poézia Ulice. Ide o ďalšie pokračovanie tejto rubriky, ktorú sme nedávno začali začiatkami Separa a Dameho, ešte pod menom 2kusy.

Člen skupiny H16 začal písať prvé texty okolo roku 2000, ešte ako súčasť zoskupenia B5 (Brána Petržalky). Prvé skladby nahrával v domácich podmienkach cez magnetofón na audiokazety. V roku 2001 vznikla jeho prvá oficiálna skladba s názvom Poézia ulice, na ktorej spolupracoval so Suverenom (MCL) a predstavoval sa pod pseudonymom Dilema. Producentom bol Aleš Mŕtvy alias DJ Kubo (Kebap), neskôr známy vďaka spolupráci so skupinou Druhá Strana a raperom Momom.

V roku 2002 nahral sólové skladby Viera a Byť či nebyť, prvú produkoval Abe a druhú Grimaso, obaja sa neskôr stali členmi H16. Spolu so Suverenom, Cigom a DJ-om Wugym absolvujú prvé malé vystúpenia. Skladba Byť či nebyť bola nasadená do hitparády hip-hop.sk, kde sa v istom čase dostala až na prvú priečku. H16 v tom čase bola len garážová kapela a skupina, venujúca sa tvorbe graffiti.

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki

Zdroj titulného obrázku: res5ekt.com

Komentáre

Odporúčame