Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
The Weeknd a Dawn FM: V novom albume účinkuje aj herec Jim Carrey
the weeknd dawn fm
Zdroj: stereogum.com
SvetNewsEDMFUNKPOPVideo

The Weeknd a Dawn FM: V novom albume účinkuje aj herec Jim Carrey

The Weeknd vydáva album Dawn FM, súčasťou je aj Jim Carrey

Hviezda svetovej popmusic, The Weeknd, dnes vydáva svoj piaty štúdiový album s názvom Dawn FM, ktorého súčasťou je aj populárny herec Jim Carrey. Projekt vyšiel nečakane skoro, keďže naň svojich fanúšikov a sledovateľov začal pripravovať až v tomto kalendárnom roku. Okrem prekvapujúceho dátumu vydania nás zaskočil aj známymi menami, ktoré sa tiež podieľali na práve vydanom súbore 16 skladieb.

Spomenúť treba rapperov ako Tyler, The Creator a Lil Wayne, hudobnú legendu Quincyho Jonesa či už spomínaného amerického herca, známeho z filmov Blbý a blbší, Maska či Ace Ventura. Na vydanie albumu The Weeknd upozornil na začiatku roka fotkou textovej komunikácie, ktorú zverejnil na svojom Instagrame:

„Všetko je opäť chaotické. Hudba dokáže liečiť a to je oveľa dôležitejšie, než naťahovanie vydania albumu. Dajme proste von celý projekt a užime si ho spoločne s ostatnými.“

Producentské zloženie bolo nabité snáď ešte viac. Mená ako Oneohtrix Point Never (OPN), Max Martin, Calvin Harris či Swedish House Mafia fanúšikovi elektronickej tanečnej hudby predstavovať bližšie. Celý album je nám predostrený ako hodinové rádiové vysielanie. Moderátorom tejto pomyselnej rozhlasovej stanice je Carrey, ktorý sa nám čas od času prihovára. Prvá polovica albumu diváka roztancuje nadupaným elektro-funkom v štýle 80. a 90. rokov, tá druhá ho usadí a dá dôvod premýšľať nad textami.

Spomedzi všetkých 16 skladieb nám bola vopred predstavená len funky nahrávka Take My Breath. Tá sa na projekte nachádza v podobe rozšírenej (extended) verzie. Výborné plynulé prechody medzi jednotlivými piesňami robia z tohto projektu skutočný celistvý album. Výnimočnými sú ale aj krátke rádiové jingle, ktoré vlastným menom Abel Tesfaye uverejnil na konci zopár songov.

The Weeknd a Dawn FM: Myšlienka albumu

Do rúk a uší sa nám teda dostáva prvý skvelý album roku 2022, z ktorého cítiť oveľa viac pozitivity a energie, než z predošlých projektov kanadského speváka. V novembrovom rozhovore pre portál Billboard povedal o myšlienke celého projektu o čosi viac:

„Predstavte si album, ako poslucháča, ktorý je mŕtvy. Je zakliesnený v istom štádiu očistenia. Pod tým som si vždy predstavoval niečo v štýle šoférovania v zápche, čakajúc na svetlo na konci tunela. Počas toho času v zápche hrá v aute rádio, ktoré riadi moderátor, ktorý ťa k tomu svetlu vedie a pomáha dostať sa na tú druhú stranu. Môže to byť oslavné, ponuré, čokoľvek, čo len chcete. Toto pre mňa znamená The Dawn.“

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius, Instagram

Zdroj titulného obrázku: stereogum.com

Komentáre

Odporúčame