Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
TOP 5: Najpočúvanejšie albumy na svete cez službu Spotify za rok 2021
top 5 albumy spotify 2021
Zdroj: shop.rukahore.sk, popsugar.com
KLIPSK/CZSvetNewsEDMFUNKPOPRnB

TOP 5: Najpočúvanejšie albumy na svete cez službu Spotify za rok 2021

TOP 5: Najpočúvanejšie albumy na svete cez službu Spotify za rok 2021

V dnešnej rubrike TOP 5 sa pozrieme na najpočúvanejšie albumy sveta cez hudobnú službu Spotify za uplynulý rok 2021. Dvaja Američania a dvaja Briti sú dopĺňaní o Kanaďana, pričom všetci získali minimálne jednu nomináciu na nadchádzajúce odovzdávanie cien Grammy.

top 5 albumy spotify 2021
Zdroj: shop.rukahore.sk, popsugar.com

TOP 5: Najpočúvanejšie albumy sveta na Spotify za rok 2021

5. Doja Cat – Planet Her

25-ročná speváčka a rapperka, ktorá sa do širšieho povedomia dostala v roku 2019 vďaka hitu Say So, patrí medzi najpočúvanejších interpretov súčasnosti. Rodáčka z LA prežíva veľmi úspešné obdobie svojej kariéry, o čom svedčí aj veľmi priaznivé umiestnenie jej posledného albumu, ktorý uzrel svetlo sveta 25. júna 2021. Jej tretí štúdiový projekt s názvom Planet Her sa tak už nejakú dobu hrdo drží v rebríčku najpočúvanejších albumov. Vo svetovom meradle je momentálne na treťom mieste.

Najväčšie hity albumu Planet Her: Kiss Me More (953 mil. prehratí), Need To Know (522 mil. prehratí) a Woman (514 mil. prehratí)

Doja Cat si pre teba na našom shope odložila albumy Planet Her i Hot Pink! Stačí kliknúť na TENTO LINK a dozvieš sa viac! 

4. Ed Sheeran – =

Štvrtý sólový album najpopulárnejšieho ryšavého hudobníka vyšiel na konci októbra 2021. Hudobní kritici mu dali priemernú známku v podobe troch bodov z možných piatich, rovnako ako aj niektorí fanúšikovia. Album si však postupom času vybudoval väčšiu fanúšikovskú základňu, najmä vďaka skladbám ako Shivers, Visiting Hours, Bad Habits či Overpass Graffiti. Spevák sa okrem kariéry svetoznámeho hudobníka stal v januári 2019 manželom svojej polovičky, Cherry a o približne 18 mesiacov neskôr aj otcom dcéry Lyry Antarctica.

Najväčšie hity albumu = : Bad Habits (806 mil. prehratí), Shivers (408 mil. prehratí), Visiting Hours (92 mil. prehratí)

Ed Sheeran si pre teba na našom shope pripravil množstvo hudby a aj merchu (tričká, mikiny, šiltovky…). Stačí kliknúť na TENTO LINK a dozvieš sa viac! 

TOP 5 albumov, počúvaných na Spotify za uplynulý rok

3. Justin Bieber – Justice

Kanadský fenomén je v blízkosti vrcholu hudobných rebríčkov aj v roku 2021, vďačí za to svojmu aprílovému projektu s názvom Justice. Spevák toho už zažil za jedenásť rokov v šoubiznise celkom dosť a všetko odštartoval megahit Baby, ktorý je najnenávidenejšou piesňou poslednej dekády. Titulná pieseň najnovšieho albumu, s názvom Peaches, stanovila v rámci nominácií cien Grammy nový rekord. Do kolónky textárov sa totiž pri tejto nahrávke zapísalo až jedenásť ľudí, ktorí priložili ruku k jednému z populárnych songov uplynulého roka. Spomínaná pieseň bola na ocenenie Grammy nominovaná v štyroch kategóriách: Nahrávka roka, Song roka, Najlepší R&B výkon a Najlepší videoklip.

Najväčšie hity albumu Justice: Peaches (969 mil. prehratí), Holy (573 mil. prehratí) a Lonely (536 mil. prehratí)

Justin Bieber si pre teba na našom shope prichystal množstvo hudby a merchu (tričká, mikiny, hrnčeky…). Stačí kliknúť na TENTO LINK a dozvieš sa viac! 

2. Dua Lipa – Future Nostalgia

Speváčka, ktorá patrí medzi elitu svetovej populárnej hudby, tento rok zavíta aj na Slovensko! 11. júna sa všetci fanúšikovia zhromaždia na bratislavskom futbalovom štadióne Tehelné Pole, kde sa uskutoční jej koncert v rámci víkendového festivalu Lovestream. Jej hudba je klasifikovaná ako pop s prímesou dance-music, R&B či disca. To dokázala aj v albume Future Nostalgia, ktorý vyšiel na začiatku minulého roka, avšak kvôli známej situácii s ním doposiaľ nemohla absolvovať svetové turné.

Najväčšie hity albumu Future Nostalgia: Don’t Start Now (1,7 mld. prehratí), Break My Heart (802 mil. prehratí) a Physical (610 mil. prehratí)

Dua Lipa si na našom shope zabudla oba svoje albumy (Future Nostalgia & Dua Lipa)! Rýchlo klikaj na náš shop a uchmatni si ich, klikni na TENTO LINK a dozvieš sa viac!

Najpočúvanejší album sveta za rok 2021

1. Olivia Rodrigo – Sour

Na prvej priečke sa umiestnil objav roku 2021. 18-ročnej speváčke sa podarilo dostať na samý vrchol okamžite po vydaní debutovej skladby Drivers License. Určite nešlo o prekvapenie, keďže na seba upozornila svojimi hudobnými, textárskymi i vokálnymi schopnosťami v seriálovom pokračovaní filmovej trilógie High School Musical. Album Sour vyšiel 21. mája 2021 a druhý sa už údajne pripravuje.

Najväčšie hity albumu Sour: Drivers License (1,23 mld. prehratí), Good 4 U (1,16 mld. prehratí), Deja Vu (686 mil. prehratí)

Olivia Rodrigo si pre teba na našom shope odložila album Sour v CD i vinylovej verzii! Stačí kliknúť na TENTO LINK a dozvieš sa viac! 

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, newsroom.spotify.com

Zdroj titulného obrázku: shop.rukahore.sk, popsugar.com

Komentáre

Odporúčame