Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
TOP 5 najhranejších songov na Spotify Slovensko v Novom roku: 2.1.2022
kontrafakt kf ako rolls
Zdroj: zrce.cz
News

TOP 5 najhranejších songov na Spotify Slovensko v Novom roku: 2.1.2022

TOP 5 najhranejších songov na Spotify Slovensko: 2.1.2022

TOP 5 najhranejších songov na Spotify Slovensko sa každým týždňom obmieňa, 2.1.2022 rebríčku vládne populárny slovenský rapper a rodák z Partizánskeho. Okrem neho sa však v našej pätici objaví aj pieseň z nového albumu skupiny Kontrafakt či skladba, ktorá sa objavuje aj vo videohre FIFA 21.

kontrafakt kf ako rolls
Zdroj: zrce.cz

TOP 5 najhranejších skladieb: 2.1.2022

5. Glass Animals – Heat Waves

Britská indie kapela vznikla v roku 2010 a spomedzi ich všetkých doposiaľ vydaných singlov, je tento ich jednoznačne najúspešnejším. Song znie melancholicky, avšak vďaka výbornej produkcii a hudbe energicky a pôsobí ako motivácia či podpora do ťažkých životných momentov. V apríli tohto roka sa singel z ich tretieho štúdiového albumu, Dreamland, stal platinovým a ide o ich druhý song, ktorému sa to podarilo. Skladba sa tiež nachádza v soundtracku do známej futbalovej videohry FIFA 21, čo chalanom na popularite len pridalo.

Skupina sa mala predstaviť aj slovenským divákom na trenčianskom letisku prostredníctvom festivalu Pohoda, avšak nevyšlo to zatiaľ ani na tretí pokus. V roku 2018 museli pre vážne zranenie bubeníka zrušiť turné a posledné dva roky nevystúpili, keďže sa oficiálny festival kvôli súčasnej situácii nekonal.

Skupina Glass Animals si pre teba na našom shope odložila tri CD-čká, stačí kliknúť na TENTO LINK a dozvieš sa viac!

4. Pil C – Chrome Hearts Freestyle 

Štvrtú priečku obsadil song, ktorý nám bol predstavený ako ochutnávka celého projektu. Netrvalo dlho a v súvislosti s týmto vydaním sme sa dostali aj k videosnippetu celého albumu. V krátkom dokumente sa ocitáme v nahrávacom štúdiu, v ktorom spolu s rapperom počúvajú a komentujú všetky nahrávky Alan Murín a ďalší spolupracovníci a kamaráti. Celé stretnutie sa odohrávalo v novembri ešte predtým, než umelec odoslal hotovú podobu albumu. To je zrejme aj dôvod, prečo sa zúčastnených pýta na ich názory ohľadom zvukov a produkcie jednotlivých songov.

Vlastným menom, Lukáš Kajanovič k väčšine piesní pridáva aj krátky príbeh, alebo niečo zo zákulisia. Prezrádza v ňom, že jednu zo skladieb dokončil až priamo v deň odoslania finálnej verzie kompletného projektu.

Pil C si pre teba na našom shope prichystal všetky svoje albumy a množstvo merchu (mikiny, tričká, ponožky..), klikni na TENTO LINK a zisti viac! 

Top 3 songy na Spotify Slovensko: 2.1.2022

3. Pil C feat. Alan Murín – Cara Mia

Štvrtý album okrem iného priniesol aj zaujímavé spojenie s objavom našej scény za posledné roky. Alana Murína okrem tejto skladby možno počuť aj na tracku Život Je Zvláštny. Rapper venuje skladbu, ktorá predstavuje v albume číslo osem, svojej súčasnej priateľke.

Pil C si pre teba na našom shope prichystal všetky svoje albumy a množstvo merchu (mikiny, tričká, ponožky..), klikni na TENTO LINK a zisti viac! 

2. Pil C feat. Ego – Vidím Jak Sa Na Mňa Pozeráš

Nasleduje skladba číslo sedem z nového albumu Odsúdení Na Úspech, ktorý sa dočkal obrovskej fanúšikovskej podpory. Vlna pozitívnych reakcií spravila z tohto projektu v rámci nášho územia jeden z vôbec najpočúvanejších za celý rok 2021. Rodák z Partizánskeho v songu o sebe hovorí ako o Bohu, ktorý stvoril svet za 6 dní a žiada svoju polovičku o malú službičku na hotelovej izbe:

„Stvorím pre teba celý svet za 6 dní,
ani ty, ani ja, ale my,
na večeru krevety, tak veľké, že vyzerajú jak langusty.
Pán Boh sa nedíva, už spí,
viem, že nie si influencerka,
no na izbe v hoteli dnes večer mi môžeš kľudne spraviť unboxing.“

Pil C si pre teba na našom shope prichystal všetky svoje albumy a množstvo merchu (mikiny, tričká, ponožky..), klikni na TENTO LINK a zisti viac! 

Najpočúvanejší song na slovenskom Spotify: 2.1.2022

1. Kontrafakt – Reklama Na Rap

Nepovažujem za veľké prekvapenie, že sa na prvej priečke držia už takmer mesiac. Chalani fanúšikom v decembri predstavili intro nového projektu, na začiatku ktorého sa vozia v luxusnom Rolls-Royce. Následne nasadajú do privátneho lietadla, ktorým letia do Dubaja, kde si najprv užívajú vody Perzského zálivu. Premiestňujeme sa s nimi však aj na púšť či do večernej atmosféry luxusnej metropoly. Rapperi sú po celý čas obklopení drahými autami a aj exotickým pozadím veľkomesta. Z pohľadu rozpočtu a kvality celého diela sme tesne po vydaní hovorili o horúcom kandidátovi na pozíciu najlepšieho videoklipu slovenskej hip-hopovej histórie.

„Dnes večer o ôsmej, alebo kedy, bude videoklip na nete. Je to zatiaľ najlepší klip, aký sme mali, akým som mal ja. Dovolím si tvrdiť, že je to najlepší slovenský hip-hopový klip. Skladba je o tom, že ľudia hovoria o rape a rapperoch, že majú veľký vplyv a že s tým niečo treba robiť. Treba s tým robiť to, že treba robiť dobré texty a dobrú hudbu a ten rap treba reprezentovať „the right way“. – Ego, instagram.com, 3.12.2021

Kontrafakt a aj zvlášť Rytmus a Ego si pre teba na našom shope prichystali hromadu hudby a množstvo merchu (mikiny, tričká…), klikni na TENTO LINK a zisti viac! 

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius, Instagram

Zdroj titulného obrázku: YouTube

Komentáre

Odporúčame