Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Vec vydal song 2021, v ktorom vtipne a pravdivo zhŕňa udalosti tohto roka
vec 2021
Zdroj: youtube.com
KLIPSK/CZNewsHIP-HOPVideo

Vec vydal song 2021, v ktorom vtipne a pravdivo zhŕňa udalosti tohto roka

Vec v songu 2021 vtipne a pravdivo zhŕňa tento rok

Rapper Vec vydáva skladbu s názvom 2021, v ktorej vtipne a pravdivo zhŕňa udalosti tohto kalendárneho roka. Vlastným menom, Branislav Kováč je považovaný za jednu z legiend slovenského hip-hopu, pretože bol pri jeho vzniku na začiatku 90. rokov minulého storočia. O novom songu informoval aj svojich sledovateľov na sociálnej sieti Instagram:

„2021 je bilanciou roku v rýmoch. Žiaden refrén, len sloha a skreče. Beat, rap i skreče som zvládol, Rhodes doťukol Roland Kaník a video Štefan Kurilla.“ 

Jeden zo zakladateľov skupiny Trosky má dnes 45 rokov a v novinke sa vyjadruje ku všetkému medializovanému, čo sa nás v tomto roku dotklo. Jednou z tém je napríklad očkovacia lotéria a stále neutíchajúca situácia v súvislosti s koronavírusom:

„Wisterová Forgáč moderujú očko lotériu,
chabý pokus ako prekryť túto mizériu
a motať Slováka že jeho lístok nájdu v sude,
nožíky sa otvárajú hneď keď zaznie ‚dobre bude‘.“

V jednej zo strof spomína aj narodenie syna, ktoré bolo spojené s problémami či album Hudba K Láske. Ten predstavuje jeho spoluprácu s hudobníkom Šimonom Švidraňom z mája tohto roka:

„Môj album so Šimonom vyšiel v máji – Hudba k láske,
tá nahrávka má všetko podstatné písané v názve,
no chlieb sa lámal v júni na Kramároch v NÚSCHi,
tam sa rozhodlo, že srdce nášho syna búši.“

Vec si pre teba na našom pripravil množstvo hudby a merchu (vrátane spomínaného projektu Hudba K Láske)! Stačí kliknúť na TENTO LINK a dozvieš sa viac!

Vec a jeho vtipná, no pravdivá novinka 2021

Rok 2021 skutočne priniesol, tak ako každý rok, množstvo udalostí, u ktorých je veľmi malá pravdepodobnosť, že by sa ešte niekedy mohli zopakovať. Jednou z nich je aj prerušenie futbalového stretnutia najvyššej slovenskej futbalovej súťaže, v ktorom proti sebe nastúpili Spartak Trnava a bratislavský Slovan. Tento zápas sa odložil a tri body si z neho kontumačne odviezli hostia, podstatné však bolo, že v hľadisku sedelo aj mnoho mládežníkov. Tí mali po výtržnostiach, ktoré videli na vlastné oči, určite zmiešané pocity:

„Prišiel október a veľké derby rivalov,
zápas roka zrušený, šport dopláca na hulvátov
a otec musí vysvetľovať konanie tých postáv,
že ozajstní hráči kopú do lopty, nikdy do hláv.“

Branči Kováč poslucháčom pripomína aj významné slovenské osobnosti, ktoré nás tento rok opustili. Ide o trénerku krasokorčuliarskej legendy Ondreja Nepelu, populárnu českú speváčku i moderátora a porotcu SuperStar. Nevynechal však ani nečakané úmrtie jedného z najpopulárnejších slovenských spevákov vôbec:

„V novembri skolil covid antiwaxera z Lidla,
v spánku zomrela pani trénerka Hilda Múdra,
a predtým Popoluška, Julo Viršík, DMX,
Meky Žbirka, Atlantídu teraz žijeme.“

miro žbirka zomrel

Vec vyzdvihol aj konflikty festivalov či klimatickú krízu

Rapper divákom pripomína aj nedávnu internetovú potyčku dvoch slovenských festivalov, ktoré sú momentálne v menšom konflikte. Grape sa totiž sťahuje z Piešťan, kde pôsobil 10 rokov a na jeden rok sa dočasne premiestňuje na letisko do Trenčína, ktoré však „patrí“ Pohode. Nezabúda ani na mutácie koronavírusu, alebo mimoriadne napätý boj o titul majstra sveta v Formule 1:

„Beef majú dokonca Pohoda a Grape a
omikron a delta, Hamilton a Verstappen,
decká nechodia poza školu, len poza komp
a my sa testujeme zakaždým, keď tečie nos.“

Klimatická kríza sa nám pripomína čoraz viac a Vec prehovára poslucháčom do duše aj básnicky. Upriamuje totiž pozornosť na našu Zem, ktorá každým rokom trpí stále viac a ten nasledujúci sa na ňu zrejme opäť dostatočný dôraz klásť nebude:

„A ten budúci (rok) by sa už človek mal kopnúť do zadku
a uvedomiť si, že s klímou niečo nie je v poriadku,
bohužiaľ matka Zem si opäť musí počkať,
na tak veľkého pacienta tu tento rok nie sú lôžka.“

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki

Zdroj titulného obrázku: YouTube

Komentáre

Odporúčame