Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Shape Of You prekročil ako prvý song na Spotify hranicu 3 miliardy počutí!
shape of you spotify
Zdroj: thaiticketmajor.com
SvetNewsPOPVideo

Shape Of You prekročil ako prvý song na Spotify hranicu 3 miliardy počutí!

Shape Of You ako prvý prekročil 3 miliardy počutí na Spotify

Song Shape Of You od Eda Sheerana je vôbec prvým, ktorý prekročil hranicu troch miliárd počutí na hudobnej službe Spotify. Populárnemu hudobníkovi sa podaril ďalší husársky kúsok, hlavný song albumu Divide z roku 2017 z neho spravil jediného umelca na svete, ktorý sa týmto úspechom môže popýšiť. Toto však nie je Sheeranova jediná „miliardová“ pieseň, hranicu jednej miliardy nedávno prekročili skladby z rovnakého albumu, Galway Girl a Happier.

Ed Sheeran napísal túto tanečnú pieseň so skladateľom Johnnym McDaidom zo skupiny Snow Patrol a popovým producentom Steveom Macom. Spieva o tom, že sa zaľúbil do dievčaťa, ktoré stretáva v bare. Ako hovorí v refréne, „priťahujeme sa a odťahujeme ako magnety“. V tomto prípade sa metafora používa na opis Sheerana a jeho náklonnosti voči dievčaťu, ktoré stretol v bare. Pieseň bola pôvodne napísaná pre Rihannu, ale keď do textu vložili vetu „put van the man on the jukebox“, ktorou sa odkazovali na írskeho speváka Van Morrisona, rozhodli sa pieseň neposlať, ku karibskej hviezde. Neskôr prezradil aj to, že song mohol ísť aj do rúk skupiny Little Mix.

Pieseň prekonala rekord Spotify v streamovaní za jediný deň, keď bola za prvých 24 hodín celosvetovo prehraná 6 868 642 krát. Prekonala míľnik, ktorý predtým stanovila skladba Drag Me Down od One Direction, ktorá v auguste 2015 zaznamenala 4 759 698 streamov. Castle on the Hill, ktorá vyšla v ten istý deň, prekonala aj rekord 1D a nazbierala 6 168 395 streamov.

Song Eda Sheerana sa ako prvý dostal cez 3 miliardy

Sheeran pre Spotify priznal, že tomuto songu najprv nevedel prísť na chuť:

„Shape Of You bola vlastne jediná pieseň, pri ktorej som bol taký, že to vôbec nie som ja. Johnnymu a Stevovi, s ktorými som to písal trvalo asi mesiac alebo dva, kým ma presvedčili, že by to malo byť na albume, a pravdepodobne im trvalo ďalší mesiac, kým ma presvedčili, že by to mal byť singel.“

Keď sa Ed ozval spomínanému producentovi Steveovi Macovi s tým, či by mohli dať niečo dokopy, Mac vedel, že si na neho čas nájde. Na spoločné stretnutie teda prišiel aj s McDaidom:

„Ed mi zahral song, ktorý bol podľa neho prvým singlom z albumu Divide a znel výborne. Začali sme teda písať a do dvoch hodín sme sa dostali k Shape Of You. Na konci tejto session sme sa k tomu songu ešte vrátili. Tento deň sme nepísali pre Eda, takže preto tento song znie tak, akoby mu ani nepatril. Nechali sme ho tak a napísali v ten deň ešte ďalšie dve skladby, jednou z nich bola aj Strip That Down, ktorú naspieval Liam Payne.“

Britský producent približuje zákulisie tvorby hitu

Ten večer sa Sheeran stretol s vedúcimi vydavateľstva Atlantic, Benom Cookom a Benom Howardom. Pustil im verziu albumu, ktorá bola podľa neho už dokončená. Steve Mac na tento deň spomína nasledovne:

„Potom im zahral Shape, tento song sa vtedy nazýval In Love With Your Body. Ak som tomu dobre pochopil, Ben Cook bol veľmi nadšený a povedal, že toto by mal byť singel. Ed, ja a Johnny sme si nikdy ani nepomysleli na to, že to môže byť nahrávka Eda Sheerana, len sme si mysleli, že je to dobrá popová pieseň. Ben a Ed Howard počuli niečo iné, preto sú vo svojej práci dobrí.“

Song strávil 13 po sebe nasledujúcich týždňov na vrchole britského singlového rebríčka. Predchádzajúce číslo jeden, pieseň Rockabye od britskej skupiny Clean Bandit, bola na vrchole deväť týždňov. Steve Mac je spoluautorom oboch skladieb, čo znamená, že skladby britského producenta sa držali na prvom mieste v Spojenom kráľovstve 22 týždňov v rade. Alebo inak povedané, päť a pol mesiaca. Pieseň bola na vrchole austrálskeho singlového rebríčka 15 týždňov za sebou, čím prekonala rekord, ktorý predtým vytvorila skladba Gangsta’s Paradise od Coolia, ktorá stála na vrchole 13 týždňov v roku 1995.

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, songfacts.com

Zdroj titulného obrázku: thaiticketmajor.com

Komentáre

Odporúčame