spotify songy 2021
Zdroj: news.com.au
SvetNewsVideo

TOP 5: Celosvetovo najpočúvanejšie songy na Spotify za celý rok 2021

TOP 5: Najhranejšie songy na Spotify za rok 2021

V dnešnej rubrike TOP 5 sa pozrieme na najhranejšie songy na službe Spotify za rok 2021. Globálne najpočúvanejšou piesňou za terajší kalendárny rok sa stala debutová skladba Olivie Rodrigo, ktorá si na konto pripísala viac ako miliardu streamov. Populárna americká vychádzajúca hviezda si uchmatla aj štvrtú priečku s hitom tohto leta a hymnou tohtoročného TikToku.

Virálna skladba z dielne Lil Nasa X sa dostala na druhé miesto a uviedla na trh jeho prvý štúdiový projekt. Mladý Austrálčan The Kid LAROI je spolu s Justinom Bieberom tretí. Piatu pozíciu obsadila aj Európa v podobe Duy Lipy, ktorá sa v júni predstaví aj slovenským divákom.

spotify songy 2021
Zdroj: news.com.au

TOP 5: Najhranejšie songy na Spotify za rok 2021

5. Dua Lipa feat. DaBaby – Levitating

Z britskej speváčky sa stala hviezda disca a patrí medzi skupinu umelcov, ktorí nám vrátili 80. roky. Rodáčka z Londýna tak spravila celým svojim albumom Future Nostalgia, ktorý vyšiel tesne pred vypuknutím celosvetovej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19. Neabsolvovala s ním teda žiadne turné, ktoré si tento projekt však určite zaslúži. Na albume sa okrem hitov Don’t Start Now či Physical nachádza aj skladba Levitating. Táto nahrávka bola obohatená o featuring amerického rappera DaBaby-ho a spoločne posunuli jeho popularitu na úplne iný level.

4. Olivia Rodrigo – Good 4 U

Tretí singel z jej debutového štúdiového albumu SOUR je plný sarkazmu. Olivia ostro hovorí o svojom bývalom partnerovi, ktorý z ich vzťahu odišiel bez väčších problémov či akejkoľvek starostlivosti o ňu. Rovnako ako pri svojom predchádzajúcom singli Deja Vu, Olivia opäť hudobne experimentuje. Tentokrát sú primárnymi nástrojmi bicie a gitara, ktoré používa na zdôraznenie svojho hnevu, ktorý v priebehu skladby narastá.

Pop-rocková atmosféra skladby ju prirovnáva k menám ako Paramore či Avril Lavigne. V hudobnom videu hrá Olivia stredoškolskú roztlieskavačku, ktorá sa cíti byť rozrušená a pomstychtivá voči svojmu bývalému partnerovi. Kúpi si teda nádobu s benzínom v samoobsluhe a ničí spálňu svojho bývalého.

TOP 5: Najhranejšie piesne na Spotify za rok 2021

3. The Kid LAROI & Justin Bieber – Stay

Donedávna som si myslel, že songy s názvom Stay z rokov 2012 či 2017 už nemôžu byť populárnejšie. Skladby od Rihanny & Mikkyho Ekka či Alessie Cary & Zedda boli tak populárne, že ich bolo počuť na každom rohu. Tohtoročná novinka však dala slovu popularita ešte väčší rozmer, aj keď za to môže tiež rozmach sociálnych sietí. Spojenie kanadskej hviezdy hudobného šoubiznisu a vychádzajúcej austrálskej popstar je bezpochyby jednou z najznámejších popových nahrávok súčasnosti. Pokiaľ bude existovať TikTok či nepríde nový Gangnam Style, tak sa to len tak ľahko nezmení.

2. Lil Nas X – MONTERO (Call Me By Your Name)

Americký rapper svoj tohtoročný projekt pomenoval po svojom vlastnom mene, keďže sa volá Montero Hill. Ide o jeden z najpopulárnejších albumov súčasnosti a dostáva sa mu aj náležitej pozornosti vďaka veľkým hitom a populárnym skladbám. Industry Baby či That’s What I Want hovoria za všetko, každá z piesní dokonca dostala vlastný plnohodnotný videoklip, čo je veľká vzácnosť.

Druhým najpočúvanejším songom sveta sa stala práve nahrávka, ktorá dostala rovnaký názov ako samotný album. Veľmi výnimočný umelec zrejme bude patriť ku kľúčovým postavám súčasnej populárnej hudby a prostredníctvom tohto albumu tiež odkazuje ľuďom, aby sa nebáli byť sami sebou.

Najhranejšia pieseň za celý rok 2021

1. Olivia Rodrigo – Drivers License

Ide o hlavný ťahák jej debutového albumu, za ktorý získala šesť nominácií na cenu Grammy. Ostatné piesne sa točia okolo podobnej témy, Rodrigo v nich spieva o jej pocitoch ohľadom nového vzťahu jej ex. Pozerá sa na to z viacerých perspektív, v tomto má zlomené srdce, Traitor ju znázorňuje ako nahnevanú a v Happier to už vzdáva. Projekt sa už prvý týždeň dostal na prvé miesto rebríčka Billboard 200.

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, forbes.com, newsroom.spotify.com, genius.com

Zdroj titulného obrázku: news.com.au

Komentáre

Odporúčame