travis scott astroworld 2
Zdroj: foxnews.com
KLIPSK/CZNewsHIP-HOP

Travis Scott prehovoril v téme Astroworld: „Cez tú hudbu som nič nepočul.“

Travis Scott prehovoril v téme festivalu Astroworld

Rapper Travis Scott vo svojom prvom rozhovore ohľadom katastrofy na festivale Astroworld trvá na tom, že nemal ani potuchy o tlačenici, ku ktorej došlo počas jeho vystúpenia. Autor populárnej skladby Sicko Mode bol headlinerom svojho festivalu v Houstone v Texase 5. novembra, keď dav zošalel, čo malo za následok 10 úmrtí a stovky zranení. 30-ročný umelec sa podelil o svoju prvotnú reakciu na tragédiu na sociálnych sieťach krátko po incidente, no posledný mesiac sa držal v úzadí.

Vlastným menom Jacques Berman Webster II, sa narodil a vyrastal v domácom „vesmírnom meste“ (v preklade Astroworlde). Rapper prezradil zdroj svojho umeleckého mena v roku 2018 v show Jimmyho Fallona a povedal, že ide o kombináciu jeho dvoch superhrdinov: strýka Travisa a obľúbeného umelca Kida Cudiho, ktorého skutočné meno je Scott Mescudi. Album Astroworld priviedol Scotta k získaniu viacerých nominácií na Grammy vrátane najlepšieho rapového albumu a najlepšej rapovej piesne za spoluprácu s Drakeom na skladbe Sicko Mode. Počas svojej kariéry bol na toto ocenenie nominovaný už osemkrát. 5. novembra, teda v otvárací deň festivalu vydal dva single: Escape Plan a Mafia.

Teraz však o tragédii spred mesiaca prehovoril v rozhovore s rozhlasovým moderátorom Charlamagnem tha God. V článku ti prinášame najpodstatnejšie útržky, ak ťa však zaujíma celé interview, máš možnosť pustiť si ho práve tu:

Travis Scott a jeho prvé verejné slová ohľadom festivalu Astroworld

V chate, ktorý bol zverejnený na sociálnej sieti YouTube vo štvrtok, Scott trvá na tom, že nevedel o zraneniach a úmrtiach počas svojho vystúpenia:

„Presné detaily som nevedel až niekoľko minút pred tlačovou konferenciou (po mojom sete). A aj v tom momente si povieš: ‚Počkaj, čo?’… Ľudia omdlievajú, na koncertoch sa dejú veci, ale niečo také, je to len ako… neviem, čo povedať.“ 

Známy rapper, ktorý počas tejto šou raz prerušil svoj set, aby skontroloval stav fanúšikov popiera, že by počul zúfalé výzvy z davu, aby zastavil priebeh koncertného vystúpenia:

„Je to také šialené, pretože ja som tiež ten umelec – kedykoľvek niečo také počujete, chcete zastaviť show. Chcete sa uistiť, že fanúšikovia dostanú náležitú pozornosť, ktorú potrebujú. Kedykoľvek som niečo také videl, urobil som to. Párkrát som to zastavil, aby som sa uistil, že sú všetci v poriadku ako kolektív. Len som to nepočul. Vo svojich ušiach som počul len hudbu, ktorá mi do nich šla priamo z monitorov. Len som to proste nepočul.“

Na otázku, akú veľkú zodpovednosť berie za to, čo sa stalo, odpovedá: „Fanúšikovia prichádzajú na predstavenie, aby si odniesli dobrý zážitok. Mám zodpovednosť zistiť, čo sa tu stalo, mám zodpovednosť nájsť riešenie.“

Americký rapper hovorí o svojich pocitoch a dojmoch

Dodal, že dúfa, že ide o prvý krok k lepšej bezpečnosti koncertov a chce, aby sa umelci a organizátori spojili ako kolektív, skrátka aby sa to už nikdy nezopakovalo. Otec a partner svetoznámej modelky Kylie Jenner je známy tým, že na svojich vystúpeniach povzbudzuje svojich fanúšikov, aby tzv. „zúrili“. Keď sa Charlamagne opýtal, či to mohlo prispieť k incidentu, hudobná hviezda trvala na tom, že výraz znamená „nechať ísť a baviť sa“, nie „byť škodlivý“.

Ďalej vysvetľuje, že hoci to médiá „chcú hodiť na neho“ ako na tvár a organizátora celého festivalu, on mal na starosti len kreatívnu stránku a dôveru vložil do profesionálov, ktorí sa starajú o bezpečnosť, personálne zabezpečenie a ostatnú logistiku. Keď ho požiadali, aby sa prihovoril tým, ktorých postihla tragédia, uviedol, že „v tom bol s nimi “ a „vždy tu bude, aby im pomohol vyliečiť sa“. Scott bol medzičasom menovaný ako obžalovaný v takmer 200 súdnych sporoch týkajúcich sa festivalu.

Aký je tvoj názor na okolnosti festivalu Astroworld? Vieš nejaké bližšie informácie? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, music-news.com, thefamouspeople.com, Genius

Zdroj titulného obrázku: YouTube

Komentáre

Odporúčame