Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
TOP 5 najhranejších songov na Spotify Slovensko: 9.12.2021 - NEWS | RUKAHORE.sk
slovensko spotify 9.12.2021 kontrafakt
Zdroj: youtube.com
KLIPSK/CZNews

TOP 5 najhranejších songov na Spotify Slovensko: 9.12.2021

TOP 5 najhranejších songov na Spotify Slovensko: 9.12.2021

Top 5 najhranejších songov na Spotify Slovensko sa každým týždňom obmieňa, 9.12.2021 rebríčku vládnu vianočné skladby a skupina Kontrafakt. Okrem nich sa však v našej pätici objaví aj pieseň z nového animovaného seriálu či skladba vychádzajúcej 17-ročnej Američanky.

Top 5 najhranejších skladieb: 9.12.2021

5. Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

V tomto prípade snáď pieseň ani netreba predstavovať, ale čísla s ňou spojené sú veľmi zaujímavé. Rýchla ľúbostná pieseň hovorí o tom, že rozprávač sa nestará o vianočné darčeky alebo svetlá. Všetko, čo chce na Vianoce, je byť so svojím milencom. Pieseň, ktorá vyšla v roku 1994 ako hlavný singel z prvého sviatočného albumu speváčky a štvrtého štúdiového albumu Merry Christmas, sa stala vianočným štandardom. Od svojho debutu sa celosvetovo predalo viac ako 14 miliónov kópií, čo z neho robí jeden z najpredávanejších singlov vôbec. V USA sa do roku 2019 predalo 3,6 milióna stiahnutí piesne.

Postupom času skladbu prenahralo nespočetné množstvo umelcov: Miley Cyrus, John Mayer, Shania Twain, Ariana Grande, Fifth Harmony, Demi Lovato, Cee Lo GreenLady Antebellum a Mumford & Sons.

4. GAYLE – abcdefu

17-ročná speváčka vyprodukovala ženskú hymnu, ktorá sa okamžite dostala na popredné priečky hitparád počúvanosti. Ide o vôbec piatu pieseň jej kariéry, ktorou si spomína na jej skutočný vzťah, ktorý v nej vyvoláva len negatívne pocity. Chcela byť lepšou a rozvážnejšou, ale premohlo ju to a teraz na svojho ex nevie nájsť pekného slova. V refréne pop-rockovej piesne však počujeme vetu „everybody but your dog, you can all fuck off„. To v preklade znamená, že sa môžu, pekne povedané, zahrabať všetci okrem jeho psa. O miláčikovi jej nedávnej polovičky hovorí len pozitívne:

„Môj bože, bol to Shiba Inu zmiešaný s niečím iným. Bola to tá najzlatšia maličká vec. Chýba mi. Všetko ostatné bolo strašné. Až na toho psíka.“ – GAYLE, officialcharts.com  

Top 3 Slovensko a Spotify: 9.12.2021

3. Wham! – Last Christmas

Song, ktorý sa umiestňuje na prvom mieste ani nie je o Vianociach. Približuje nám príbeh neúspešného vzťahu a smútok, ktorý tieto sviatky vyvolávajú. Britské duo fungovalo len päť rokov (1981 – 1986) a pozostávalo z Georgea Michaela a Andrewa Ridgeleyho. Druhý spomínaný člen formácie si spomína na vznik nahrávky takto:

„Niečo sme jedli, sedeli sme spolu a relaxovali pri televízii v pozadí, keď George takmer nepozorovane zmizol hore asi na hodinu. Keď sa vrátil dole, jeho vzrušenie bolo také, akoby objavil zlato, čo sa v istom zmysle aj stalo. Šli sme do jeho starej izby, v ktorej sme ako deti trávili hodiny nahrávaním kúskov rozhlasových relácií a jinglov. Mal tam klávesnicu a niečo, na čo nahrával svoje inšpirácie a zahral mi úvod. Bola to očarujúca, túžobná refrénová melódia k ‚Last Christmas‘. Bol to moment úžasu.“

2. Imagine Dragons & JID – Enemy

Väčšina z vás zrejme pozná videohru s názvom League Of Legends, známejšiu pod skratkou LOL. Spoločnosť Riot Games sa rozhodla vytvoriť fiktívny seriál s názvom Arcane, ktorého vydanie bolo oznámené už pred dvomi rokmi. Americká skupina sa spojila s 31-ročným rapperom a vytvorila hlavný ťahák tohto seriálu.

Pop-rocková štvorica sa predstaví už onedlho aj neďaleko nás, 28. a 30.5 vystúpia na pražskom letisku Letňany.

Najpočúvanejší song na slovenskom Spotify: 9.12.2021

1. Kontrafakt – Reklama Na Rap

Kontrafakt svojou novou skladbou s názvom Reklama Na Rap na seba upriamil pozornosť absolútne všetkých. Nielen tým, že ide o prvú ochutnávku nového albumu piešťanskej formácie s názvom KF ako Rolls. Tiež aj vizuálom, ktorý skupina 3. decembra uverejnila na YouTube a práve ukázala, že stále patrí na špičku domácej scény. V tomto prípade to však Rytmus, Ego a Anys zobrali skutočne veľkolepo a od podlahy.

Chalani fanúšikom predstavili intro nového projektu, na začiatku ktorého sa vozia v luxusnom Rolls-Royce. Následne nasadajú do privátneho lietadla, ktorým letia do Dubaja, kde si najprv užívajú vody Perzského zálivu. Premiestňujeme sa s nimi však aj na púšť či do večernej atmosféry luxusnej metropoly. Rapperi sú po celý čas obklopení drahými autami a exotickým pozadím veľkomesta. Z pohľadu rozpočtu a kvality celého diela hovoríme o horúcom kandidátovi na pozíciu najlepšieho a najväčšieho videoklipu slovenskej hip-hopovej histórie.

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius

Zdroj titulného obrázku: YouTube

Komentáre

Odporúčame