dominika mirgová peťko šťastné a veselé
Zdroj: youtube.com
KLIPSK/CZNews

Dominika Mirgová a jej syn Peťko všetkým prajú Šťastné a veselé Vianoce!

Dominika Mirgová a Peťko všetkým prajú Šťastné a veselé Vianoce!

Dominika Mirgová a jej syn Peťko všetkým prajú Šťastné a veselé Vianoce prostredníctvom nového songu. Ten nahrali po prvý raz spoločne a vydali spolu s príjemným klipom, v ktorom im sekundujú ďalší malí kamaráti. Jej, vtedy 2-ročnú ratolesť sme mali možnosť vidieť aj v klipe k ďalšej vianočnej skladbe s názvom Čas Zázrakov, ktorú uverejnila pred štyrmi rokmi. V tomto kalendárnom roku sa objavil aj na televíznych obrazovkách vďaka show Tvoja Minitvár Znie Povedome, kde sa premenil na Kaliho.

Dominika Mirgová a Peťko prajú Šťastné a veselé Vianoce

Speváčka pieseň odprezentovala na svojom Instagrame, kde spomenula aj fakt, že song už raz vydala a toto je jeho prerábka:

„Je to vonku! Myšlienka, s ktorou som sa pohrávala už roky! Teším sa zo skladby Šťastné a veselé, pretože som v tom klipe čakala Peťka a téma pesničky je v podstate aj o mne. Čo ma ale najviac mrzí je to, že ju nevlastním. Jediné, čo mi bolo umožnené (keď mi zobrali YouTube kanál a túto skladbu) bolo to, že môžem song dať do iného aranžmá. Spoločne s Adissom sme to obzvláštnili a dali tomu nový šat. Pomáhali nám s tým aj naozaj perfektní muzikanti/umelci, ktorým patrí veľká vďaka. Pre mňa je táto nová verzia oveľa emotívnejšia, pretože je tam on. Je to náš prvý spoločný duet, od nás pre vás. Bež to mrknúť a daj vedieť, či ťa to dostalo tak, ako nás. Želáme vám Šťastné a veselé, Dominika & Peťko.“ – Dominika Mirgová, instagram.com

Fanúšikov pred dvomi týždňami na rovnakej sociálnej sieti pripravila aj na nadchádzajúci projekt: „Tento týždeň dokončujem veci na zimné EP. Opäť bude obsahovať 5 skladieb, z toho len jedna bude mať hosťa a práve tá bude ako jediná o Vianociach.“ My dnes už vieme, akú pieseň mala na mysli.

Dominika Mirgová a jej doterajšia cesta hudobným svetom

Spieva od svojich troch rokov a ako dieťa hudobne a spevácky pôsobila po boku svojho otca, venovala sa aj tancu. Ako 15-ročná sa prihlásila do talentovej súťaže Slovensko hľadá Superstar, kde vo finále skončila na druhom mieste. Keďže víťazka, Vierka Berkyová, sa nechopila ponúknutej šance, jej post smeroval na Mirgovú, a tak do troch mesiacov musela vydať album. Dostala nahrávaciu zmluvu so Sony BMG a jej prvý album s názvom Dominika Mirgová vyšiel v roku 2008. Najväčším hitom z albumu sa stal singel Skoro ako v sne.

V roku 2012 sa vrátila na výslnie so skladbou Nová. Túto skladbu symbolizoval návrat na vrchné priečky hranosti v slovenských rádiách, ale aj nové hudobné smerovanie či etapu života. Song o životnom príbehu a nešťastnej láske fanúšikovia nominovali v kategórii Hit roka 2012 v ankete Slávik. Ďalší album preto dostal rovnaký názov a nachádzajú sa na ňom hity ako Nová, Je koniec, Kto je on, L.A.S.K.A. či Labuť. Za vysokú predajnosť albumu od vydavateľstva dostala ocenenie Zlatá platňa. V roku 2016 vydala ďalší projekt s názvom Armáda, venovaný fanúšikom a absolvovala svoje prvé turné Armáda Tour, ktoré bolo úspešné.

Následne začala tvoriť hudbu spoločne s jej dvorným klaviristom Matúšom Ferkom (Ien Echo). Neskôr oslovila Hoodiniho, ktorý pre ňu spoločne s Adissom spravil song Noc patrí nám, kde Adiss aj hosťuje. Od tej doby spolupracuje s Adissom a veľmi rada ho označuje za jej pravú ruku pri tvorení nových vecí. Ako hovorí na svojej stránke, chce ľuďom posúvať už len kvalitnú hudbu. Tiež chce, aby sa v textoch našli tak ako ona a aby im tie skladby pomáhali tak, ako pomáhajú jej.

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, dominikamirgova.sk

Zdroj titulného obrázku: YouTube

Komentáre

Odporúčame