Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Tyler Joseph oslavuje 33. narodeniny: Poznáš songy Twenty One Pilots?
tyler joseph twenty one pilots
KLIPSvetNews

Tyler Joseph oslavuje 33. narodeniny: Poznáš songy Twenty One Pilots?

Tyler Joseph oslavuje 33. narodeniny: Poznáš songy Twenty One Pilots?

Tyler Joseph, frontman skupiny Twenty One Pilots, dnes oslavuje 33. narodeniny a pri tejto príležitosti sa pozrieme na niektoré songy známej americkej dvojice. Začiatku skupiny siahajú do roku 2009, kedy ju Tyler založil v Columbuse spolu s kamarátmi Nickom Thomasom a Chrisom Salihom. Tí však o dva roky odišli a nahradil ich súčasný bubeník Josh Dun. Ešte v decembri, v roku vzniku vydalo zoskupenie rovnomenný debutový album a začalo hrávať po celom štáte Ohio. Nasledovali projekty Regional At Best, Vessel, Blurryface, Trench a aktuálne najnovší Scaled and Icy. Pozrime sa teda na príbeh jedného songu z každého albumu populárneho dua.

Hľadáš vianočný darček pre fanúšika Twenty One Pilots? Na našom shope nájdeš CD, vinylové verzie a množstvo merchu od americkej skupiny. Stačí kliknúť na tento link a dozvieš sa viac!

Tyler Joseph oslavuje 33. narodeniny: Poznáš tieto songy Twenty One Pilots?

Twenty One Pilots – Fall Away (album Twenty One Pilots, 2009)

V prvom songu okamžite otvárame depresívnu časť skupiny, ktorá je jednou z ich charakteristík. Piesne s takouto atmosférou však vždy obsahujú texty na zamyslenie, spevák so sebou celú pieseň bojuje a následne všetko akceptuje. Možnou verziou myšlienky aj textu je to, že nechce spadnúť do horšej mentálnej choroby než v akej je, spieva o tom v refréne: „I don’t wanna fall, fall away, I will keep the lights on in this place.“ Joseph tiež hovorí o svojej vtedajšej bolesti aj v ďalších slovách: „I feel my conscience wearing thin, and my skin, it will start to break up and fall apart.

Twenty One Pilots – Kitchen Sink (album Regional At Best, 2011)

Koncept tejto piesne je taký, že mám pocit, že sa ľudia vždy snažia prísť na to, aké je ich poslanie. Veľa detí a ľudí v mojom veku bojuje s tým, „čo to má zmysel“. Keď sa ma niekto opýta, čo pre mňa znamená naše logo (I-/), logo pre mňa niečo znamená, pretože som ho prinútil niečo znamenať. To je podstata. Ide o to, že som vytvoril niečo, čomu rozumiem len ja a či sa rozhodnem zverejniť jeho význam alebo nie, to je pre mňa začiatok účelu.

Účelom pre mňa je vytvoriť niečo, či už písaním textov, atď… nemusí to byť umelecké, ale ak niečo vytvoríte a len vy poznáte jeho význam, je to pre vás začiatok účelu. Keď ste v miestnosti sami a snažíte sa rozhodnúť, či zostať nažive, môžete si povedať: „Asi by som mal zostať nažive, pretože som jediný, kto pozná význam tej veci,“ takže logo je povzbudením pre ľudí vytvárať. To je to, čo to znamená.“ – Tyler Joseph, youtube.com

Tyler Joseph oslavuje 33. narodeniny: Poznáš songy Twenty One Pilots?

Twenty One Pilots – Screen (album Vessel, 2013)

Myšlienkou jednej z pomalších piesní tretieho albumu skupiny je pomoc tým, ktorí v seba neveria. Tyler sa v texte otvára pred Bohom a svojou terajšou manželkou, Jennou. Zaujímavosťou je, že začali tvoriť pár práve v januári 2013, teda v mesiaci, v ktorom sa Vessel narodil.

Twenty One Pilots – Hometown (album Blurryface, 2015)

Dvanásta skladba štvrtého projektu je ladená do štýlu 80. rokov a dá sa pochopiť dvomi spôsobmi. V prvom rade Tyler hovorí o svete kresťanských umelcov ako o takom, ktorý nevie, alebo nerozumie tomu, v čo veria. Opäť sa prihovára vyššej sile v podobe Boha a prosí ho o vykúpenie. Druhá možnosť, ako možno porozumieť piesni je bližšie spoznávanie charakteru spevákovej osobnosti, ktorú postupne predstavuje počas celého albumu. Hovorí o dopadoch depresie a mentálnych chorôb, ktorými sa stal obeťou.

Frontman skupiny oslavuje 33. narodeniny: Poznáš songy amerického dua?

Twenty One Pilots – Morph (album Trench, 2018)

Zmena v človeka, ktorým nie je a premýšľanie nad tým, čo môže byť po smrti. To sú hlavné idey skladby číslo 3 albumu číslo 5. Piesňou sa odkazuje na množstvo svojich predošlých osobností (Blurryface, vulture, prisoner) či prežitých situácií. Keďže sa cíti ako viacero ľudí naraz, obáva sa toho, že nikdy nebude sám sebou. Bojí sa, že sa prevtelí do niečoho, čím nie je, môže tým naznačovať aj krízu identity.

Twenty One Pilots – Redecorate (album Scaled and Icy, 2021)

Záverečná skladba najnovšieho albumu dnešný článok symbolicky uzavrie. Song rozpráva príbeh troch ľudí a myšlienok, ktoré im prebehnú hlavou pred smrťou, keď sa obávajú, aký to bude mať dopad na ich rodiny. Tieto obavy sú dopĺňané budúcim účelom ich spální a izieb, keďže netušia, čo sa s nimi bude diať ďalej. Pieseň obsahuje viacero emotívnych metafor a odporúčam sa bližšie pozrieť na jej text, najmä na slová ohľadom zrkadla.

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius

Zdroj titulného obrázku: kerrang.com

Komentáre

Odporúčame