Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Grape sa v roku 2022 sťahuje do Trenčína: Zmena miesta po 10 ročníkoch!
festival grape
KLIPSK/CZNews

Grape sa v roku 2022 sťahuje do Trenčína: Zmena miesta po 10 ročníkoch!

Grape sa v roku 2022 sťahuje do Trenčína

Hudobný festival Grape sa v roku 2022 sťahuje na letisko do Trenčína. 11. ročník jedného z najpopulárnejších slovenských festivalov sa tam uskutoční 12. a 13. augusta 2022.

Ide o významný presun, keďže počas posledných 10 rokov sa oslava leta a hudby konala každoročne na letisku v Piešťanoch. Rok 2019 je zatiaľ posledným festivalovým kvôli stále prebiehajúcej nepriaznivej situácii. Tamojšie letisko má plány zaviesť pravidelnú leteckú prevádzku, ktorá je v rozpore s usporiadaním masového kultúrneho podujatia. Organizátori Grape-u teda dostali novú úlohu, ktorú sa im, ako už vidíme, podarilo splniť. Trenčín je však len prechodnou lokáciou, úsmevné video z produkcie festivalu nám naznačilo, že po bližšie neuvedenom čase sa prehliadka hudobných interpretov usadí v Trnave.

Medzi najväčšie mená spomedzi účinkujúcich počas všetkých ročníkov patria azda tieto: Parov Stelar (2010), Marina and the Diamonds (2011), Morcheeba a Example (2012), Dub FX a Crystal Fighters (2013), Wilkinson a La Roux (2014), Foals, MØ, Selah Sue a Sigma (2015), Kaytranada a Milky Chance (2016), Tom Odell, Aurora a Two Door Cinema Club (2017), alt-J, Kodaline, Chet Faker a Oh Wonder (2018), Rudimental, The Kooks, Tove Lo, Tom Grennan a Jon Hopkins (2019).

Festival Grape sa premiestňuje do Trenčína

Tím hudobného festivalu všetko vysvetlil a ozrejmil aj na oficiálnej stránke podujatia:

„Ahojte, ako viete, naše spojenie s mestom Piešťany sa ukončilo pred dvom rokmi kvôli zvýšenému počtu letov na letisku. Odvtedy sme hľadali miesto, kde by sme sa mohli presťahovať. Prešli sme si toho naozaj veľa, ale presťahovať rozlohou tak veľký festival s náročnou infraštruktúrou nebolo ľahké. Nakoniec to dopadlo tak, že nás na dva roky prichýli letisko Trenčín, za čo by sme im chceli veľmi pekne poďakovať.

Naša budúcnosť by ale mala byť spojená s mestom Trnava, kde by sme počas nasledujúcich dvoch rokov mali s pomocou mesta pripraviť nový areál pre spoločenské podujatia a potreby kultúrneho vyžitia nielen Trnavčanov. Dúfame, že sa to podarí a my si budeme môcť prenajať priestory, aby sme mohli pre vás organizovať festival ešte niekoľko ďalších rokov. V tomto statuse by sme sa ešte radi poďakovali aj ďalším ľuďom, ktorým nebol náš osud ľahostajný a to zástupcom Žilinského kraja, Trnavského kraja, miest Nitra, Hlohovec, Košice, Trnava a samozrejme aj Trenčína.

Finálnu rolu nakoniec zohralo Ministerstvo obrany, ktoré nám pôvodne chcelo dať k dispozícii letisko Sliač, ale kvôli prebiehajúcej rekonštrukcii tu nebolo možné festival usporiadať a tak nám ponúklo letisko Trenčín, ktoré spadá tiež do jeho pôsobnosti a patrí im naša veľká vďaka. My veríme, že nás Trenčania príjmu v našom prechodnom domove a spoločne pre vás vytvoríme čo najlepšie prostredie pre vašu zábavu a oddych. Ale aby to všetko dobre dopadlo potrebujeme v prvom rade vás a vašu podporu, tá bude v nasledujúcom roku veľmi dôležitá nie len pre nás, ale pre všetky festivaly na Slovensku. Ďakujeme za trpezlivosť a vitajte v Trenčíne.“ – Grape Team, grapefestival.sk

Lístky na hudobné podujatie v predaji

Kapacita je obmedzená, v predaji je len 30 000 lístkov. Záujemcovia, ktorí si zakúpili vstupenku už minulý rok ju môžu buď vrátiť, alebo si ju ponechať a použiť ju práve ten budúci. Do 31. decembra je cena 79€, následne sa dvihne o desať eur a na sume 89€ ostane až do úvodného dňa festivalu.

Lístky si môžeš zakúpiť prostredníctvom TOHTO linku.

Plánuješ si kúpiť lístok, alebo už si tak urobil? Bol si na jednom z predošlých ročníkov festivalu? Ktoré vystúpenie ti najviac utkvelo v pamäti? Prečo by si odporúčal ostatným, aby sa rozhodli ísť? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, grapefestival.sk

Zdroj titulného obrázku: piestanskydennik.sk

Komentáre

Odporúčame