Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Kontrafakt a Pil C v decembri vydávajú nové albumy, poznáš ich songy?
kontrafakt pil c
KLIPSK/CZNews

Kontrafakt a Pil C v decembri vydávajú nové albumy, poznáš ich songy?

Kontrafakt a Pil C v decembri vydávajú albumy: Poznáš ich songy?

Kontrafakt a Pil C pred pár dňami oficiálne predstavili svoje nové albumy na svojich profiloch sociálnej siete Instagram. Rytmus, Ego a Anys prinesú projekt KFAKOROLLS, ten vychádza 3. decembra a rodák z Partizánskeho má pripravených 16 skladieb, ktoré nesú názov Odsúdení Na Úspech a svetlo sveta uzrú 5. decembra. Oba albumy sú ladené do čiernobielych farieb, pre zoskupenie z Piešťan ide o piaty štúdiový kúsok, Lukáš Kajanovič vydáva štvrtý. Druhý spomínaný album už zverejnil aj svoj tracklist, ktorý si môžeš pozrieť na obrázku nižšie.

Kontrafakt: Najpočúvanejšie skladby ich posledných albumov (ku 30.11.2021)

1. Kontrafakt – Neviditelnej ft. Viktor Sheen, Calin (prod. Mylk Chocolate): (10 mil. zliadnutí)

2. Kontrafakt – JLo ft. Mirez x Dalyb x Zayo x Doketino x Porsche boy: (6,9 mil. zhliadnutí)

3. Kontrafakt – Pocity feat. Sima: (3,9 mil. zhliadnutí)

Štvrtý štúdiový album skupiny bol vydaný pred dvomi rokmi, 13. decembra 2019 pod vydavateľstvom Rytmusa s názvom Tvoj Tatko Records. Cover projektu zobrazuje trojicu ako malé deti, Rytmus to odôvodňuje takto: „Zažívame veľa fejkových správ. Preto aj tie deti na coveri, lebo deti sú najúprimnejšie.“ Na albume sa nachádza veľké množstvo featuringov, spomeniem najmä prekvapujúce mená ako Gleb, boxer Attila Végh či kráľov slovenského reggae z Medial Banana.

So Simou už Ego spolupracoval na skladbe On je len kamarát, ktorá bola pre speváčku prelomovou. Odvtedy sa spojili aj v songoch Princíp Vzájomnosti, Posledná či Pumpa. JLo sa stal okamžite populárnym vďaka chytľavému refrénu a množstvu hostí. Klip sa okrem iného točil aj v priestoroch bratislavských internátov či supermarketov.

Jedinou skladbou zo štvrtého albumu, ktorej sa do dnešného dňa podarilo presiahnuť hranicu 10 mil. pozretí, je Neviditelnej. Chalani sa spájajú s českou scénou a hovoria o tom, ako sa z nich stali populárni umelci, ktorí si môžu dovoliť drahšie a väčšie veci. Viktor Sheen a Rytmus od tej doby spolupracovali opäť aj v songu Cheers.

Pil C: Najpočúvanejšie skladby ich posledných albumov (ku 30.11.2021)

1. PIL C feat. VIKTOR SHEEN – RBMK (prod. SPECIALBEATZ): (2,9 mil. zhliadnutí)

2. PIL C – VŠETKO, ČO MA TRÁPI (ft. ANNET X): (2,2 mil. zhliadnutí)

3. PIL C – PEROXID 3: (2,1 mil. zhliadnutí)

Líder Comeback Gangu vtedy vydal svoj tretí album po dvojročnej prestávke. V roku 2019 šlo o jeden z najúspešnejších albumov v celom Československu. Sám rapper o týchto skladbách hovorí ako o najdepresívnejších, pretože si pred vydaním neprechádzal práve najjednoduchším obdobím. To sa v konečnom dôsledku odrazilo aj na melancholickom zvuku, ktorý sa albumom nesie od prvej po poslednú skladbu. Hosťami boli českí Viktor Sheen, Smack a Ektor či domáci Luisa, Marko Damian alebo Frayer Flexking. Skladby na seba logicky a textovo nadväzovali, Pil C upozorňoval na to, že je najlepšie si 2086 pustiť po poradí. Takto by tomu koniec koncov malo byť pri počúvaní každého albumu.

V skladbe Peroxid 3 sa umelec vyjadruje k súčasným problémom našej krajiny z pohľadu kriminalizácie a politickej situácie. Spomína tiež silnú a, žiaľ, pravdivú vetu: „Vrahovia behajú po svete zatiaľ, čo tvoj kamoš sedí v base kvôli pár gramom trávy.“ Spolupráca s Annet X, v ktorej Lukáš hovorí o svojich problémoch a starostiach ostatných ľudí z hudobnej scény, je jedným z highlightov projektu pre väčšinu fanúšikov. 22-ročná česká speváčka sa narodila v Rusku a počujeme ju až na samom konci nahrávky.

Skladba RBMK a jej zákulisie

Skladba RBMK patrí k tomu najlepšiemu, čo ponúkol slovenský rap v poslednej dobe z pohľadu hudby i textu. Referencie sú totiž základným prvkom songu, čo ho v konečnom dôsledku robí ešte zaujímavejším, keďže sa veľakrát stáva, že skryté myšlienky človek objaví až po niekoľkých vypočutiach. Rapper v ňom hovorí o zákulisí života rappera, ktoré ľudia často nevidia a tiež o spomienkach, ktoré vedia človeku zamotať hlavu. Hovorí aj o tom, že má niekedy toho tak veľa, že sa mu telefón plní notifikáciami a zmeškanými hovormi, pričom nestíha reagovať ani na sestru či na blízkych ľudí zo svojho okolia.

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, instagram.com, generaciarapu.sk, wave.rozhlas.cz, goout.net, tosc.fandom.com

Zdroj titulného obrázku: instagram.com

Komentáre

Odporúčame