Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Piatkové novinky (12.11): Beyoncé, Silk Sonic, Rytmus a The Weeknd!
piatkové novinky 12.11
KLIPSK/CZSvetNews

Piatkové novinky (12.11): Beyoncé, Silk Sonic, Rytmus a The Weeknd!

Piatkové novinky (12.11): Mirai, Viktor Sheen, Beyoncé či Rosalía!

Piatkové novinky dnešného dňa, teda 12.11, prinášajú novinky v hudobnom svete zahraničnej i našej hudby. Dnes sa pozrieme na debutový album skupiny Silk Sonic a druhé spojenie španielskej a kanadskej hviezdy. Nové songy k filmom predstavili Beyoncé a One Republic, na našej scéne boli aktívni chalani z Mirai a rapperi Rytmus s Viktorom Sheenom.

Piatkové novinky (12.11): Medzinárodná hudobná scéna pt.1

Silk Sonic – Blast Off

Psychedelické R&B uzatvára nový album americkej dvojice Bruno Mars a Anderson .Paak, ktorý vyšiel práve dnes. An Evening With Silk Sonic obsahuje 9 songov, pričom tri sme už donedávna mohli počuť. Na mysli mám konkrétne skladby Leave The Door Open, Skate a Smokin‘ Out The Window. Chalani si na nás v aktuálne vydanom projekte pripravili ešte päť ďalších nahrávok. Bezpochyby ide o jeden z albumov roka 2021, takže mu odporúčam venovať pozornosť. Pravdepodobne sa naň ešte pozrieme aj v bližšej recenzii.

Nový album The Evening With Silk Sonic nájdeš aj na našom shope. Klikni na tento link, ktorý ťa tam hneď presmeruje.

ROSALÍA, The Weeknd – LA FAMA

29-ročná španielska speváčka chystá svoj tretí album, na ktorom sa objaví aj kanadská hviezda, The Weeknd. Ten jej oplatil pomoc, keďže pred dvomi rokmi nahrali spoločný remix na hit speváka s názvom Blinding Lights. Pohodová novinka však príliš neprekvapila, vlastným menom, Abel Tesfaye, nám už v minulosti dokázal, že vie spievať aj po španielsky. Stalo sa tak pred rokom, kedy spolu s Malumom spravili remix na jeho skladbu Hawái.

Si fanúšikom The Weeknda? Na našom shope pre teba máme pripravené množstvo jeho hudby (aj vinylové platne) a merchu. Stačí kliknúť na tento link, ktorý ťa tam presmeruje.

Piatkové novinky (12.11): Medzinárodná hudobná scéna pt.2

Beyoncé – Be Alive

Kiežby to bol konečne začiatok ďalšej éry legendárnej americkej speváčky. 40-ročná diva vydáva prvý singel od skladby Black Parade, ktorá uzrela svetlo sveta predošlý rok v júni. Song je vytvorený pre film King Richard, ktorý zobrazuje príbeh otca tenistiek Vereny a Venus Williamsových. Dojemný príbeh nám dáva možnosť nahliadnuť do plánu otca, ktorý svoje dcéry vytiahol z ulíc Kalifornie na tenisový vrchol.

Si fanúšikom Beyoncé? Na našom shope pre teba máme pripravený kopec hudby, aj od jej prvého zoskupenia, Destiny’s Child. Stačí kliknúť na tento link, ktorý ťa tam presmeruje.

One Republic – Sunshine

Aj v tomto prípade ide o song, ktorý bude patriť jednému z nových filmov, konkrétne ide o snímku Clifford the Big Red Dog. Pozitívna nahrávka hovorí o znovuobjavenej stabilite jedinca aj napriek ťažkostiam. Je veľmi pravdepodobné, že sa bude nachádzať aj na šiestom projekte kapely, ktorá vyjde už v budúcom roku, v máji. Kapela na seba minulý a tento rok upozornila okrem iného albumom Human a singlami Run a Lose Somebody. Druhý spomínaný vyšiel v spolupráci s nórskym DJom, Kygom.

Náš shop ponúka aj veci od skupiny One Republic. CD, DVD, alebo vinylové platne od americkej formácie nájdeš na tomto linku.

Nové songy (12.11): Slovenská hudobná scéna

Rytmus, Viktor Sheen – Cheers

Najväčšiu novinku týždňa prinieslo spojenie českej a slovenskej scény, to dostalo fantastický videoklip. Postaral sa oň Jan Strach, z ktorého sa stáva najvychýrenejší režisér klipov na cz/sk scéne. Spolupráca dvoch manželov a otcov je textovo silná a hovorí o tom, že správny muž sa o svoju rodinu musí vedieť postarať. Potvrdzujú to tieto vety:

chlap, čo sa nechce o postarať o rodinu je iba nula, nie je hanba narodiť sa ako chudák, ale je tvoja vina, keď zomrieš ako chudobný hlupák“ – Rytmus, song Cheers (2021)

Ústredné postavy našich rappových scén sa prostredníctvom novinky tiež odkazujú na ďalšie skladby. Buď na song Chléb od Sheena a Robina Zoota, alebo Neviditelný, ktorý je poslednou spoluprácou týchto umelcov a objavil sa na poslednom albume Kontrafaktu, Real Newz. Vo videoklipe pri stole sedia Viktorova žena Týna a dcéra Viktorie a Rytmusova manželka Jasmína so synom Sanelom.

Si fanúšikom rappera Rytmusa? Na našom shope na teba čaká množstvo merchu, hudby nielen od neho, ale aj od skupiny Kontrafakt. Klikaj na tento link a dozvieš sa viac!

Si fanúšikom rappera Viktora Sheena? Na našom shope na teba čaká množstvo merchu, hudby nielen od neho, ale aj od skupiny Milion+. Klikaj na tento link a dozvieš sa viac!

Piatkové novinky (12.11): Česká hudobná scéna

Mirai – Vedle Tebe Usínám

Česká kapela Mirai, ktorá dostala názov po mene frontmana s japonskými koreňmi, predstavuje nový album. Popová formácia patrí k najväčším českým objavom za posledné roky. Za svoje sedemročné pôsobenie stihla získať ceny Český Slávik či Anděl. Aj názov tretieho projektu zoskupenia ostáva v japonskej tématike, po Konnichiwe a Arigatu prichádza Maneki Neko. Toto slovné spojenie v preklade znamená známu japonskú keramickú sošku v tvare mačky, ktorá má prinášať šťastie a bohatstvo svojmu majiteľovi.

Všetky tri albumy (Arigatô aj vo vinylovej verzii) českej skupiny nájdeš aj na našom shope. Klikni na tento link a dozvieš sa viac!

Čo hovoríš na piatkové novinky? Ktoré songy sa ti najviac páčili? Podeľ sa s nami o tvoje názory dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, na ktorom vždy nájdeš množstvo hudby a merchu, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius

Zdroj titulného obrázku: shownews.today

Komentáre

Odporúčame