Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Adele o týždeň vydáva štvrtý album: Jej doterajší osobný život a úspechy
adele osobný život
KLIPSvetNews

Adele o týždeň vydáva štvrtý album: Jej doterajší osobný život a úspechy

Adele o týždeň vydáva album: Jej doterajší osobný život a úspechy

Populárna britská speváčka Adele už o týždeň vydáva svoj štvrtý štúdiový album, 30. V dnešnom článku sa pozrieme na jej osobný život a doterajšie hudobné úspechy. 

Anglická speváčka a skladateľka sa preslávila vďaka svojmu výraznému hlasu a stala sa jedným z najpredávanejších umelcov súčasnosti. Narodila sa v Anglicku a vychovávala ju mladá slobodná matka v rôznych robotníckych štvrtiach Londýna. Odmalička rada spievala súčasnú populárnu hudbu a neskôr sa začala zaujímať o veľké jazzové osobnosti (Ella Fitzgerald, Etta James). V ranom tínedžerskom veku uvažovala o hudobnej kariére počas štúdia na tzv. BRIT School. Jej hudobný talent nakoniec upútal pozornosť nahrávacích spoločností a po ukončení štúdia podpísala zmluvu s XL Recordings.

Po sérii koncertov a živých vystúpení po Británii vydala svoj prvý album ’19‘ v roku 2008, ktorý debutoval na 1. mieste v britskom rebríčku albumov. Následne získala veľkú pochvalu za svoj jedinečný a oduševnený hlas. Neskôr vyšiel jej druhý album ‚21‘, ktorý obsahoval niekoľko úspešných singlov, vrátane Rolling in the Deep a Someone Like You. Obe piesne obsadili prvé miesta v rebríčkoch na viacerých trhoch a prekonali mnoho predajných rekordov. Za pieseň Skyfall, ktorú napísala a zložila pre rovnomenný film o Jamesovi Bondovi, získala aj Oscara. S neuveriteľným hlasom a obľúbenou osobnosťou sa stala jednou z najpopulárnejších interpretiek súčasnej generácie.

Adele – kariéra stručne a v bodoch

  • Celým menom, Adele Laurie Blue Adkins, sa narodila 5. mája 1988 v londýnskej časti Tottenham waleskému otcovi Marcovi Evansovi a anglickej matke Penny Adkinsovej. Keď bola ešte dieťa, jej otec opustil rodinu a potom ju vychovávala jej matka.
  • Vo veku 14 rokov objavila Adele v miestnom obchode s hudbou zbierku Etty James a Elly Fitzgeraldovej a ich hudba ju uchvátila. Javiskové vystúpenie Pink, ktorého bola Adele svedkom ako členka publika, zohralo významnú úlohu pri podpore jej ambícií stať sa speváčkou.
  • Po promócii v roku 2006 nahrala trojpiesňové demo pre triedny projekt, ktorý zapôsobil na vedúcich pracovníkov XL Recording. Následne ju firma kontaktovala a podpísala nahrávaciu zmluvu.
  • V roku 2008 bol vydaný debutový album Adele s názvom 19 – pomenovaný podľa veku speváčky, keď ho začala nahrávať. Album obsahoval dva populárne hlavné single Hometown Glory a Chasing Pavements, ktoré ju katapultovali k nočnej sláve.
  • V januári 2011 vydala svoj druhý a veľmi očakávaný štúdiový album 21, ktorý bol opäť pomenovaný podľa jej veku v čase nahrávania. Album bol úspešný a ona získala veľké uznanie za jeho klasický americký R&B a jazzový štýl. Nahrávka plná hitov ako Rolling in the Deep a Someone Like You sa stala veľkým hitom.
  • V roku 2012 zložila a nahrala ústrednú pieseň Skyfall pre rovnomenný film o Jamesovi Bondovi. Po svojom vydaní sa skladba stala hitom a vyšvihla sa na 2. miesto v rebríčku ‚UK Singles Chart.
  • V novembri 2015 vydala svoj album 25, ktorý sa stal okamžitým hitom. V tom istom roku jej pieseň Hello debutovala na 1. mieste v hitparáde Billboard.
  • Október 2021 priniesol prvú ochutnávku dlhoočakávaného štvrtého projektu s názvom 30. Song Easy On Me sa stal absolútnym hitom a najpočúvanejšou skladbou súčasnosti.

Osobný život, hodnota a charitatívna činnosť britskej speváčky

Osobný život

  • V januári 2012 sa objavila správa, že Adele tvorí pár so Simonom Koneckim, charitatívnym podnikateľom. Neskôr v tom istom roku oznámila, že pár čaká dieťa a v októbri 2012 porodila ich syna Angela.
  • Adele sa za Simona vydala v roku 2016 na súkromnom obrade.
  • V roku 2017 bola zaradená medzi najbohatších hudobníkov do 30 rokov v Spojenom kráľovstve a Írsku podľa Sunday Times Rich List.

Odhadovaná trhová hodnota

  • Adele má odhadovanú trhovú hodnotu 185 miliónov dolárov.

Charitatívna činnosť britskej speváčky

  • Adele je spojená s rôznymi charitatívnymi organizáciami a vystupovala na mnohých charitatívnych koncertoch s cieľom získať peniaze. Je spojená s charitatívnymi organizáciami, ktoré pomáhajú hudobníkom v núdzi a charitami súvisiacimi s LGBT. Tiež zbiera peniaze pre organizácie, ktoré podporujú výskum na zníženie detskej úmrtnosti.

Si fanúšikom/čkou britskej speváčky? Tešíš sa na nachádzajúci album? Aký je tvoj názor na Adele a jej osobný život? Ktoré songy patria medzi tvoje naj? Podeľ sa s nami o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa pozrieť na náš shop, kde je pre teba množstvo hudby a merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, thefamouspeople.com

Zdroj titulného obrázku: gmanetwork.com

Komentáre

Odporúčame