Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
3 dôvody, prečo by sme sa mali tešiť na debutový album skupiny Silk Sonic
silk sonic album
KLIPSvetNews

3 dôvody, prečo by sme sa mali tešiť na debutový album skupiny Silk Sonic

3 dôvody, prečo by sme sa mali tešiť na debutový album skupiny Silk Sonic

Silk Sonic je na scéne stále novinkou, avšak už budúci týždeň budeme môcť počuť ich debutový album. An Evening With Silk Sonic je pre Bruna Marsa a Andersona .Paaka prvým veľkým výsledkom ich spojenia. Doposiaľ sme z neho mohli počuť tri single, ktoré sú zároveň aj dôvodmi, prečo bude patriť album v tomto roku medzi dôležité. Poďme sa na všetky tri, doposiaľ vydané, pozrieť a predstaviť si ich.

silk sonic album 2
Zdroj: billboard.com

Silk Sonic – Leave The Door Open

V marci tohto roka ostala celá hudobná verejnosť šokovaná. Na scéne sa objavil song, ktorý bol žánrovo 50 rokov pozadu, avšak produkčne 50 popredu. Jeden z najpopulárnejších spevákov a hudobníkov súčasnosti sa spojil s uznávaným bubeníkom a rapperom, pričom spoločne nahrali jeden zo songov roka 2021.

Ako vyplýva z textu, ich polovička má u nich dvere vždy otvorené. Song má okrem skvelej atmosféry amerického Motownu zo 70. rokov aj najprepracovanejšiu hudobnú zložku tohto roka. Song obsahuje moduláciu a jazzové akordy, viacero hudobníkov sa k nemu na YouTube kanáloch vyjadrilo a hovorí o ňom ako o „konečne dobrej hudbe„. Dvojica si nielen originálom, ale aj zopár živými vystúpeniami získala srdcia nielen hudobníkov, ale aj zvyšku hudobných poslucháčov.

Silk Sonic – Skate

O štyri mesiace nás potešili druhým singlom, v ktorom sa už ocitáme mimo hudobného štúdia. Tentokrát sme v exteriéri, opäť obklopení príťažlivými ženami, ktoré sa neďaleko muzikantov, podľa názvu, korčuľujú.

Dvojica opäť nesklamala, aj po druhý raz priniesla hudbu, ktorá má dušu i hĺbku. Muziku, ktorá oslovila nielen poslucháčov hudby 70. rokov, ale produkčne zaujala aj novú generáciu. Skladbu ťahá silná basová linka, ktorá je asi najpamätnejšou zložkou celej piesne.

„Spoločne s tímom sme premýšľali nad tým „čo keby sme v klipe vystupovali v korčuliarskej aréne alebo stredisku? ako by znela tá basová linka? čo by robila gitara? a ako by zneli bicie, čo by hovorili? ja som chcel od začiatku hrať na kongách, takže z toho vyšla hotová vec. A tá vec dostala názov ‚Skate‘.“ – Bruno Mars pre Apple Music

Silk Sonic – Smokin‘ Out The Window

Aj napriek tomu, že ide o tretí vydaný singel, duo ho údajne napísalo ako úplne prvý. Spomedzi už vydaných songov ide o prvý, ktorý je čisto rozchodový. Podľa textu hovoria umelci o vzťahu, v ktorom „dievčaťu kupovali všetko, čo jej len videli na očiach„. Môžeme tiež počuť, že jej prajú aby bola šťastná, ale zároveň aj aby sa cítila tak bezmocne, ako oni. Sme zvedaví, či bude celý projekt orientovaný len na tému vzťahov. Možno sa dvojica lyricky odváži reagovať aj na nejaké spoločenské témy. Otázkou tiež ostáva, či bude projekt obsahovať aj nejaké featuringy. Všetko sa dozvieme už o týždeň.

Na začiatku tohto týždňa oznámil Anderson .Paak vznik jeho novej nahrávacej spoločnosti Apeshit. Sídliť bude v Los Angeles a vznikla v spolupráci s Universal Music Group.

Chcel som vytvoriť vydavateľstvo, ktoré nakopne novú generáciu umelcov. Predovšetkým ide o tých, ktorí vedia počas vystúpení hrať a spievať alebo proste hrať. Táto spoločnosť je založená na vášni, cite a úprimnosti. Ide tu o rešpekt pre kultúru a umenie a je to o tom, kto má aké srdce. APE predstavuje Anderson .Paak Empire. My sme v tejto hudobnej džungli na úplne iných s*ačkách, ako ostatní. Preto Apeshit!” – Anderson .Paak pre Pitchfork

Čo hovoríš na tvorbu Silk Sonic? Si fanúšikom Bruna Marsa, alebo Andersona .Paaka? Podeľ sa s nami o tvoje názory dolu v komentároch, alebo na jednej z našich sociálnych sietí, Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, na ktorom vždy nájdeš množstvo hudby a merchu, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Genius, Wiki

Zdroj titulného obrázku: musicconnection.com

Komentáre

Odporúčame