Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Bryan Adams oslavuje 62. narodeniny: TOP 5 klipov kanadského speváka!
bryan adams narodeniny
KLIPSvetNews

Bryan Adams oslavuje 62. narodeniny: TOP 5 klipov kanadského speváka!

Bryan Adams oslavuje 62. narodeniny: TOP 5 videoklipov kanadského speváka

Bryan Adams oslavuje 62. narodeniny a pri tejto príležitosti ti prinášame TOP 5 najpozeranejších klipov hviezdneho speváka. To, že ide o skutočnú legendu potvrdzuje aj fakt, že všetkých päť skladieb, ktoré ti dnes predstavím, sa dostalo nad hranicu 100 mil. pozretí. Rodák z kanadského Kingstonu získal za prínos pre populárnu hudbu najvyššie civilné kanadské vyznamenania Rad Kanady a Rad Britskej Kolumbie. Bol nominovaný na 14 cien Grammy, avšak získal „len“ jednu.

Si fanúšikom Bryana Adamsa? Na našom shope nájdeš množstvo hudby a merchu, stačí kliknúť na tento odkaz – shop.rukahore.sk

bryan adams live
Zdroj: theticketfactory.com

Bryan Adams má narodeniny: TOP 5 videoklipov

5. Bryan Adams, Rod Stewart, Sting – All For Love

Jedine v tomto prvom prípade ide o song, ktorý priamo neklasifikujeme ako song Bryana Adamsa. Song sa nachádza na albume If We Fall In Love Tonight anglického speváka Roda Stewarta z roku 1996. Song patrí do soundtracku k Disneyovke Traja mušketieri z roku 1993 a dostal sa na prvé miesto hitparád po celom svete. Dramatická balada so silným refrénom a harmóniami speváckych hviezd bola obohatená aj o skvelé gitarové sólo v strede skladby. Ide o jednu z najznámejších skladieb 90. rokov vôbec.

4. Bryan Adams – Summer Of ’69

Emotívna skladba prinesie nostalgiu aj tomu, kto v rok vydania tohto songu nežil. Štvrtý singel z albumu Reckless z roku 1984 nemá v názve sexuálne ladené číslo pre nič za nič. Rok 1969 samozrejme hovorí o tom, že leto, o ktorom spevák v skladbe hovorí bolo plné skvelých zážitkov, ale aj lásky. Priamo spevák sa vyjadril k významu tejto klasiky nasledovne:

„Pieseň je hlboká a nostalgická, je to spomienka na lásku a sex. Zisťovali sme, čo je láska, čo je sex. Je to myšlienka, prostredníctvom ktorej sa treba obzrieť späť na leto, v ktorom ste na to celé prichádzali.“ – Bryan Adams

Bryan Adams oslavuje narodeniny: TOP 3 videoklipy

3. Bryan Adams – Heaven

Balada o láske medzi dvomi ľuďmi sa takmer nedostala na album. Adams a jeho textársky partner Jim Vallance s ňou neboli spokojní a neboli si istí, či sa žánrovo hodí do konceptu albumu Reckless. V strede 80. rokov ho však vyniesla na najvyšší možný hudobný vrchol a stala sa jednou z najväčších klasík tamojšieho obdobia. Podľa hudobných kritikov sa Adamsovi na tomto songu podaril najpôsobivejší vokál kariéry a jeho akustickú verziu počuť aj na svadbách počas príchodov k oltáru.

2. Bryan Adams – (Everything I Do) I Do It For You

Titulná skladba k filmu Robin Hood: Prince of Thieves vyšla v júni roku 1991. Ďalšia zo svadobných skladieb speváka patrí k absolútnym klasikám posledných dvoch dekád predošlého storočia. Song, v ktorom by muž pre svoju polovičku zomrel, alebo urobil čokoľvek je snáď snom každej ženy. Adams môže tejto nahrávke vďačiť, pretože práve vďaka nej sa z neho stala nestarnúca legenda. Lovesong napísal spevák spolu s klaviristom Mattom Langeom v londýnskom štúdiu za 45 minút.

Najsledovanejší videoklip kanadského speváka (k 5.11.2021)

1. Bryan Adams – Please Forgive Me

Asi je už všetkým jasné, kto bol v 80. a 90. rokoch kráľom romantických balád. Kto vie, čo by priniesla jeho spolupráca s moderným kráľom tohto žánru, Edom Sheeranom. Nákazlivo chytľavý refrén je súčasťou najpopulárnejšej rockovej balady Bryana Adamsa. Celý videoklip nahrávky je nahrávaný v hudobnom štúdiu.

„Potrebovali sme pieseň pre album najväčších hitov, ktorý mal názov „So Far So Good“. Mutt Lange prišiel s nápadom na pieseň a napísali sme ju počas práce vo Francúzsku v roku 1993. Bolo to prvýkrát, čo sme v štúdiu nahrávali s celou kapelou, s niektorými hudobníkmi, s ktorými som nikdy predtým nespolupracoval, ako napríklad David Paich na klavíri. Pred touto kapelou sme nahrali album „Waking Up The Neighbours“ nástroj po nástroji. Bolo skvelé byť späť s kapelou.“ – Bryan Adams pre SongFacts

Poznáš tvorbu Bryana Adamsa? Si fanúšikom 80., alebo 90. rokov? Podeľ sa s nami o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, na ktorom vždy nájdeš množstvo hudby a merchu, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Genius, Wiki

Zdroj titulného obrázku: YouTube

Komentáre

Odporúčame