Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
10 songov, ktoré si už určite niekedy počul/a, ale nevieš prísť na ich názov!
10 songov nevieš názov
KLIPSvetNews

10 songov, ktoré si už určite niekedy počul/a, ale nevieš prísť na ich názov!

10 songov, ktoré si už počul/a, ale nevieš ich názov!

V dnešnom článku sa pozrieme na 10 songov, ktoré si už určite niekedy počul/a, ale nevieš prísť na ich názov. Každý, kto vo svojom mobile nemá stiahnutú aplikáciu Shazam, si už prešiel niečím podobným. Počul/a si nejaký song, snažíl/a sa prísť na jeho text, píšeš ho do Googlu ale nie si úspešný/á a prichádza veľké sklamanie. Život sa však nerúti, dnes sa ti pokúsim pomôcť a pozrieme sa na 10 (ne)známych skladieb. Väčšinou sa budeme pohybovať na prelome storočí, pozrieme sa na rap, elektroniku, ale aj rock či pop.

10 songov, ktoré poznáš, no nevieš prísť na ich názov

1. Gigi D’Agostino – L’Amour Toujours

Začíname songom, ktorý vyšiel ešte v roku 1999 a stále patrí do playlistu každej poctivej párty. Najznámejšou časťou songu je melódia, ktorá sa objavuje ihneď na začiatku.

2. Jimmy Eat World – The Middle

Motivačná bomba z roku 2001 vyšla po tom, ako bola kapela vyhodená vydavateľstvom Capitol Records. Ich posledný album vtedy nemal dostatočný úspech, keďže sa predalo len 10 000 kópií. Nestarnúca klasika je ich odpoveďou na reakciu hudobnej spoločnosti. Song sa objavuje snáď v každom druhom americkom teenage filme z prvej dekády tohto storočia.

3. Junkie XL, Elvis Presley – A Little Less Conversation

Posúvame sa o rok ďalej, v roku 2002 začal holandský DJ Junkie XL v tamojších kluboch hrávať túto Elvisovu klasiku, ktorá ho vyniesla na výslnie. Neskôr spravil aj remix, ktorý použila firma Nike do reklamného spotu pre vtedajšie Majstrovstvá sveta vo futbale a môžeš si ho vypočuť nižšie.

4. M83 – Midnight City

Názov songu skvelo odráža jeho atmosféru, skladba patrila v roku 2011 k absolútne najpopulárnejším. Ak si myslíš, že je začiatok songu vďaka známej melódii najlepšou časťou songu, možno zmeníš názor po vypočutí si skvelého saxofónového sóla na konci.

Ďalšie songy, ktoré určite poznáš a po dnešku už budeš vedieť aj ich názov

5. Nelly Furtado – All Good Things

Všetko sa raz končí, o tom práve spieva kanadská speváčka s portugalskými koreňmi. Jeden z jej najväčších hitov údajne napísala po spolupráci s Chrisom Martinom, lídrom skupiny Coldplay.

6. Dr. Dre ft. Snoop Dogg, Kurupt, Nate Dogg – The Next Episode

4. júl 2000 priniesol jednu z najpopulárnejších skladieb černošskej komunity vôbec. Pieseň dostala svoje miesto aj v rádiu v hre Grand Theft Auto 5 a patrí k najväčším klasikám svetového hip-hopu.

7. Missy Elliott – Work It

Najväčší hit, dnes už 50-ročnej rapperky, ktorá patrila k najväčším tváram ženského hip-hopu na prelome storočí. Vo videoklipe sa objavuje aj mladučká Alyson Stoner, ktorej tvár ti môže byť povedomá aj z filmov Camp Rock.

8. Aaron Smith – Dancin (Krono Remix)

Francúzskemu duu KRONO sa podaril husársky kúsok, ktorým si zabezpečili doživotnú permanentku na plážových zábavách či klubových párty. Originál z dielne Aarona Smitha a vokalistky Luvli je taktiež tanečný, avšak v rýchlejšom tempe a spev je o pol taktu posunutý.

Posledné dva songy, ktoré určite poznáš, no nevieš prísť na ich názov

9. Redfoo – New Thang

Legendárna tanečná bomba je dôvodom, prečo sa mnoho ľudí začalo učiť hrať na saxofón. Song vyšiel po tom, ako sa Redfoo odpojil zo skupiny LMFAO, ktorá sa tým pádom rozpadla.

10. Fat Joe, Remy Ma – All The Way Up ft. French Montana, Infared

Spojenie rapperov z Bronxu prinieslo skladbu, ktorá sa nachádza v každom dobrom motivačnom playliste. Často ju možno počuť aj v posilňovniach, alebo na basketbalových zápasoch.

Koľko zo spomenutých skladieb si už doteraz poznal? Máš ich uložené vo svojich playlistoch? Na ktoré sme zabudli? Podeľ sa s nami o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, na ktorom vždy nájdeš množstvo hudby a merchu, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Genius

Zdroj titulného obrázku: wbur.org

Komentáre

Odporúčame