oh wonder 22 break
SvetNews

Oh Wonder a 22 Break: Manželská dvojica vydáva rozchodový album

Oh Wonder a 22 Break: Manželia vydávajú album o rozchode

Oh Wonder sú späť s albumom 22 Break! Projekt je dvojicou opísaný ako ‚historicky prvý album o rozchode nahrávaný s osobou, s ktorou sa rozchádzaš‚. Týchto 11 skladieb dokumentuje cestu britskej dvojice, Josephine a Anthonyho, počas ich spoločného trávenia voľného času kvôli nedávnej situácii. Približuje divákovi, prečo sa takmer rozišli a ako zvládali strasti pandémie v Anglicku. Skupina sa raz predstavila už aj našim divákom prostredníctvom piešťanského Grape festivalu a vo februári sa vracajú späť.

Oh Wonder a ich cesta hudbou

Dvojica pozostáva z klaviristky a vokalistky Josephine Vander Gucht, teraz už West a speváka a gitaristu Anthonyho, po novom Vander Westa. Speváčka zo začiatku vystupovala sólovo pod pseudonymom LAYLA a na jednom z jej koncertov si ju všimol práve Anthony. O rok nato si pozície divákov vymenili, spojili sa a začali tvoriť pod menom Wonder Wonder, než sa dozvedeli, že zoskupenie s takýmto názvom už existuje.

Ich prvý album, s názvom rovnakým ako skupina samotná, vychádzal postupne. Veľmi zaujímavé poňatie predstavovania a vydávania novej hudby začalo 1. septembra 2014. V domácom londýnskom štúdiu nahrali všetky skladby, ktoré vychádzali každý mesiac po dobu jedného roka. V roku 2015 samotný album vyšiel a získal si fanúšikov po celom svete. Skupina je jednou z mála, ktorá robí svetové turné skutočne po celom svete, precestovala krajiny ako Kanadu, Rusko či veľkú časť Ázie, napr. Malajziu či Taiwan.

Na jar roku 2017 vydali svoj druhý štúdiový album, Ultralife. Tentokrát zvolili o niečo iný spôsob vydávania, nové songy vychádzali každý druhý týždeň, po tom poslednom predstavili celý projekt. Ultralife World Tour navštívilo 34 krajín po celom svete, zastavili sa tiež v Pražskom Roxy. Skupina v tomto období predala svoje vokály rapperovi Lil Uzi Vertovi, ktorý z ich songu Landslide spravil vlastnú verziu a nazval ju The Way Life Goes. Pieseň sa objavila na jednom z jeho albumov a stala sa medzinárodne úspešnou. Alternatívne popové duo stihli v roku 2019 vydať ešte jeden, No One Else Can Wear Your Crown.

Tomuto albumu sa nedostalo takého úspechu ako tým predošlým, no fanúšikovia sa vďaka nemu dozvedeli, že dvojica tvorí pár a tvorila ho už od samého vzniku. To okrem EP Home Tapes z minulého roka vyústilo aj v zásnuby a neskôr súkromnú svadbu, o ktorej dali na sociálnych sieťach vedieť až keď bola minulosťou.

Čo o novom albume prezradila skupina a nadchádzajúci koncert na Slovensku

„Minulý rok sme sa skoro rozišli. Znie to dramaticky, ale je to pravda. Strávili sme 6 rokov tvorbou hudby a turné po svete, náš vzťah definovali koncerty, obaly albumov a hudobné videá. Byť v kapele je náročné, brilantné a potom zas náročné. Je ťažké nájsť si chvíľu na to, aby ste sa o seba starali, nieto ešte investovať a rozvíjať svoj vzťah. Uzamknutie bolo vôbec prvýkrát, čo sme boli navždy bez toho, aby sme sa skryli za štít Oh Wonder.

Nebolo žiadne rozptýlenie, fanúšikovia ani adrenalín. Boli sme to len my. A bolo to zvláštne. A bez toho, aby sme mohli kamkoľvek ísť alebo urobiť čokoľvek, aby sme sa to pokúsili vyriešiť, urobili sme to, čo sme vedeli. Vošli sme do nášho štúdia v spodnej časti záhrady a napísali sme si svoje pocity. Skúmali sme lásku, svoju minulosť a budúcnosť; naše nádeje a sklamania. Vyvrcholilo to albumom 11 piesní. Nie je to „ľahké počúvanie“, ale je to pravda. Najčestnejšia vec, akú sme kedy urobili.

Tu je 22 Break, možno prvý rozchodový album v histórii, ktorý bol napísaný a nahraný s osobou, s ktorou sa rozchádzate. Je to nepríjemné, je to zraniteľné, ale tiež nás to zachránilo.“ – Oh Wonder na Instagrame

Oh Wonder sa na Slovensku predstaví druhýkrát, naposledy vystupovali na našom festivale Grape v roku 2018. Po štyroch rokoch sa vrátia späť, tentokrát do bratislavského Ateliéru Babylon. Koncert sa odohrá 16. 3. 2022 a vstupenky naň si môžeš zakúpiť prostredníctvom tohto linku.

Na našom shope tiež nájdeš vinylové platne k druhému a tretiemu projektu skupiny.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Genius, Wiki

Zdroj titulného obrázku: YouTube

Komentáre

Odporúčame